Beauty kitchen Konjac spons

Ik was al een tijdje op zoek naar een konjac spons, dit lijkt mij een fijne en milde manier op mijn make-up beter van mijn gezicht af te krijgen. Bij Holland&Barrett (voorheen de Tuinen) vond ik er één en heb ‘m uitgebreid getest..

Beauty kitchen Konjac spons

Sinds een aantal maanden probeer ik meer natuurlijke en dierproefvrije producten te gebruiken, en dan voornamelijk de producten die ik regelmatig gebruik. Toen ik afgelopen week bij Holland&Barrett binnenliep, kwam ik de konjac spons tegen en die wilde ik wel graag uitproberen.

Wat is een konjac spons?

Een konjac spons wordt gemaakt van de wortel van de Amorphophallus konjac plant, deze groeit voornamelijk in Japan, China en Indonesië. Omdat deze plant voor verschillende doeleinden gebruikt wordt, worden de planten ook gekweekt.

Werking

De konjac spons kan je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt er je gezicht mee reinigen, maar je kunt er ook mee scrubben en omdat deze spons verschillende vitaminen en mineralen bevat, heeft het ook een voedende werking.

Zo gaat het onzuiverheden tegen en verwijderd het overtollig talg op de huid. Doordat de spons bestaat uit plantaardige vezels bestaat en dit een soort netwerk vormt, kan je de huid goed inmasseren en stimuleert dit de doorbloeding. Doordat de doorbloeding goed op gang komt, blijven die afvalstoffen in je huid ook niet ophopen en dit voorkomt ook gelijk weer onzuiverheden.

Beauty kitchen Konjac spons

beauty kitchen konjac spons

De spons is al nat in de verpakking en is hierdoor lekker zacht. Als je de spons uitknijpt en laat drogen, krimpt ‘ie en wordt de spons hard. Laat je ‘m daarna in water liggen, dan wordt de spons weer zacht. kojac spons

Ik vind het zo apart dat dit een natuurlijk product is en dat dit dus ooit een wortel van een plant was, zo ziet het er nu in ieder geval niet meer uit. De spons is 100% natuurlijk, bevat geen parabenen, sulfaten, parfum of andere toevoegingen en is pH-neutraal waardoor de pH-waarde van de huid niet wordt aangetast.

In gebruik

kojac spons

Het gebruik is simpel:

 • Spons nat maken en voorzichtig uitknijpen
 • Eventueel een reiniger toevoegen (hoeft niet per se)
 • Cirkelvormige bewegingen maken op het gezicht
 • De spons weer uitspoelen en laten drogen

Super makkelijk, mild en door de vitamines en mineralen is je huid gevoed en stralend.

Wat vind ik er van?

Ik ben om! Normaal gesproken gebruik ik een washandje om m’n make-up te verwijderen, maar de konjac spons is veel milder en beter voor je huid. Als je de spons goed behandeld, gaat ‘ie zo’n 2 á 3 maanden mee.

Beauty Kitchen Konjac Spons is te koop bij Holland&Barrett (de Tuinen) en kost €8,99.

Wat gebruik jij voor reiniger?

Bedankt voor het lezen!

5 Reacties

 1. augustus 7, 2016 / 10:37 am

  Ik heb er vaak mee in mijn handen gestaan. Klinkt echt zalig! Al kan ik niet zonder een gewone scrub, misschien leuk ter afwisseling.

 2. augustus 7, 2016 / 11:51 am

  Dat klinkt heel goed! Ik wil ook zo een spons 🙂
  Ik ben altijd in de weer met watjes of een gastendoekje en er gaan er altijd zoveel doorheen. Dit is een mooie oplossing!

 3. augustus 7, 2016 / 3:42 pm

  Ik had wel vaker van die sponzen gehoord maar wist dus helemaal niet waar het vandaan komt! Dus dat vind ik wel een leuke ontdekking 😀 natuurlijk lijkt me ook wel beter.

 4. augustus 8, 2016 / 4:34 pm

  Ik gebruik zelf de visapure en daar kan ik echt niet meer zonder. Maar wel ontzettend leuke informatie over waar de spons vandaan komt!

 5. augustus 8, 2016 / 8:34 pm

  Bedankt voor de tip, ik ga een soortgelijke spons gelijk opzoeken en proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.