Mijn Favoriete Nederlandse Programma’s

Volgens mij volgt iedereen tegenwoordig wel series of programma’s, of dit nu via Netflix, Videoland, Kodi of downloaden is, we kijken allemaal wel iets. Nu zijn er altijd wel bekende programma’s die iedereen volgt, maar dit zijn vaak geen films/series van Nederlandse bodem. Ik kijk ze wel graag en deel ze vandaag met jullie.


Mijn Favoriete Nederlandse Programma’s

Tsja, wie kijkt er niet naar The Walking Dead of Game Of Thrones? Maar naast deze programma’s zijn er ook hele mooie series uit ons eigen kikkerlandje! Hoewel ik Nederlandse films vaak slecht in elkaar vind gezet, vind ik de series juist weer helemaal geweldig. Ik vind er een aantal het delen waard, dus hier komen ze 🙂

SIMON

mijn favoriete nederlandse programma's

Oké, één film zit er tussen en dat is Simon. Dit is een vrij onbekende film, maar ó zo mooi. Het gaat over Simon en hij leeft een heel vrij leven in Amsterdam, op een dag wordt hij vrienden met Camiel. Camiel is juist een rustige man en op zoek naar een leuke vent, op een avond is hij dronken en gaat hij naar bed met de vriendin van Simon, de vriendschap eindigt daar en pas jaren later komen ze elkaar weer tegen. Simon heeft kanker en heeft nog maar een paar maanden te leven, Camiel en hij worden weer vrienden en steunen elkaar tot het eind. Nu klinkt het als een heftige film, maar het verhaal is juist heel mooi opgenomen en heeft een heerlijke dosis Nederlandse droogkloterige humor. Echt een aanrader!

VIER HANDEN OP ÉÉN BUIK

Hier kijk ik iedere week naar en ook al haalt het meestal het bloed onder mijn nagels weg, ik vind het zo interessant om naar te kijken. Het gaat over tienermoeders in Nederland die geholpen worden door een bekende moeder. Je ziet het verhaal van de zwangerschap, de geboorte en een paar weken daarna. Meestal zijn deze tienermoeders, moeders met een slechte achtergrond, ze hebben geen geld, geen huis, geen baan, roken lekker door tijdens de zwangerschap en het kan ze gewoon niks schelen. De tienermoeder probeert ze te helpen waar nodig. Toch vind ik het zo frustrerend dat het die meiden geen ene moer kan schelen wat ze moeten doen voor die baby en dat andere mensen geen kinderen kunnen krijgen, die wel alle tijd en liefde hebben voor een kindje.

KEURINGSDIENST VAN WAARDEN

Dit vind ik ook zo’n geweldig programma. Een groep mensen gaat onderzoeken waarom we bijvoorbeeld voor A-merk producten veel meer betalen voor B-merken en wat het verschil zo groot maakt. Zo zochten ze vorige week uit waarom melk van een A-merk meer dan €1,00 kost en melk van een B-merk €0,70 cent kost en uiteindelijk is het precies dezelfde melk alleen in een andere verpakking, maar je betaald wel veel meer voor hetzelfde product! Ook werd er laatst uitgezocht hoe vlinders nu zo mooi en onbeschadigd in een fotolijst wordt geprikt.  Het blijkt dat deze arme insecten gewoon een week levend in een enveloppe mogen doorbrengen tot ze sterven van uitputting. Vreselijk! Ik vind programma’s als deze belangrijk om naar te kijken, want we worden genept waar we bij staan.

VOETBALVROUWEN

mijn favoriete nederlandse programma's

Dit is de Nederlandse versie van Desperate Housewives. Alleen maar drama rondom de vrouwen, mannen, vreemdgaan en geld. Kortom, erg leuk om naar te kijken op een luie dag en je zin hebt in een humor programma.

JULIA’S TANGO

Een oudje alweer is Julia’s Tango, deze serie gaat over vier vrouwen die het leven in Nederland zat zijn en samen een Bed & Breakfast oprichten in Buenos Aires. Dit brengt natuurlijk het nodige drama met zich mee. Helaas hebben ze er maar twee seizoenen van gemaakt, maar die zijn het kijken zeker waard.

Ik houd het hier even bij voor nu, dit waren mijn favoriete Nederlandse programma’s, Deze programma’s kijk ik (meestal) wekelijks en vind ik ook stuk voor stuk aanraders.

Welke Nederlandse programma’s kijk jij altijd?

Bedankt voor het lezen!

9 Reacties

 1. maart 13, 2017 / 9:47 am

  Vier handen op één buik vind ik ook geweldig om te kijken! Verder vind ik ‘helemaal het einde’ ook heerlijk om te kijken 🙂 Dit is elke maandagavond! Liefs x

  • Anna Gerrie
   Auteur
   maart 13, 2017 / 5:24 pm

   Dat is ook een leuk programma inderdaad!

 2. maart 13, 2017 / 10:15 am

  Vier handen op een buik kijk ik ook altijd en omg voetbal vrouwen vond ik echt geweldig

 3. maart 13, 2017 / 5:35 pm

  Alsof het mijn lijstje is! Alleen Simon ken ik nog niet. Vier handen op 1 buik is geweldig, ga stuk om Patty :’)

 4. maart 14, 2017 / 8:23 am

  Ik kijk op dit moment nieuwe buren en divorce, of het echt mijn favoriet is weet ik niet. Wel lekker luchtig.

 5. maart 14, 2017 / 12:09 pm

  vier handen op één buik kijk ik ook, en uiteraard Wie is de Mol, geweldig! Ook kijk ik weleens dwdd, jinek en dat soort programma’s. Verder kijk ik niet heel veel Nederlandse tv eigenlijk als ik er zo over nadenk.

 6. maart 14, 2017 / 4:20 pm

  Vier handen op een buik kijk ik ook altijd, ook Wie is de mol keek ik. Celblok H is ook elke keer weer heel goed. En Nieuwe buren volg ik. En nog wat andere dingen. Maar eigenlijk kijk ik alles terug en nooit wanneer het daadwerkelijk op tv is.

 7. maart 14, 2017 / 11:47 pm

  Leuk om te zien. Ik zit nu net VIER HANDEN OP ÉÉN BUIK te kijken, zo’n heerlijk programma. Vandaag Patricia Paay .. Haha!
  Veel liefs, Florentine

 8. maart 15, 2017 / 10:29 am

  Simon heb ik al vaak gezien en die film blijft gewoon echt heel mooi. Voetbalvrouwen heb ik ook al vaker gekeken alle seizoenen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.