Druivenpitolie voor huid en haar

Druivenpitolie voor huid en haar

Om mijn haar en huid optimaal te verzorgen, gebruik ik al een aantal maanden druivenpitolie. Ik merk dat mijn huid soepeler is en mijn haar meer glanst. Maar wat is druivenpitolie precies en welke voordelen heeft dit allemaal?

Druivenpitolie

Dat oliën goed zijn voor je huid en haar weten we al een tijdje, maar ik hoor niet veel mensen over druivenpitolie. Dus eerst een beetje info over wat druivenpitolie precies is en doet.

In principe is druivenpitolie een restproduct vanuit de wijnproductie. Alle pitten worden uit de druif gehaald voordat hier wijn van wordt gemaakt en deze worden dan koud geperst. Bij een koude persing komt de temperatuur niet hoger dan 35 graden om te voorkomen dat bepaalde stoffen hun werking niet verliezen.

Er worden dus verder geen andere stoffen aan toegevoegd en bevat hierdoor veel mineralen en heeft een hoog vitamine E gehalte. Vitamine E is een vitamine dat er voor zorgt dat je huid minder snel verbrand en het versterkt de huidbarriére, slechte stoffen kunnen dan dus minder snel je huid indringen. Wel zijn vitamine’s erg moeilijk stabiel te houden in cosmetische producten, dus of het lang werkzaam zal zijn weet ik niet.

Verpakking

Druivenpitolie voor huid en haar

De olie zit in een doorzichtig flesje met een klikdop en ziet er vrij basic uit.

In gebruik

Ik gebruik deze druivenpitolie nu al maanden als nachtcrème en als verzorging voor mijn haar. Maar je kunt het ook als massageolie gebruiken of om je kindje mee in te smeren nadat ze in bad zijn geweest.

Iedere avond nadat ik mijn gezicht gereinigd heb met 9 To 5, smeer ik het in met druivenpitolie. Omdat het een droge olie is neemt mijn huid het snel op en voelt het verder niet vettig aan. Ik merk vooral dat mijn huid soepeler is geworden en ook mijn droge plekken van de acne verdwijnen sneller.

Ook voor mijn haar heeft het voordelen. Ik smeer na het douchen één of twee druppels in mijn haar, de volgende dag glanst het veel meer dan wanneer ik het niet heb gebruikt. Je moet er wel om denken niet teveel te gebruiken, want dan wordt het juist vet en slierterig. Dat wil je niet!

Deze druivenpitolie van De Tuinen bevat geen kleurstoffen, is ongeparfumeerd en is vegan. Nomaal gesproken kost dit flesje €10,39 maar is nu te koop met 50% korting.

Gebruik jij wel eens druivenpitolie?

1 Reactie

  1. mei 21, 2019 / 3:19 pm

    Leuk! Ik ga het gelijk even halen straks. Ik heb vaak hele dure merken gekocht en uiteindelijk zaten er heel veel siliconen in. Ik zocht nog iets zoals dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.