Gezond Bananenbrood Met Chocolade

Wanneer ik trek heb in een hapje eten dan wil ik dat snel kunnen pakken en het moet lekker zijn natuurlijk. Voor mij is bananenbrood dan een perfecte snack. Er zijn ontzettend veel verschillende varianten te krijgen/maken en ik heb er al meerdere geprobeerd. Om de boel toch gezond te houden maak ik vaak deze gezonde versie, maar wel mét chocolade.


Gezond Bananenbrood Met Chocolade

Ik koop wekelijks een tros bananen maar maak die niet altijd even snel op, voor bananenbrood is het juist de bedoeling dat de bananen al rijp zijn, dus dat komt mooi uit! Ook is het recept super makkelijk en ben je ongeveer 10 minuten kwijt aan de voorbereiding, de rest doet de oven voor je.

INGREDIËNTEN

⇢ 3 á 4 rijpe bananen

⇢ 150 gram bloem

⇢ Half zakje bakpoeder

⇢ Snufje zout en peper

⇢ 3 eieren

⇢ Honing

⇢ 1 theelepel kaneel

⇢ Halve reep pure chocolade

⇢ 50 gram kokosrasp

Gezond Bananenbrood Met Chocolade

STAP VOOR STAP

⇢ Verwarm je oven op 175 graden.

⇢ Vet je cakevorm in met roomboter of bakspray.

⇢ Snijd je bananen in partjes, doe deze in een kom en maak er een glad mengsel van met een staafmixer.

⇢ Voeg één voor één de eieren toe en mix deze door het bananenmengsel heen.

⇢ In een andere kom meng je het bloem, zout en peper, kaneel, kokosrasp en bakpoeder. Mix dit weer door het bananenmengsel heen. Zorg er voor dat er geen klontjes bloem meer in zitten na het mengen.

⇢ Voeg nu de honing toe, hoe meer honing je gebruikt hoe zoeter het brood wordt.

⇢ Snijd je reep pure chocolade in stukjes en voeg dit toe aan het deeg.

⇢ Giet het mengsel in de cakevorm en bak ‘m af in 45 tot 50 minuten. Prik voor de zekerheid met een satéprikker in het midden van het bananenbrood om te zien of ‘ie gaar is. Blijft er geen deeg meer hangen aan de prikker? Dan is je bananenbrood klaar.

⇢ Laat het brood nog even een uurtje afkoelen en daarna genieten van een lekker stukje bananenbrood. Eet smakelijk!

Je kunt zelf nog wat spelen met de hoeveelheden honing, chocolade en kokosrasp tot het helemaal jouw smaak is 🙂

Gezond Bananenbrood Met Chocolade

Maak jij wel eens bananenbrood?

Bedankt voor het lezen!

5 Reacties

  1. januari 27, 2018 / 10:13 am

    Oh heerlijk! Ik heb al een lange tijd geen bananenbrood meer gemaakt, perfecte timing om dit eens in dit weekend te gaan doen! <3

  2. januari 27, 2018 / 3:14 pm

    Heerlijk, bananenbrood moet ik nog een keertje maken! Gisteren heb ik pannekoekjes gemaakt met banaan, ei, honing en kaneel. Was ook heel lekker!

  3. januari 27, 2018 / 8:28 pm

    Ziet er lekker uit! En fijn dat het niet zo bewerkelijk is. Een collega vertelde dat ze dit weekend ook banenbrood ging maken en in plaats van een cake vorm, zou ze muffin vormpjes gebruiken. Is ook een leuk idee vond ik. Ik wil dit recept zeker ook eens proberen.

  4. januari 28, 2018 / 11:06 am

    Ik heb dit tijdens mijn Weight Watchen vaak gemaakt en het ging er altijd goed in, zelfs bij de mannen in huis. Met een handje gehakte walnoten was het echt smullen en goed vullen(d).

    (wacht met smart op babynieuws!)

  5. januari 28, 2018 / 7:44 pm

    Ik ben zwaar allergisch voor banaan! Echt balen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.