HEMA kwasten

Vorige week was er al een review te zien over een highlighter en lipgloss van HEMA, vandaag ga ik verder met een aantal kwasten. En ze zijn erg fijn!


HEMA kwasten

Er zijn verschillende kwasten te koop bij HEMA, zo heb je een serie met zwarte kwasten, een serie met roze kwasten en een serie met witte kwasten. Van die laaste heb ik drie kwasten gekocht. Van wat ik op internet kan vinden, zijn de zwarte kwasten deels gemaakt met dierenhaar, de roze kwasten staan helemaal niet op de site en de witte kwasten zijn gemaakt van nylon haren.

hema kwasten

Ik kocht een poeder kwasten, een oogschaduwpenseel en een smokey eye kwast.

Classic powder brush 151

hema kwasten

Dit is de poeder kwast. Ik vind de kwasten erg mooi en clean er uit zien. Het handvat is sterk en de haren van de kwast vallen er niet uit. De haren zijn ontzettend zacht en voelen heerlijk aan op je gezicht. Toch heb ik het idee dat de haren zó zacht zijn dat ze niet heel goed het product opnemen.

Smokey eyes brush 259

hema kwasten

De smokey eyes kwast heeft twee zijdes. De ene kant heeft een smudge kant om de oogschaduw mooi te blenden en de andere zijde heeft een schuin afgesneden kwastje om een strakke lijn onder je oog te zetten.

Beide kanten van de kwast doen het prima! Ook deze haren zijn van nylon, maar niet zo zacht als die van de poeder kwast, daardoor nemen deze kwasten wel goed product op en je kunt er goed mee aanbrengen.

Eyeshadow applicator & brush 255

hema kwasten

Ook het oogschaduw penseel heeft twee zijdes, alleen deze heeft aan één kant een spons applicator en aan de andere kant één met nylon haren. De spons applicator brengt prima aan, alleen gebruik ik liever een kwast met haren. Maar gelukkig zit die aan de andere kant ;-)! En die brengt ook heel fijn aan. Deze kwast is wel weer wat gladder dan die van de smokey eyes, maar neemt wel voldoende product op om goed aan te brengen.hema kwastenhema kwasten

Een ooglook dat ik maakte met alle kwasten. hema kwasten

Wat vind ik er van?

hema kwastenhema kwasten

Ik ben zeer tevreden over deze kwasten. Het enige minpuntje is dat de poeder kwast minder product opneemt naar mijn idee. De oogpenselen werken allemaal prima en zijn lekker zacht. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

Smokey eyes kwasten €3,50

Oogschaduw kwasten €3,00

Poeder kwast €4,25

Zou jij deze kwasten proberen?

Bedankt voor het lezen!

6 Reacties

 1. juni 30, 2016 / 7:35 am

  Zeker voor de prijs hoef je het niet te laten. Ik zag ze vaker bij Hema en deze witte set vind ik erg mooi uitzien. Echt fijn dat je goede ervaringen hiermee hebt.

 2. juni 30, 2016 / 11:14 am

  Ik heb 2 kwastjes ( zwarte ) van de Hema en gebruik ze vaak! Deze zien er ook mooi uit!! Ik wil in de toekomst nog wel wat kwasten erbij, dus ik ga zeker bij de Hema neuzen.

 3. juni 30, 2016 / 1:17 pm

  Ik heb ook de smokey eye kwast en ben heel tevreden. Je kan de spons applicator van de eyeshadow kwast ook gebruiken om bijvoorbeeld concealer aan te brengen, werkt prima!

 4. juni 30, 2016 / 9:10 pm

  Dit is echt goed om te weten! Ze zijn heel voordelig zie ik. Ik heb nog geen smokey kwast dus deze ga ik zeker even kopen. Mooie look heb je gemaakt!

 5. juli 3, 2016 / 9:02 am

  Ik vind de kwasten er alleen al prachtig uitzien en voor die prijs!!! Je hebt een mooie look gemaakt. Hema wordt in mij ogen steeds hipper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.