DIERPROEFVRIJ

CRUELTY FREE BLOG

Ik heb ervoor gekozen vanaf nu alleen nog maar dierproefvrije make-up/skincare te gebruiken en reviewen. Waarom? Omdat als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel dierenmishandeling. En naar mijn mening valt dierproeven ook onder dierenmishandeling.

Veel verschillende diersoorten worden gebruikt om te testen of de stoffen wel ‘veilig’ zijn om op mensen te gebruiken. Honden, muizen, ratten en cavia’s worden gebruikt om op te testen. Nu heb ik zelf een hond en twee cavia’s en ik moet er niet aan denken dat één van hen zo zou moeten lijden. Ook zijn er voldoende tests geweest waarbij het wel veilig was bij het dier, maar kreeg de mens er alsnog uitslag van. En buiten deze redenen om, voel ik mij er gewoon een stuk beter bij.

Tijdens mijn studie HBO diermanagement heb ik eens een verslag moeten schrijven over het gebruik van dierproeven, hiervoor moest ik ook filmpjes e.d. kijken en dit is zo hartverscheurend om te zien. Ik zal jullie de video’s en foto’s besparen, maar zulke dingen gaan mij niet in de koude kleren zitten. In deze periode was ik al begonnen met het gebruik van dierproefvrije skincare, maar als student had ik toen geen geld meer om dit aan te schaffen, althans toen dacht ik dat de Tuinen en The Body Shop de enige winkels waren waar je dit kon kopen. Nu ik al een tijdje aan het bloggen ben, weet ik dat er ontzettend veel budget merken zijn die ook gewoon dierproefvrij zijn!

In de laatste maanden heb ik er zelf al goed op gelet wat ik kocht en goed nagekeken of het niet op dieren getest is. Dus eigenlijk, op een paar uitschieters na, was mijn blog al een hele tijd dierproefvrij.