Eetdagboek tijdens de zwangerschap

Dat je etensstijl veranderd tijdens de zwangerschap is volgens mij wel duidelijk en daarom was ik erg benieuwd hoe het allemaal zou veranderen voor mij! Ik neem je een dagje mee en laat zien wat ik allemaal naar binnen werk 🙂


Eetdagboek tijdens de zwangerschap

De eerste drie maanden waren heel heftig voor mij qua eten, ik hield namelijk niets binnen en kon er vanuit gaan dat alles dat er in ging er ook direct weer uit zou komen. Daarom at ik op dat moment hele kleine beetjes en moest echt even uitzoeken wat ik wel binnen zou houden. Bij zo’n 22 weken werd het allemaal beter en kon ik weer gewoon eten. Nu eet ik wel liever kleine beetjes over de hele dag, dan drie grote maaltijden per dag want die liggen voor mijn gevoel echt als een baksteen op mijn maag.

Ik krijg regelmatig de vraag of ik al zin heb in rare combinaties aan eten of enorme vreetbuien heb, maar dat valt eigenlijk allemaal reuze mee. Geen augurken voor mij in ieder geval! Wat ik wél eet laat ik je vandaag zien.

ontbijt

Eetdagboek tijdens de zwangerschap

Ik ontbijt iedere dag met Biogarde en een mix van granola met een cappuccino of chai tea. Nu het kouder wordt eet ik liever een warm ontbijt, maar daar krijg ik maagzuur van dus dat kan helaas niet. Maar dit is ook lekker! Helaas ging mijn losse thee apparaat stuk, dus ging ik vandaag voor een cappuccino.

lunch

Eetdagboek tijdens de zwangerschapEetdagboek tijdens de zwangerschap

Ik at buiten de deur en koos voor een bruin broodje met brie en beenham, yummy! Dit was wel veel te veel voor mij, dus ik heb niet alles op gegeten. Wanneer ik thuis eet houd ik het meestal bij een bruin broodje met appelstroop of kaas.

snacks

Eetdagboek tijdens de zwangerschap

Tussen de lunch en het avond eten heb ik wel weer zin in wat, dus koekjestijd! Die buik is ook erg handig als tafel momenteel.

Eetdagboek tijdens de zwangerschap

Maar dan mijn favoriete snack of all time, komkommer. Dit eet ik dus elke dag, zo lekker. Ik deel mijn laatste hapje altijd met James, dus die is er als de kippen bij, haha.

Eetdagboek tijdens de zwangerschap

Sinds het begin van mijn zwangerschap heb ik veel meer dorst dan normaal en ik ben geen grote drinker normaal gesproken. Nu drink ik zo twee liter water weg op een dag.

avondeten

Mijn avondeten verschilt vaak, het liefst eet ik een bakje soep of iets anders makkelijks wat niet zwaar op de maag valt. Maar aangezien mijn vriend nog wel normaal kan eten, kunnen we moeilijk iedere dag soep en salade gaan eten. Dus kook ik ook gewoon pasta en AVG’tjes uiteraard. Ik eet er dan wel minder van en neem later nog iets van een banaan om de nacht door te komen. Zo eet ik toch nog voldoende :-).

Veranderde er veel met eten voor jou tijdens de zwangerschap?

Bedankt voor het lezen!

3 Reacties

 1. november 30, 2017 / 8:57 am

  Wat leuk dat je dit een keer deelt. Probeer goed op je gewicht te letten… daar waar ik destijds de mist in ging met 22 en 30 kilo erbij!

 2. december 1, 2017 / 7:34 pm

  Wat grappig dat jouw hond komkommer lust! Volgens mij at in nooit Brie toen ik zwanger was… Franse kaasjes mocht ik niet eten van de verloskundige.

  • Anna Gerrie
   Auteur
   december 1, 2017 / 8:42 pm

   Ja komkommer is ‘ie dol op 🙂 Oh, zolang de kaas gepasteuriseerd is mag ik het gewoon eten is mij verteld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.