Etos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing Lotion

Huidverzorging vind ik erg belangrijk en gebruik dan ook regelmatig nieuwe producten om er achter te komen welke producten ik écht fijn in gebruik vind. Ik probeerde de Etos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing Lotion eens uit en er zit in ieder geval één nieuwe favoriet bij!


ETOS CLEANSING PEELING & EYE MAKE-UP REMOVER CLEANSING LOTION

Ik gebruik momenteel de reiniger 9 To 5 van Lush en hoewel deze mij echt goed bevalt, haalt ‘ie m’n make-up er gewoon niet voldoende mee weg en daarom begon ik een zoektocht naar een goede make-up reiniger. Zal de Etos Eye Make-up Remover Cleansing Lotion voldoen?

Ook een peeling vind ik fijn om zo nu en dan te gebruiken, deze zorgt er namelijk voor dat je huid vrij wordt van dode huidcellen en laat je huid weer stralen. Een scrub vind ik dan altijd wat te grof voor mijn huid en een lysing juist weer te mild, een peeling is dan juist een perfecte tussenweg.

ETOS EYE MAKE-UP REMOVER CLEANSING LOTION

Etos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing Lotion

Eye Make-up Remover Cleansing Lotion €1,99

Ik begin met de make-up remover, deze is geschikt voor alle huidtypen en mild voor de huid. Het flesje ziet er mooi en clean uit.

INGREDIËNTEN

Aqua, Sorbitol, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polysorbate 20, Caprylyl Glycol, Triethyl Citrate, Panthenol, Benzoic Acid, Potassium Hydroxide‘.

Een kleine ingrediënten lijst en ik zie ook geen rare stoffen staan. Bevat ook geen alcohol en parfum.

IN GEBRUIK

Etos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing LotionEtos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing Lotion

Een milde en effectieve formule

Er zit een draaidop op met een schenktuitje, zo kun je makkelijk doseren en ik heb er dan ook geen problemen mee.

Etos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing Lotion

De make-up remover lijkt op water en is geurloos. Ik heb ‘m nu een tijdje geprobeerd en vind het echt fijn in gebruik, het haalt mijn make-up makkelijk weg en is ontzettend mild voor mijn huid. Mijn ogen zijn behoorlijk snel geïrriteerd en daar heb ik totaal geen last van met deze Etos Eye Make-up Remover Cleansing Lotion. Echt een topper wat mij betreft.

ETOS CLEANSING PEELING

Etos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing LotionEtos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing Lotion

Etos Cleansing Peeling €2,49

Op naar de peeling! Ook deze verpakking ziet er netjes en clean uit en komt uit dezelfde lijn als de make-up remover. De peeling bevat aloë vera en komkommer extract en is ook geschikt voor alle huidtypen.

INGREDIËNTEN

Aqua, Propylene Glycol, Lauryl Glucoside, Acrylates Copolymer, Cocamidopropyl Cellulose, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Saccharide Isomerate, Parfum, Caprylyl Glycol, Sodium Chloride, Aloe Barbadensis Flower Extract, Lactose, Decylene Glycol, Cellulose, Cucumis Sativus Juice, CI 77007, Citric Acid, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Hydroxypropyl Methylcellulose, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Sulfite, Sodium Hydroxide‘.

Oei, hier wel een aantal ingrediënten waar ik minder blij van word. Veel harde reinigers, parfum én microbeads! Acrylates Copolymer is namelijk gewoon plastic en is zo klein dat het vanuit je wasbak zo de natuur weer in gaat omdat het niet gefilterd kan worden. Echt jammer dat sommige merken hier nog steeds mee werken.

IN GEBRUIK

Etos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing Lotion

De blauwe bolletjes zijn een vorm van microbeads

Je brengt de peeling aan op een vochtige huid en maakt dan cirkelende bewegingen op het gezicht, de peeling begint nu te schuimen en het voelt erg rijk aan, alsof ik siliconen over m’n gezicht heen smeer. De blauwe bolletjes knappen kapot tijdens het gebruik en je voelt de harde stukjes nog achterblijven.

Etos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing Lotion

Mijn gezicht is echt heel erg schoon nadien en voelt helaas wel trekkerig aan. Volgens mij zijn al mijn huid oliën ook direct weg ge-peelt. Nee dit is niet een product dat ik zal aanraden.

MIJN ERVARING

Etos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing Lotion

De make-up remover vind ik echt heel fijn en zal ik ook zeker opmaken en vaker kopen, maar de peeling is veel te agressief voor mijn huid en zal ik niet weer kopen, ook vind ik niet dat ‘ie heel geschikt is voor een droge- of gevoelige huid. Daarbij vind ik het echt slecht dat er microbeads in de peeling zitten, er zijn zoveel vervangers mogelijk die het milieu niet zo schaden! Zo, dit was mijn review over de Etos Cleansing Peeling & Eye Make-up Remover Cleansing Lotion en zijn te koop bij Etos.

Gebruik jij ook reinings producten van Etos?

Bedankt voor het lezen!

4 Reacties

 1. april 28, 2017 / 8:01 am

  Pff die peeling: waarom doen bedrijven nog aan microbeads? Zo niet nodig. Fijne review heb je er over geschreven!

 2. Willemse
  april 28, 2017 / 9:43 am

  Een fijne budget tip deze oog make up remover.
  Het is altijd een hele zoektocht om er een te vinden die zowel mild genoeg is voor mijn gevoelige ogen als sterk genoeg om mijn mascara te verwijderen.

 3. april 28, 2017 / 6:58 pm

  Oeh nee, goed dat je er zo eerlijk over bent, want ik zou mijn huid verwoest hebben denk ik! Ik hou het bij mijn vertrouwde Cosnature!

 4. april 28, 2017 / 7:11 pm

  Dat droge na een peeling vind ik ook vaak too much, die reiniger lijkt mij ook fijn. Rode en prikkende ogen wil ik ook niet hebben, dan gebruik ik zo een product vaak wel voor mijn gezicht maar niet meer voor mijn ogen.
  Goede tip om te onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.