Een dagje naar Wildlands Adventure Zoo

Wildlands

Jaren geleden was Wildlands nog gewoon Dierenpark Emmen en ben ik daar een aantal keer geweest als klein kind. Een tijd geleden hebben ze dit hele dierenpark omgetoverd tot Wildlands Adventure Zoo Emmen. En omdat we via Jumbo korting hadden gespaard konden we hier voordelig heen.

Wildlands

Emmen is iets langer dan een uur rijden voor ons en is dus een prima rij afstand om met kleine kinderen heen te gaan. Voor Lauren hadden we natuurlijk wel genoeg entertainment mee, dus dat ging prima. Op naar Wildlands dus!

Wildlands is dus in principe een vrij nieuw park en ligt eigenlijk middenin Emmen, sterker nog.. het is naast een bejaardenhuis gebouwd. Er is geen parkeerplaats bij het park zelf, maar er zit een groot Q-park in de buurt en dan ben je er lopend alsnog met vijf minuten.

Wanneer je het park in stapt kun je de thema parken in principe zien liggen, er zijn in totaal drie ‘werelddelen’ te zien. De jungle (Jungola), de savanne (Serenga) en de noordpool (Nortica).

Jungola

De foto hierboven in de ingang van Jungola. Daar zie je direct een hok waar een aantal pythons leven.

Wildlands

Daarna stap je de echte jungle in waar je start in een vlindertuin, waar ook grote aquaria te zien zijn.

Er vlogen allemaal mooie vlinders langs je en ook was er een broedkast te zien waar nog allemaal coconnen in zaten.

Daarna kun je weer naar buiten lopen en kom je bij de Aziatische olifanten en aapjes terecht. Ook waren er twee baby olifantjes bij, zo schattig!

Vervolgens kun je weer een overdekt gedeelte in waar verschillende vogelsoorten en maki’s leven. Je kon er ook vogelvoer kopen om de lori’s mee te voeren.

Serenga

Na Jungola loop je Serenga in, de savanne waar leeuwen, giraffe’s e.d wonen.

Hier liepen we in het gedeelte waar de dwergmangoesten leven, ze hadden mooi de ruimte en er liepen ook een hoop dwergmangoest jongen rond. Daarna liepen we weer een overdekt gedeelte in waar je ook in een bootje kon stappen en zo langs meer apen en olifanten kon varen.

Even bij de geitjes kijken!

Bij het reservaat van de leeuwen was niets te zien, deze lagen allemaal achter een steen te slapen :’-) Toen zouden we bij de nijlpaarden kijken, maar door een verbouwing in het park waren deze in een soort paardenstal met zwembad gestalt.

Bij de giraffe’s kon je een safari tour doen, hierbij stap je in een soort vrachtwagen en krijg je een rondleiding bij de diersoorten. Hier liepen ook gnoe’s, neushoorns, impala’s en zebra’s rond.

Tijdens de safari rit besloot Lauren dat het tijd was voor een dutje. Daarna weer voorzichtig in de kinderwagen gezet en die sliep nog even een uurtje door.

Nortica

Om bij Nortica te komen moet je eerst weer heel Serenga door en dan pas kun je bij Norica naar binnen. Gelukkig zijn ze hier mee bezig en wordt het zo verbouwd dat je vanuit de Serenga gelijk door kunt lopen naar Nortica. Hierdoor hadden de nijlpaarden dus even geen verblijf en ook de ijsberen waren nergens te bekennen.

Dus bij Nortica bleven er alleen pinguin’s, zeeleeuwen en een sneeuwuil over om te zien. Dit gedeelte vonden we dan ook niet zo spectaculair.

Al met al vonden we dit wel een mooi park en je kunt er ook gerust een hele dag rondlopen. Ik heb niet alles op de foto gezet, maar er is ook nog een groot indoor speelpark voor kinderen, een aquarium, een hok met ratten, naakte molratten, een achtbaan en nog veel meer! Wij zijn er van 10:00 tot 16:00 ongeveer geweest en dan heb je het hele park gehad. Hoewel ik zelf geen groot fan ben van wilde dieren opsluiten in hokken, kon ik wel zien dat er hier goed voor de dieren gezorgd worden en hebben ze ook veel ruimte.

Ook voor Lauren, die nu bijna 1,5 jaar oud is, is er genoeg te zien en te doen, ze heeft de hele dag naar alles gewezen en ‘Is dat?’ geroepen. Er zijn genoeg voorzieningen om luiers te verschonen en even een hapje te eten. Verder ook veel souveniers shops te zien om leuke knuffeltjes e.d. te shoppen. Het weer zat ons ook enorm mee, we konden de hele dag in een t-shirt lopen en omdat de voorspellingen niet zo goed waren was het ook totaal niet druk en hadden we veel tijd en ruimte om alles goed te bekijken. Een geslaagde dag dus!

Ben jij al eens bij Wildlands geweest?

1 Reactie

  1. Sonja
    juni 4, 2019 / 6:13 pm

    Ik vind een dierentuin altijd wel leuk om naar toe te gaan. Binnenkort ga ik met mijn kleine vriendje Mister A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.