Baby Update: Weer aan het werk & een borstontsteking

Ik ben een weekje afwezig geweest en dit had een goede reden, ik kreeg namelijk een borstontsteking en werd niet goed van de antibiotica. Even een kleine pauze inlassen dus! Ik praat jullie weer bij over hoe het gaat met ons.


Baby Update: Weer aan het werk & een borstontsteking

BORSTONTSTEKING

De afgelopen 6 weken had ik steeds al zo’n 3 keer per week een verstopte melkklier, het wisselde om de dag van borst en voelde al niet goed. Met wat masseren en warm douchen ging het gelukkig steeds weer weg en ik hoopte dat het binnenkort wel eens klaar was. Helaas zette het wel door tot een borstontsteking. De avond ervoor voelde ik mij al ziek worden en de volgende dag kreeg ik koorts en veel pijn. Nog even snel bij de dokter langs en daar kreeg ik te horen dat het toch een borstontsteking was.

Dus nu zit ik een week lang aan de antibiotica, maar man wat is dat een rotzooi! Ik voelde mij nog zieker door de bijwerkingen dan van de ontsteking zelf. Volgens de dokter kon ik wel doorgaan met borstvoeding, alleen zouden Lauren haar darmbacteriën dan dood gaan en haar immuunsysteem dus wegvallen. Dan geef je toch geen borstvoeding meer dacht ik?! We waren al aan het afbouwen, dus vanaf dat moment hebben we alles omgezet.

BACK TO WORK!

Lauren is inmiddels bijna vier maanden oud en dus ben ik ook alweer een tijdje aan het werk. Ik kreeg een andere functie en heb nu behoorlijk wat werk te verzetten. Momenteel werk ik 28 uur per week en de dagen vliegen voorbij. Na zo’n lange periode thuis is het wel weer even wennen om weer te werken, maar ik vind de afwisseling wel erg fijn weer.

LAUREN

Met Lauren gaat het gelukkig ontzettend goed, ze is lekker vrolijk en tevreden. We slapen van 22:00 tot 07:00 lekker door, wat een luxe! Door de antibiotica ben ik wel gestopt met de borstvoeding en zijn we nu dus over op flesvoeding.

Baby Update: Weer aan het werk & een borstontsteking

En omdat Lauren 0 geduld heeft, heb ik deze waterkoker gekocht. Hiermee kun je het water koken tot 40 graden en is het flesje dus binnen een minuut klaar om te geven. Wat een geweldige uitvinding!

BLOGGEN

Het lukt mij niet meer om, om de dag een blog online te krijgen. Ik ga nu dus bloggen wanneer ik er tijd en zin in heb. De ene keer kan er dus een aantal dagen niets online komen en de andere week weer wat meer. Ik ga nu wat meer genieten van mijn dochter en het heerlijke weer dat er aan komt 🙂

Bedankt voor het lezen!

4 Reacties

 1. mei 8, 2018 / 10:33 am

  Wat vervelend zeg die borstontsteking! Antibiotica is altijd vervelend, die troep in je lijf… Gelukkig helpt het vaak wel goed en kom je er gauw weer bovenop! Fijn om te lezen dat het zo goed gaat met Lauren!

 2. mei 8, 2018 / 12:00 pm

  Ai dat doet zeer een borstontsteking. Ik snap je keuze helemaal om dan te stoppen met de borstvoeding hoor. Wat fijn dat ze lekker doorslaapt! 🙂

 3. mei 12, 2018 / 8:33 pm

  Oh pittig een ontsteking. Gelukkig gaat het met Lauren weer goed en ze ziet er ook geweldig snoezig uit!
  Rustig aan vrouwke, geniet van je leven!

 4. mei 15, 2018 / 9:21 pm

  Wat goed dat je even afstand neemt van het bloggen. .in ieder geval dat je het niet meer als een must ziet! Je typt altijd enorm fijn dus ik kijk uit naar je verdere artikelen! en ai een borstontsteking is niet niks..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.