Handige items die niet op de baby uitzetlijst staan

strand

Als je een kind hebt dan heb je vast al wel eens van de uitzetlijst gehoord. Zelf heb ik die lijst meerdere keren ingekeken toen ik nog zwanger was. Maar hier staan in principe alleen maar spullen op die je nodig hebt qua verzorging van je kindje. Nu ik al anderhalf jaar mama ben weet ik inmiddels dat er nog meer producten zijn die je leven met een kind een stuk makkelijker maken.

De uitzetlijst

Ik heb veel aan de uitzetlijst gehad want ik heb ook bijna ieder product op de lijst wel gebruikt. Qua hydroliele doeken had ik minder kunnen aanschaffen en de badhanddoek heb ik liever in XL dan de maat die op de lijst staat, maar dat vind je allemaal wel uit wanneer je kindje er dan is. Maar ik heb inmiddels ook uitgevonden dat er meer producten zijn die ik wel echt nodig vind. Niet zo zeer in de verzorging, maar ze maken het wel makkelijker.

Waterkoker

Ik heb deze al eens in een andere blog genoemd, maar ik ben hier nog steeds mega blij mee. Een waterkoker die je op verschillende temperaturen kunt instellen.

Baby Update: Weer aan het werk & een borstontsteking

Voor Lauren vind ik ‘m handig omdat ze haar thee hiermee direct kan opdrinken en het niet eerst hoeft af te koelen. Maar voor mijzelf vind ik het ook erg fijn, want ik drink mijn drinken ook graag snel op en wil ook niet eerst nog een kwartier wachten tot ik mijn eigen thee eindelijk kan opdrinken. Zeker de investering waard.

Verduistering

Omdat ik niet wil dat Lauren wakker wordt van daglicht om 05:00 heb ik haar raam verduisterd. Er hangt ook een verduisterd gordijn voor haar raam, maar die sluit niet aan waardoor er alsnog licht door komt. Ik kocht deze van Little Luca en dit werkt perfect. Het is in principe gewoon een sticker en je kunt deze op maat snijden. Er zitten meerdere vellen in, dus je kunt een paar keer fouten maken :’-) Lauren slaapt al vanaf tien weken oud door, of dit nu ook door de verduistering komt weet ik niet maar handig is het wel.

Bad verkleiner

bad verkleiner

Nog een item dat ik erg handig vind, de bad verkleiner! Ik wil niet steeds al dat extra water verspillen en ook nog een eeuwigheid wachten tot het bad dan eindelijk vol zit. Met deze dam is het badje snel gevuld en verspil je niet zoveel water. Enige nadeel is dat Lauren graag een soort wildwaterbaan wil creëren in bad en de dam hier niet sterk genoeg voor is. Hier ‘breekt’ de dam dan ook regelmatig. Let er wel even op wat voor bad je hebt, want hij past niet in ieder bad.

Vlekken, vlekken en nog meer vlekken

Als je moeder bent dan weet je dat je regelmatig vlekken uit kinderkleding aan het halen bent. Bij Lauren haal ik regelmatig spuug, gras, eet- en drink vlekken en noem het maar op uit haar kleding. Maar ik heb wel gemerkt dat niet ieder middel alles effectief uit de kleding haalt. Zelf gebruik ik het liefst Biotex omdat dit vlekken er echt uit haalt. Natuurlijk moet je niet lang wachten om het in de Biotex te zetten, maar dit middel werkt het best bij mij.

Zo, dit waren mijn tips qua handige items die je naast je uitzetlijst ook heel handig zijn om in huis te hebben.

Wat zou jij nog aanraden om in huis te hebben?

3 Reacties

 1. Natascha
  juni 24, 2019 / 8:51 am

  Dat verduisteringsgordijn vind ik echt geweldig!!! Ik loop nu namelijk tegen het probleem aan dat mijn kleine niet meer wil slapen op haar eigen kamer. Ben alleen wel heel benieuwd hoe dat er in het echt uitziet. Heb je toevallig een foto 🙂

  • Anna Gerrie
   Auteur
   juni 25, 2019 / 9:57 pm

   ohh, dan wil je wel verduistering inderdaad. Ik heb er een foto bij gezet in de blog. Mijn knipwerk was niet naadloos hoor, haha.

   • Natascha
    juni 26, 2019 / 8:39 am

    haha ik zie het maar zo ben ik ook 😉 Ziet er wel tof uit ik ga dit onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.