5x nieuwe films – likes & dislikes

Nu het weer steeds minder mooi wordt, kijk ik regelmatig een nieuwe film of serie. Ook afgelopen weken was dit het geval en heb ik een aantal films gezien. Helaas vielen er een aantal tegen, maar zaten er ook zeker aanraders tussen! Vandaag bespreek ik vijf nieuwe films, lees je mee?


Kingsman – The Golden Circle

Ik begin met Kingsman – The Golden Circle, het tweede deel uit de Kingsman reeks. Als je fan bent van deel één dan is dit ook zeker een aanrader. Zelf vond ik deel één ook echt een leuke film en was daarom erg benieuwd hoe deel twee zou zijn. Je kunt wel echt zien dat het budget voor deze film een stuk hoger lag en er is dan ook goed gebruik gemaakt van special effects. Er zitten een aantal verrassings elementen in de film, maar de basis is hetzelfde als bij het eerste deel. Ook daar was één schurk die de wereld wil overnemen en dat was nu ook weer zo. Zeker een aanrader als je van actie films houdt met een goede dosis humor!

Dunkirk

Normaal gesproken kijk ik erg graag films die over Tweede Wereld oorlog, ik vind het zo interessant en leerzaam om te zien hoe dat ging toenertijd. Ook van Dunkirk had ik daarom grote verwachtingen, toch is dit één van de weinige oorlogsfilms die ik liever over had geslagen. De hele film wordt er weinig gesproken en is het even uitvogelen wie nu waarbij hoort. Ook worden er steeds scenes uit het heden en verleden door elkaar heen gedraaid waardoor je steeds moet schakelen bij welk team je bent. Voor mij was dit geen aanrader in ieder geval.

Mother!

Zo, dit was toch een vage film! Mother! gaat over een stel dat samenwoont in the middle of nowhere en er komen steeds ‘fans’ van de man aan de deur, deze fans zijn trouwens geen gewone fans en doen allemaal vreemde dingen in hun huis. Terwijl de vrouw moet bevallen wordt hun huis compleet verwoest en raakt ze compleet in paniek, in een rustige kamer bevalt ze uiteindelijk. Haar man geeft de baby aan de fans en dit overleefd de baby niet, de vrouw is zo boos dat ze het huis in brand steekt. Toch heeft haar man geen schrammetje en haalt haar hart weg, dit zorgt voor de wederopbouw van het huis en uiteindelijk begint de film weer van vooraf aan. En dit is nog een beknopte versie, je hebt de hele film door geen idee waar je nu eigenlijk naar zit te kijken. Ook komt er totaal geen clue. Nee ook dit was geen aanrader voor mij.

American Assasin

American Assasin vond ik dan wel weer erg goed! Het gaat over een stel dat op vakantie is en overvallen wordt door terroristen, hierbij gaat zijn vrouw dood en wil hij wraak nemen op de moordenaars. Hij traint zichzelf en staat op het punt om de terroristen aan te pakken wanneer hij door de FBI wordt opgepakt. Zij zien dat hij eigenhandig de terroristen heeft gevonden en willen hem nu in hun team. Hij wordt naar een trainingskamp gebracht en ze gaan aan de slag met de missie. Er zitten veel spannende momenten in de film en je wordt vaak verrast door onverwachtte momenten. Ook weer een zeer goede actie film.

American Made

Hoewel ik geen Tom Cruise fan ben, vond ik dit wel een leuke film. Sowieso houd ik van waargebeurde films en deze was ook interessant om te zien. In American Made moet een doodgewone piloot aan het werk voor de CIA om drugs te vervoeren zodat zij de bad guys op kunnen pakken. Uiteindelijk moet hij ook voor Pablo Escobar aan het werk en dat is natuurlijk niet zonder gevaar. Na vele missies is hij steenrijk geworden, maar wordt het leven er niet makkelijker op. Ook eindigt het allemaal niet zo goed voor Barry Seal. American Made is zeker wel een film om te zien!

Welke films zou jij nog aan- of afraden?

Bedankt voor het lezen!

5 Reacties

 1. december 12, 2017 / 10:26 am

  Ik ben nog steeds heel benieuwd naar Dunkirk, jammer dat jij niet zo enthousiast bent! Ik hoor ook gemengde verhalen.

 2. december 12, 2017 / 12:09 pm

  Fijne tips! Dunkirk wil ik toch graag zien, ik had mee kunnen spelen als figurant en niet gedaan. Nog steeds een beetje spijt van. Delen werden gefilmd in Nederland ergens bij de Waddeneilanden. (en dat is voor ons een flink eind rijden)
  Ik ben ook geen fan van Tom Cruise, vind het eigenlijk best een enge gast, hahaha. Ik zag in de trailer dat het van de makers van Bourne Identity is en die films zaten goed in elkaar.
  Mother , het verhaal is inderdaad vaag, maar de trailer ziet er weer goed uit.
  Thanks voor de tips!

 3. december 12, 2017 / 4:53 pm

  Mother klinkt als een boeiende film! Dunkirk heb ik niet gezien, mijn vriend heeft hem in de bios gezien maar vond hem een tegen vallen.

 4. december 13, 2017 / 11:02 pm

  Kingsman vond ik erg leuk, Mother klinkt inderdaad als een hele vage film.

 5. december 28, 2017 / 10:52 am

  Kingsman vond ik ook een heel leuke film! Om nog een beetje in de kerstsfeer te blijven, raad ik The Spirit of Christmas aan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.