De Tuinen Groene- en Rode Klei Masker

Het liefst smeer ik wekelijks een masker op mijn huid om die even een extra boost te geven. Maar dan wil ik wel een masker gebruiken dat écht een goed effect heeft. Ik weet dat een klei masker altijd een fijn resultaat geeft en daarom kocht ik twee kleimaskers van De Tuinen (Nu Holland&Barrett). Ik koos voor het masker met groene klei en één met rode klei.


De Tuinen Groene- en Rode Klei Masker

Gel- of sheetmaskers geven vaak geen verschil op mijn huid, althans geen zichtbaar verschil. Maar wanneer ik een kleimasker gebruik zie ik direct dat mijn huid straalt en dat is precies wat ik wil van een masker! Ik bestelde de rode- en groene klei van De Tuinen.

Toen ik drie jaar geleden nog de opleiding tot schoonheidsspecialiste volgde gebruikte ik ook al groene klei van De Tuinen, maar toen gebruikten we het voor pakkingen. Echter was er toen wel een probleem met de klei, het werd namelijk keihard en moest met veel moeite uit de tube gedrukt worden. We hadden zelfs bakken warm water staan om de klei eerst wat soepeler te maken. Gelukkig is er een verandering in de substantie gemaakt en is de klei nu wel makkelijk te gebruiken.

Groene klei

De Tuinen Groene- en Rode Klei Masker

De Tuinen Groene klei masker €9,39

Ik kocht de tube met 100 ml, maar voor de grootverbruikers is er ook één met 200 ml. De tube heeft een klikdop, iets wat erg fijn is wanneer je ene hand al onder de klei zit van het opbrengen. Ook is het een stuk hygiënischer en bewaard het de ingrediënten beter.

De Tuinen Groene- en Rode Klei Masker

De groene klei is dus gelukkig niet meer zo dik en makkelijk smeerbaar.

Ingrediënten

Aqua, Montmorillonite, Kaolin, Glyceryl Stearate, Sodium Cetearyl, Sulfate, Phenoxyethanol, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Lavandula Hybrida il, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Linalool

Naast de klei is er ook lavendel- en tea tree olie toegevoegd. De klei werkt ontgiftend, is sterk reinigend en bevat veel mineralen. Je huid kan mineralen opnemen en daarom werkt dit masker ook in je dieper liggende huidlagen.

Werking

De Tuinen Groene- en Rode Klei Masker

Ik breng een royale laag aan en het begint direct met indrogen, vanaf dit moment dus niet meer lachen en praten :’-)

Na zo’n 10 á 15 minuten haal ik het er weer af. Zelf stap ik altijd de douche in, maar je kunt ook een washandje met warm water pakken en het er op die manier afweken. Het masker voelt fris aan en ik voel een lichte tinteling. Omdat mijn huid gewend is aan een retinol serum dat ik dagelijks gebruik kan het heel wat hebben. Maar ik heb het masker ook op mijn vriend gesmeerd en die vond het behoorlijk prikken de eerste minuten. Wanneer je een hele gevoelige huid hebt zou ik dit masker dus niet aanraden. Ook werkt groene klei dehydraterend, dus bij een droge huid zou ik dit niet gebruiken.

Mijn huid is stralend en schoon na gebruik. Ook voelt het niet trekkerig aan nadien. Een fijn masker!

Rode klei

De Tuinen Groene- en Rode Klei Masker

De Tuinen Rode klei masker €9,39

Precies dezelfde verpakking als de groene klei, maar dan rood.

De Tuinen Groene- en Rode Klei Masker

Ook de rode klei is een dikkere substantie, maar is nog wel smeerbaar.

Ingrediënten

Aqua, Illite, Kaolin, Glyceryl Stearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Phenoxyethanol, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Juniperus Communis Fruit Oil, Pinus Sylvestris Leaf Extract, Alpha-Pinenes, Juniperus Communis Wood Oil, Limonene

Aan deze klei zijn eterische oliën van eucalyptus, jenever bes en rozemarijn toegevoegd. Samen maakt dat het masker reinigend, zorgt het voor een betere doorbloeding en laat het de huid stralen. Het rode klei masker is vegan.

Werking

De Tuinen Groene- en Rode Klei Masker

Ook dit masker smeert lekker en droogt snel in. Door de eucalyptus vond ik dit masker wel een stuk heftiger aanbrengen omdat mijn ogen het niet zo fijn vonden, maar na het aanbrengen was dit ook snel weer weg. Na 15 minuten stapte ik weer onder de douche en daarna was mijn huid stralend en zacht. Ook nu weer geen trekkerig gevoel. De rode klei reinigd milder dan de groene klei, maar ik vond het qua resultaat geen verschil maken. Bij een gevoelige- en droge huid zou ik dit masker ook weer laten staan vanwege dezelfde effecten als bij de groene klei.

De Tuinen Groene- en Rode Klei Masker

Beide maskers vind ik erg fijn en ga ik zeker wekelijks gebruiken. Wanneer ik wat meer last heb van onzuiverheden pak ik het masker met groene klei liever vanwege de diepe reiniging, maar wanneer dat niet nodig is voldoet de rode klei prima. Beide maskers zijn te koop bij Holland & Barrett.

Welk masker gebruik jij het liefst?

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.