Babyshoppen zonder het geslacht te weten

Omdat mijn vriend en ik het geslacht van onze baby niet weten, moesten we kleertjes shoppen dat voor beide geslachten zou kunnen. Is dat wel zo makkelijk en zijn we hiermee goed geslaagd? Ik vertel er meer over.

Babyshoppen zonder het geslacht te weten

Babyshoppen zonder het geslacht te weten

// Berenpak HEMA // Fleece muts & schoentjes Lodger

Iedereen kijkt altijd vreemd op wanneer we vertellen dat we het geslacht niet weten en de opmerking ‘Dat zou ik echt nóóit kunnen’ is niet vreemd voor ons. Toch vinden wij het leuk om het een verrassing te houden. Maar of dat nu zo praktisch is met het winkelen is een tweede.

ALLES IS GESLACHT GERICHT

Bijna alle kleding is wel gericht op een jongen of meisje. Misschien omdat ook bijna iedereen tegenwoordig het geslacht wel weet, dat bedrijven daar op inspelen. Toch vind ik het jammer dat de keus hiermee voor onze baby beprekt wordt. Tuurlijk is er meer dan voldoende kleding te krijgen, maar dit is allemaal groen en grijs en een ander kleurtje zou ook wel leuk zijn. Alle kleding dat een andere kleur heeft, heeft direct ook een printje erop dat weer gericht is op een jongen of meisje. Lastig!

WAT KOCHTEN WIJ?

Babyshoppen zonder het geslacht te weten// Trui met Lama H&M // Overslag romper met beertjes HEMA // Overslag romper met beertjes HEMA

Babyshoppen zonder het geslacht te weten// Pinguïn pakje C&A // Nijntje boxpak C&A // Sokken H&M

We hebben nog wel meer gekocht, maar de rest is echt wit, groen of grijs. Met goed zoeken hebben we leuke setjes kunnen kopen, maar het was wel wat meer werk dan wanneer we het geslacht hadden geweten. Ook zou ik nog graag wat rompers bij Kleine Draek willen bestellen, die printjes kunnen ook goed voor beide en zijn zó leuk.

Als je het geslacht niet weet is het dus wel even goed zoeken naar kleding dat voor beide zou kunnen. Zelf wilde ik ook niet te dure pakjes aanschaffen aangezien de baby er toch zo uitgegroeid is. Zodra de baby geboren is kunnen we dan wat gerichter gaan zoeken op jongens of meisjes kleding wanneer de newborn kleding niet meer past.

Wist jij het geslacht van je baby of niet? En was het shoppen moeilijker?

Bedankt voor het lezen!

4 Reacties

 1. januari 11, 2018 / 9:18 am

  Ik had bij de eerste ook bewust gekozen om het geslacht niet kenbaar te maken. Trouwens toen deed je nog geen pretecho!
  Ik had 3 setjes, toen hij geboren werd ben ik na mijn bevalling (ik liep na 5 dagen al in het dorp) kleertjes gaan kopen.
  Bij nummer 2 wilden we (met mijn 2e partner) wel weten wat het zou worden. Leek ons wat praktischer. We waren toen ook meer met de zwangerschap bezig.

 2. VWillemse
  januari 11, 2018 / 9:38 am

  Bij alle drie de kinderen wilde ik niet weten wat het geslacht zou zijn, al wist ik het wel qua gevoel hoor. Alle drie de keren had ik het goed.
  Ik vond het baby shoppen niet z’on probleem omdat ik sws niet van die uitgesproken roze baby kleertjes hou dus wat ik kocht was al neutraal.
  Net als de baby kamers trouwens.
  Wel heel keuk hoor dat jullue het niet willen weten, ik vind ook dat de verassing zo mooi en bijzonder is op deze manier.

 3. januari 11, 2018 / 10:58 am

  Wat een leuk artikel! Heel erg tof om te lezen dat jullie het geslacht niet willen weten, zelf zou ik hetzelfde doen! Stom dat anderen daar altijd een mening over hebben. Het is juist super bijzonder als het echt een verrassing blijft. En wat betreft de kleding; dat zit wel goed! Jullie hebben hele mooie items uitgezocht. En inderdaad, wanneer de baby er is kun je je nog helemaal uitleven met shoppen 😀

 4. januari 11, 2018 / 12:23 pm

  Wij wisten het ook niet en wilden het ook niet weten. Kleding shoppen ging prima. Het is vaak handig voor als familie voor de geboorte al kleertjes willen kopen. Dan kunnen zij gericht zoeken op meisjes of jongenskleding, maar baby’s mogen van mij alles dragen, roze en blauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.