Bloggers be like TAG

Het is weer tijd voor een TAG! Ik vind dit altijd zo leuk om bij anderen te lezen, dus het werd hoog tijd om er zelf ook weer één in te vullen.


Bloggers be like TAG

Ik vond deze TAG op Haremaristeit.nl en gaat puur over bloggen 🙂

1. Hoe lang blog je al?

In December alweer drie jaar, de tijd vliegt!

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het allerleukste vind ik dat mensen mijn blog leuk vinden om te lezen en ook terug komen. Bedankt, jullie worden zeer gewaardeerd! Het allerstomst vind ik dat er online snel misvattingen kunnen ontstaan en hier hele heisa’s om worden gemaakt. Je kunt online niet even bij elkaar langs gaan om wat uit te spreken.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Urban Decay x Kristen Leanne Kaleidoscope Dream Palette & Beauty Beam Highlighter

Zelf vind ik foto’s maken voor mijn blog écht heel leuk en vind ook wel dat ik hier goed in ben, maar ik zou nog wel graag een spiegelreflex camera willen om wat meer diepte foto’s mee te kunnen maken. En ik zou ook graag meer blogposts online willen brengen per week, maar daar heb ik momenteel gewoonweg geen tijd voor.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Buitenlandse bloggers volg ik niet, dus daar kan ik niemand uit kiezen. Ook heb ik niet echt een favoriete blogger in NL, ik lees namelijk meerdere blogs iedere week. Als ik de persoon achter de blog aardig vind en de artikelen van goede kwaliteit zijn dan kom je bij mij al een heel eind.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Stipt op nummer één stond altijd het Kruidvat wimperserum, alleen is deze uit het assortiment gehaald vanwege een verboden stofje in het serum. Sindsdien wordt dit artikel niet meer gelezen. Ik hoop wel dat Kruidvat binnenkort met een vernieuwd wimperserum komt!

Nummer twee is mijn artikel over een 90’s look. Waarom dit zoveel gelezen wordt weet ik niet, maar mensen zoeken er dagelijks veel naar.

olaplex no.3 hair perfector

En nummer drie is het artikel over Olaplex No.3. Kijk dit snap ik wel, Olaplex is namelijk een fantastisch middel om je haar weer stralend mooi te krijgen. Ik gebruik dit zelf ook nog regelmatig.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Veel mensen denken dat je vanaf het moment dat je begint met bloggen, je direct honderden producten thuis gestuurd krijgt en bedrijven in de rij staan om met je samen te werken. Dat is natuurlijk niet zo, je moet echt je blog echt eerst op de kaart zetten.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Uhm, even denken.. Misschien mijn marmeren plaat voor de foto’s? Het marmer is best populair onder bloggers :’-).

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Het bloggen zelf doe ik alleen. Foto’s van mij voor Instagram laat ik over aan mijn moeder of vriend.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Voorheen las ik graag beauty-blogs, maar sinds ik mama ben lees ik ook heel graag mama-blogs.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Ik plan alles in, ik heb echt geen tijd om alles live te posten. Alles voorbereiden vind ik wel heel fijn, want het promoten op social media kost ook tijd en daarom is het handig om dit de dag vooraf alvast klaar te zetten.

Revolution Conceal & Define C3 Concealer

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Qua vindbaarheid was de tip: Gebruik H1 en H2 wel erg handig! Dit kan Google schijnbaar beter vinden en je dus hoger plaatsen om gevonden te worden. Ik heb onlangs dus al mijn 300+ artikelen aangepast.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Eigenlijk vind ik alle samenwerkingen altijd fantastisch! Maar samenwerkingen met bijvoorbeeld Urban Decay en Hunkemöller vond ik wel memorabel. Daar kon ik alleen maar van dromen toen ik net met bloggen begon.

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Ik plaats alleen een artikel als ik er 100% achter sta, dus nee er is niet echt iets stoms wat ik gedaan heb zover ik mij kan herinneren. Wel heb ik laatst meerdere artikelen verwijderd omdat de producten niet meer verkocht werden of de kwaliteit van de foto’s gewoon heel slecht waren.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik vind privacy echt heel belangrijk en daarom deel ik daar ook niet veel van. Wel ga ik binnenkort een maandelijks overzicht van mijn maand plaatsen, maar daar deel ik uiteraard ook alleen maar wat ik wil delen.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik hoop nog wel eens naar een event te gaan dat bij mij in de buurt is. Bijna alle events zijn in Amsterdam en dat is vaak te ver voor mij om ‘even’ langs te gaan.

Wat een leuke TAG om in te vullen! Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om te lezen.

Wat vind jij het leukst aan bloggen?

Bedankt voor het lezen!

6 Reacties

 1. november 20, 2018 / 8:43 pm

  Maar marmer is ook heel mooi als achtergrond! Het is licht maar net wat meer gebroken 🙂

 2. Natascha - Beautyopinie
  november 21, 2018 / 1:12 pm

  Het is lang geleden dat ik een Tag zag/ zelf heb ingevuld maar deze is wel leuk! Herkenbaar ook, maar qua leeftijd en interesses zitten wij volgens mij wel op 1 lijn 🙂

 3. november 21, 2018 / 11:18 pm

  Liefde voor Urban Decay haha! en wat heerlijk om weer eens een tag voorbij te zien komen!

 4. november 23, 2018 / 3:18 pm

  Wat een leuke tag is dit. Marmer is zeker trendy, ik heb dan wel geen marmeren ondergrond voor foto’s, maar wel bij één van m’n thema’s, haha! Samenwerkingen met Urban Decay zouden mij ook heel tof lijken. Hoe bedoel je de H1 en H2 tip? Dat is toch dat je tekst groter wordt in een artikel?

  • Anna Gerrie
   Auteur
   november 23, 2018 / 7:03 pm

   H1 en H2 zijn de kopteksten die je kunt instellen, als je die gebruikt kan Google je blog schijnbaar beter vinden en levert je op die manier meer lezers op 🙂 Ik merk wel echt een verschil qua vindbaarheid.

 5. december 4, 2018 / 9:07 pm

  Altijd leuk dit soort tags! Ik plan ook altijd alles in, anders gaat het me echt niet lukken. Marmer is nooit echt mijn ding geweest, ik maak me vooral schuldig aan het bloggers cliche om overal van mijn eten foto’s te maken 😀 Al deel ik ze tegenwoordig lang niet allemaal meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.