DIY Lijnzaad masker

Lijnzaad is de laatste jaren bestempeld als een superfood. Het wordt gebruikt in pap, smoothies. Maar het kan ook heel goed worden gebruikt in een masker! Ik laat je vandaag zien hoe je dit heel makkelijk zelf kunt maken.

Lijnzaad

Je kunt lijnzaad gebroken, heel of in olievorm kopen, maar wat doet het nu precies voor je? Lijnzaad is het zaadje van de vlasplant en zit bomvol goede vitamines en mineralen als omega 3 en 6, vitamine B1, calcium, magnesium, kalium en zink. Ook kan lijnzaad huidirritaties als ontstekingen en roodheid verminderen.

Daarnaast bevat Omega 3 één van de essentiële vetzuren genaamd alfa-linoleenzuur, dit is een vetzuur dat het lichaam zelf niet aan kan maken. Nu zit er maar liefst 57% alfa-linoleenzuur in lijnzaad! Omega 3 helpt je huid gehydrateerd te houden omdat het alfa-linoleenzuur vocht in de huid vast houdt.

Voorbereiding

Lijnzaad masker

Ik kocht dit zakje bij de supermarkt. Mocht je geen mixer in huis hebben dan raad ik aan om de gebroken versie te kopen, aangezien lijnzaad geen werking heeft wanneer het zaadje niet stuk is. De vitamines en mineralen blijven dan in het zaadje zitten en hebben dan dus geen werking op je huid.

Lijnzaad masker

Zo, eerst fijnmalen.

Lijnzaad masker

Dan gekookt water toevoegen tot je een papje hebt. Ziet er heerlijk uit, toch? :’-) Het wordt een beetje slijmerig op een gegeven moment, maar dat is de bedoeling.

Lijnzaad masker

Lijnzaad masker

1 Vooraf heb ik mijn huid gereinigd met Lush Ultrabland.

2 Dan opbrengen, dit is het makkelijkst met je vingers, met een kwast gaat het niet lukken. Vervolgens zie je er heul charmant uit, haha. Even 10-15 minuten in laten werken en daarna afspoelen met warm water.

3 Mijn huid na het masker. Ik zie zelf vrij weinig verschil, de roodheid die in mijn huid zat, zit er na de tijd nog. Maar ik voel wel dat mijn huid zachter en schoner is.

Conclusie

Na één keer gebruiken merk ik vrij weinig verschil, maar ik denk dat wanneer je dit in kuurverband (dus een week of 6) wekelijks herhaalt, je huid er wel echt baat bij heeft! Vooral omdat het roodheid zou verminderen en wondjes sneller genezen, is het bijvoorbeeld voor een acne huid echt wel aan te raden.

Verder is dit masker heel makkelijk zelf te maken en is lijnzaad verkrijgbaar bij de supermarkt en gezondheidswinkels.

Zou jij dit masker proberen?

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.