Catrice Nail Lacquer & Matte Top Coat

Een top coat met een matte finish? Dat had ik nog niet eerder gezien en ik wilde dit graag uitproberen. Daarbij zocht ik nog een leuke nude nagellak om dit op uit te testten. Met de Catrice Matt & More Top Coat en de Catrice Ultimate Nail Lacquer heb ik dit getest.

Catrice Matt & More Top Coat

Catrice Ultimate Nail Lacquer – 51 I’m So aNude

catrice matt nail laquer

De nagellakjes hebben een strakke vormgeving en vind ik erg mooi. Vaak zien budget merken er echt goedkoop uit, dat vind ik bij Catrice helemaal niet zo.

catrice matt nail lacquer

De Nail Lacquer – 51 I’m So aNude is een lichtroze kleur met zilveren glitters erin. Met één laagje heb je een subtiele glans en met twee laagjes zou ‘ie dekkend moeten zijn.catrice nail lacquer

Dit zijn twee laagjes. Ik vind het niet geheel dekkend, maar het ziet er wel mooi uit. Alsof het zo’n ‘melk’ laagje is. De extra glitters hadden er van mij niet in gehoeven, die zie je nauwelijks. Brengt wel een beetje strepig aan, maar wanneer je een top coat aanbrengt verdwijnt de strepen meestal wel.catrice nail lacquer

De Matt & More Top Coat heeft een soortgelijk flesje en ziet er mooi uit. Het ‘more‘ gedeelte zit ‘m in de parelmoere finish.

catrice nail lacquer

Hier heb ik de top coat aangebracht op mijn middel- en ringvinger. Al zie je het verschil hier nauwelijks.catrice nail lacquer

.. Daarom nog een foto waar je het verschil wél ziet. Let niet op mijn nagelriemen, ik moet 20x per dag mijn handen wassen op het werk, en daar worden mijn handen niet zo gelukkig van ;-).

Wat vind ik er van?

De Nail Lacquer vind ik niet heel bijzonder, het is een leuke kleur, maar je hebt wel echt een top coat nodig om het streperige effect weg te krijgen. De matte top coat daaraantegen vind ik wel mooi, weer eens wat anders dan een glanzende top coat!

Beide lakjes kostten €2,99 en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Heb jij al eens een matte nagellak gebruikt?

Bedankt voor het lezen!

4 Reacties

  1. juni 4, 2016 / 6:00 pm

    Ik heb wel eens een matte topcoat geprobeerd, maar dat effect vond ik niet zo mooi. Deze lijkt het goed te doen!

  2. juni 6, 2016 / 6:54 pm

    Wat jammer dat het een streperig effect geeft, anders had het wel gaaf geweest. Je ziet trouwens wel goed het verschil tussen mat en glanzend. Ik ben toch meer van de glanzende nagellak, maar dat blijft natuurlijk persoonlijk 🙂

  3. juni 14, 2016 / 2:03 pm

    De topcoat vind ik ook een aanradertje. Wat mij na het testen wel opviel is dat het niet op alle kleurtjes even leuk is. Op een donkerblauwe tint vond ik het minder, terwijl het op een lichtblauw tintje werkelijk prachtig was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.