Alweer een jaar mama

Alweer een jaar mama

Ok, Lauren is alweer een jaar en drie maanden, toch wilde ik hier wat aandacht aan besteden. Want hoe is het gegaan en was het zoals ik verwachtte?

Mama zijn

Toen ik nog zwanger was kreeg ik vaak van veel mensen advies en ‘wacht maar’ verhalen, dan word je op een gegeven moment wel eens bang dat je een vreselijke huilbaby krijgt. Ik ben wel vrij nuchter en antwoorde vaak met ‘dat zie ik dan wel weer’, maar je weet natuurlijk niet hoe je kindje zal zijn.

Gelukkig is Lauren echt een heel makkelijk kindje en vind ik het juist geweldig om mama te zijn.

Alweer een jaar mama

Oh hier was ze nog zo’n klein dropje

Verwachtingen

Tsja, echte verwachtingen had ik dus niet. Ik heb mij niet echt ingelezen over hoe en wat, ik geloof namelijk niet dat alle richtlijnen perfect zullen aansluiten bij ieder kind. Wij hebben Lauren dus meer zelf laten aangeven wat ze fijn vindt. Ook omdat ik borstvoeding gaf en hierdoor echt moest wachten tot ze weer dorst kreeg. Helaas dronk Lauren altijd een eeuwigheid en vond ik het nou niet echt een fijn ‘momentje’ met mijn kind. Ook de continue verstopte melkklieren en borstontsteking hielpen hier niet bij. Dus na vier maanden nam ik daar afscheid van.

Leren

Na tien weken sliep Lauren hele nachten door en dat doet ze gelukkig nog steeds. De eerste maanden hebben we wel de Puckababy piep en mini gebruikt, anders sloeg ze zichzelf steeds weer wakker. Nu hoeft dat gelukkig niet meer en gebruiken we een gewone slaapzak, die ze inmiddels gebruikt als koesdoek in bed, haha.

Ook kan ze nu natuurlijk veel meer, de kleine baby die alleen maar ligt en slaapt is allang verdwenen en stiekem vind ik dat niet heel erg. Ik vind ik het fantastisch dat ze nu leert lopen en woorden zegt.

Alweer een jaar mama

Tuurlijk is het niet alleen maar plezier, Lauren kan een enorme dramaqueen zijn als het niet gaat zoals ze wil. Bijvoorbeeld met het eten, dit wil ze zelf doen maar wij willen haar juist leren met bestek te eten. Lauren gaat dan met haar handen slaan. De woonkamer is dan inmiddels bezaaid met eten. Maar dat hoort er natuurlijk ook allemaal bij en zo leert ze wel wat grenzen zijn.

Op naar het volgende jaar

Ik ben benieuwd wat Lauren volgend jaar allemaal kan en hoe ze zich zal ontwikkelen. Als ik zie wat ze in één jaar allemaal al geleerd heeft en wat ze nu allemaal kan in vergelijking met vorig jaar dan verheug ik mij daar nu al op.

Hoe ging het eerste jaar met jouw kindje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.