Ghassoul Kleimasker

Ghassoul klei is bekend om zijn reinigende en kalmerende werking op de huid en zelfs op het haar. Het is 100% natuurlijk en ik vertel je vandaag waarom je deze klei in huis moet hebben!

Wat is Ghassoul?

Ghassoul klei

Rhassoul, zo wordt Ghassoul ook wel genoemd is een vulkanische klei dat wordt gewonnen uit het Atlasgebergte in Marokko. Ghassoul wordt al eeuwen gebruikt als reinigingsmiddel voor huid en haar in Marokkaanse badhuizen. Hier wordt Ghassoul gebruikt in shampoo, zeep, wraps en maskers.

Ghassoul klei is rijk aan mineralen als kalium, silica, magnesium en ijzer. Deze mineralen onttrekken afvalstoffen uit de huid en hebben een sterk ontgiftende werking.

Ghassoul klei

Je kunt Ghassoul verkrijgen in poedervorm, brokken of in kant-en klare potjes. Ik gebruik vandaag de brokken. Dit is een pure vorm van de klei en bevat verder geen toevoegingen.

Het masker

Ghassoul klei

Ghassoul klei

De brokken ruiken lekker, een beetje kruidig. Alsof je het zo tijdens het koken kunt gebruiken. Erg lekker ziet het er niet uit, maar gelukkig gaat het om de werking!

Ik heb het masker aangemaakt met water om er een dik papje van te maken. Maar je kunt er altijd etherische oliën aan toevoegen om je huid extra te voeden.

Ghassoul klei

Vooraf heb ik mijn huid gereinigd en gescrubd. Dit heb ik gedaan om de dode huidcellen te verwijderen, zo kunnen de werkzame stoffen in het masker beter en dieper inwerken op mijn huid.

Ik laat het masker 10 – 15 minuten inwerken en verwijder het dan met warm water. Laat je masker niet hard worden, wanneer het masker nog papperig is, onttrekt het de afvalstoffen uit je huid, maar zodra het hard begint te worden gaan de werkzame stoffen verder met het onttrekken van je huideigen oliën en dat is niet de bedoeling!

Wat heeft het gedaan voor mijn huid?

Mijn huid straalt weer! Het voelt wel sterk gereinigd en een beetje trekkerig, daarom breng ik wel direct mijn dagcreme aan. Heb ik mijn masker toch wat te lang laten zitten.. Toch geeft dit aan hoe sterk zo’n masker dan eigenlijk is!

De Ghassoul brokken zijn verkrijgbaar bij deze groothandel in Marokkaanse producten.

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.