Catrice rock couture mascara & Calligraph slim eyeliner

Ik ben dol op het budget merk Catrice en omdat ik mijn make-up collectie dierproefvrij probeer te krijgen, koos ik ervoor dat deze Rock Couture Mascara & Calligraph Slim Eyeliner mijn huidige mascara en eyeliner moesten gaan vervangen. Een goede mascara vinden is altijd een eindeloze zoektocht en dat geldt ook voor eyeliners. Ik ben namelijk dol op mijn L’Oréal Slim Liner, zou deze ‘m kunnen vervangen?


Catrice Rock Couture Mascara & Calligraph Slim Eyeliner Review

Beide producten moeten dus mijn niet-dierproefvrije items gaan vervangen. Qua mascara had ik nog niet echt een topper gevonden, maar de LÓréal Slim Eyeliner is toch wel een favorietje. Daarom leek het mij ook moeilijk om er eentje te vinden, die dezelfde kwaliteit heeft. Catrice doet het altijd wel goed en daarom koos ik ervoor om met deze twee te starten. Ik ben benieuwd of ik nieuwe favorieten gevonden heb.

CATRICE ROCK COUTURE EXTREME VOLUME MASCARA

Ik start met de mascara, volgens mij is deze nieuw in het assortiment bij Catrice. De verpakking vind ik al erg leuk, de dop heeft allemaal studs en is daarmee een leuk en goed te herkennen detail. Deze Rock Couture Mascara zou een fascinerend volume, een mooie krul én een indrukwekkende lengte moeten geven. Mooie beloftes, ik hoop dat deze mascara het waar maakt.

IN GEBRUIK

catrice rock couture mascara & calligraph eyeliner

Er zit een siliconen borsteltje bij, de één vindt dit makkelijker en de ander gebruikt liever een borstel met ‘haartjes’. Ik vind beide opties makkelijk werken, maar met een siliconen borstel scheidt het mijn wimpers toch net iets beter.

catrice rock couture mascara & calligraph eyeliner

Nu gaan mijn wimpers altijd alle kanten op, dus het is moeilijk om ze mooi in model te krijgen. Maar ik vind dit toch wel een heel mooi effect, mijn wimpers zijn langer, mooi gescheiden en goed zwart. Top!

catrice rock couture mascara & calligraph eyeliner

Ook hier zie je het verschil mooi. Wanneer je meerdere lagen aanbrengt, krijg je steeds meer lengte en volume. Maar wat ik echt een pluspunt vind, is dat dit borsteltje mijn wimpers echt goed separeert, daar merk ik wel een goed verschil in. Ja, ik vind dit echt een fijne mascara. De Rock Couture mascara is ook als waterproof verkrijgbaar.

CATRICE CALLIGRAPH SLIM EYELINER

catrice rock couture mascara & calligraph eyeliner

Een goede eyeliner is onmisbaar in mijn stash, omdat ik vaak een winged eyeliner maak in mijn looks. Het liefst gebruik ik een stift model als deze van Catrice, dat vind ik toch het makkelijkst werken. Qua model doet het mij in ieder geval al veel denken aan die van L’Oréal. Volgens Catrice kun je nauwkeurig aanbrengen met deze vilten tip, geeft het een intens zwarte lijn en blijft het langdurig goed zitten.

IN GEBRUIK

catrice rock couture mascara & calligraph eyeliner

De stift ziet er goed uit en loopt de punt scherp af. Ik denk dat deze eyeliner mij wel goed gaat bevallen.

catrice rock couture mascara & calligraph eyeliner

En ja, dit werkt helemaal prima! De lijn is makkelijk te zetten en geeft een goede intens zwarte lijn. Ook blijft de eyeliner muurvast zitten nadat ‘ie gezet is en blijft het ook de hele dag zo zitten. Precies wat ik zoek in een eyeliner. Het enige minpuntje dat ik heb, is dat de punt wat te flexibel is, hierdoor zet je de streep wat sneller en kan het een minder strakke lijn worden. Ook deze eyeliner is in waterproof verkrijgbaar.

ROCK COUTURE MASCARA & CALLIGRAPH SLIM EYELINER

Rock Couture Mascara & Calligraph Slim Eyeliner

Zowel de mascara als de eyeliner vind ik erg fijn en kunnen beide mijn niet-dierproefvrije items wel vervangen. Fijn! Ik had niet gedacht dat de eyeliner mij zo goed zou bevallen, vooral omdat de Slim Liner van L’Oréal echt heel goed is. Maar dit is een goede vervanger hiervoor én ook nog een stuk goedkoper.

Catrice Rock Couture Mascara €3,99

Catrice Calligraph Slim Eyeliner €2,99

Heb jij één van deze twee al eens geprobeerd?

Bedankt voor het lezen!

16 Reacties

 1. Varenka W
  januari 30, 2017 / 6:20 am

  Die ascara heeft idd z’on leuke verpakking. Fijn dat deze ook nog eens goed werkt.

 2. januari 30, 2017 / 6:53 am

  De mascara heb ik in waterproof gekocht en staat vandaag online op mijn blog, haha! Ik ben er ook heel tevreden over inderdaad 🙂

 3. januari 30, 2017 / 7:54 am

  Mooi resultaat inderdaad! Goede vervangers, ook voor deze prijs 🙂

 4. januari 30, 2017 / 10:03 am

  Ziet er goed uit! En ook zeker een leuk prijsje voor de items. Ik heb ze nog niet gebruikt maar de eyeliner houd ik wel in gedachten 🙂 Lfs

 5. januari 30, 2017 / 10:31 am

  De eyeliner ziet er echt goed uit! Ook de mascara geeft een mooi resultaat maar ik weet niet of ik datzelfde resultaat zou kunnen bereiken met mijn korte rechte wimpers, haha!

 6. januari 30, 2017 / 11:50 am

  Meer lengte, volume en meer pluspunten. Je klinkt heel positief over de mascara. Ik ga ze eens proberen, zelfs dierproefvrij. Top!

 7. januari 30, 2017 / 1:53 pm

  Die mascara klinkt goed! Als ik weer een nieuwe nodig heb neem ik deze een keertje mee. Toevallig gisteren net een nieuwe gekocht 😉 De eyeliner lijkt me niet zo fijn. Mijn ervaring is bij eyeliner pennen/stiften dat ze vaak na 3 x gebruik al uitgedroogd zijn en geen intens zwarte lijn zetten. Ik heb er nog geen gevonden die dat wel doet helaas 🙁

 8. januari 31, 2017 / 2:54 pm

  Die mascara ziet er echt stoer uit. Ik wist helemaal niet dan een siliconen borsteltje de wimpers meer zou spreiden? Ik heb voorlopig mascara genoeg, maar deze ga ik onthouden. Hopelijk is hij ook vegan, dat zoek ik wel een keertje op. 🙂

 9. januari 31, 2017 / 3:01 pm

  Die mascara klinkt erg goed! Ben ik zeer benieuwd naar!

 10. januari 31, 2017 / 3:05 pm

  Wat klinkt die eyeliner fijn. Ik heb de eyeliners van Catrice sowieso altijd al erg fijn gevonden. Deze ga ik zeker proberen wanneer mijn eyeliner op is.

 11. januari 31, 2017 / 8:08 pm

  Klinkt als een fijne mascara en eyeliner! Zijn de waterproof versies even duur?

  • Anna Gerrie
   Auteur
   februari 1, 2017 / 7:47 pm

   Dat zijn ze zeker! de waterproof mascara kost hetzelfde 🙂

 12. januari 31, 2017 / 8:13 pm

  wat fijn dat de mascara en eyeliner zo fijn voor je zijn! ik ben ook erg benieuwd naar de mascara, eyeliner gebruik ik al jaren van Essence en hier stap ik eigenlijk niet vanaf haha.

 13. februari 3, 2017 / 1:54 pm

  Deze producten zien er zeker goed uit! Mooie wing heb je met de eyeliner gemaakt. Ik gebruik momenteel zelf een natuurlijke mascara van Benecos omdat ik nog steeds voorzichtig ben met mijn huid. Dus wat dat betreft houd ik het even bij natuurlijke producten.

 14. februari 4, 2017 / 9:57 pm

  Ik heb beide nog nooit geprobeerd, maar het ziet er inderdaad heel goed uit. Vooral de eyeliner wil ook eens proberen;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.