Catrice Prime And Fine Mattifying Powder

Ik las veel goede verhalen over de Catrice Prime and Fine Mattifying Powder en wilde dit graag zelf ook proberen. Daarnaast zou dit poeder ook nog waterproof zijn! Is dit echt zo’n goed poeder?


Catrice Prime and Fine Mattifying Powder

Dit poeder zou je huid een soort filter geven waardoor je een stralende teint krijgt. Ook bevat het vitamine A en E voor een goede verzorging. Doordat het een transparant poeder is, past het bij ieder huidtype.

In gebruik

catrice prime and fineDe verpakking is netjes, het is een groot doosje en ziet er strak uit. In de deksel zit nog een grote spiegel om alles even makkelijk bij te werken. Op de bovenzijde staat precies wat je kunt verwachten van dit poeder. Nu ben ik erg benieuwd naar de waterproof functie. catrice prime and fine

Op de achterzijde info en ingrediënten. Dit poeder bevat onder andere talk, maiszetmeel, siliconen en zonnebloemolie. Het silicoon dimethicone zit er in om er voor te zorgen dat het een waterproof effect geeft, dit stofje zorgt ervoor dat er een film laagje op je huid komt te liggen. Mocht je dus een gevoelige huid hebben, dan zou ik dit poeder overslaan, je huid kan nu niet genoeg ademen en je huid raakt hierdoor onzuiver.

Pigmentatie

catrice prime and fine

Eerst wilde ik testen of ‘ie wel echt waterproof zou zijn. Op de foto in het midden heb ik een druppel water gelegd, deze blijft liggen en glijdt er niet af. Op de laatste foto heb ik het water er doorgeen geveegd en dat kan ‘ie niet hebben. Een paar drupjes water kan dit poeder wel hebben, maar van die uber Nederlandse buien, gaat ‘m niet worden. catrice prime and fineLinks alleen foundation, rechts heb ik de Catrice Prime and Fine. Mijn huid is wel écht zichtbaar matter en je voelt het poeder ook niet zitten. Toch maakt het mijn huid wel wat lichter, waardoor ik denk dat dit poeder niet geschikt is voor alle huidjes.

Wat vind ik er van?

catrice prime and fine

Ik ben erg tevreden! Mijn gezicht is matter en dit blijft ook zo gedurende de dag. Het waterproof gedeelte is naar mijn mening niet helemaal gelukt, maar dat verwacht ik normaal gesproken ook niet echt van make-up. Ik zou ‘m zeker nog een keer aanschaffen.

Catrice Prime and Fine Mattifying Powder kost €4,99. Te koop bij Kruidvat en andere drogisterijen.

Wat vind jij van dit poeder?

Bedankt voor het lezen!

Share:

8 Reacties

 1. augustus 31, 2016 / 8:59 am

  Ik heb ‘m ook! En bij mij laat ‘ie toch wel een soort van lichtere waas achter :\ het verschilt ook per persoon natuurlijk. Of misschien ook wel per foundation.

 2. augustus 31, 2016 / 2:47 pm

  Ik ben hem aan het testen en ben ook erg tevreden tot nu toe!

 3. augustus 31, 2016 / 3:42 pm

  Duidelijk verschil in de foto’s! Ik heb een losse poeder van Catrice. Toch vind ik die van essence fijner. (Die waar iedereen het tegenwoordig over heeft 😉 )

 4. augustus 31, 2016 / 8:48 pm

  Ik heb de Essence variant, daar ben ik ook erg blij mee! Deze heb ik nog nooit geprobeerd.

 5. september 4, 2016 / 8:50 am

  Fijne review van zo een goed product.
  Maar ben zo bang dat deze teint te licht is voor mijn geteinte huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.