Het eet- en slaapschema van mijn 9 maanden oude baby

Ritme is erg belangrijk voor Lauren, we houden al maanden een eet- en slaapschema aan en dit werkt perfect voor haar. Hoe het schema voor Lauren is nu ze 9 maanden oud is deel ik in deze blog.


Het eet- en slaapschema van mijn 9 maanden oude baby

Oke ze is bijna 10 maanden oud, maar ik verwacht (op opvolgmelk na) geen grote veranderingen eerst. Lauren is echt een hele makkelijke baby en ik denk dat dit mede komt door het ritme wat we dagelijks aanhouden.

Eten

Nu ze ouder wordt mag ze steeds meer eten en na ons laatste bezoek aan het consultatiebureau zijn er weer een paar dingen bijgekomen. We moeten nu steeds meer afbouwen met de flesvoeding en het vervangen door andere dranken en bijvoorbeeld kwark. Ik zal onderaan deze blog het exacte schema delen.

Slapen

Het eet- en slaapschema van mijn 9 maanden oude baby

Ook het slaapschema is iets wat we dagelijks op dezelfde momenten doen. Lauren slaapt nu zo’n 14 á 15 uren per dag. Voorheen deed ze ’s ochtends een dutje, daarna een lang middagslaapje, ’s middags weer een dutje en dan rond 20.00 ging ze naar bed voor de nacht.

Maar op een gegeven moment gaf ze aan dat 20.00 te laat was en hebben haar toen een paar keer om 19.00 naar bed gedaan en sindsdien slaat ze de dutjes ook over.

Het schema

Maar hoe is het exacte schema? Ik zal alle tijdstippen en wat ze dan krijgt/doet hieronder delen:

08.00 – We beginnen met 210 cc melk

09.30 – Een stuk brood met beleg

10.00 – Ik maak een vers fruithapje

12.00 – Lauren krijgt haar pyjama en slaapzak aan en krijgt weer 210 cc melk. Dan leg ik haar direct in haar bed en slaapt ze vaak tot 14.00

15.30 – Nu krijgt ze weer een broodje met beleg

16.00 – Theetijd!

17.00 – Tijd voor de warme maaltijd. De maaltijd maak ik meerdere keren per week en sla ik op in de vriezer. Iedere ochtend haal ik er een potje uit.

17.15 – Kwark met pap. Ik geef haar als toetje nog 3 scheppen kwark en vul dit aan met een lepel pap en soms nog wat overgebleven fruit.

17.45 – Om de dag gaat ze in bad, deze stap is dus niet iedere dag.

18.45 – Lauren krijgt haar pyjama en slaapzak weer aan en krijgt haar laatste fles van 210 cc melk met pap.


Dit is over het algemeen het schema dat we altijd aanhouden. Soms wissel ik wat af met eten, als we bijvoorbeeld ’s ochtends ergens heen moeten krijgt ze ook wel eens extra kwark in plaats van brood. Ook valt ze heel vaak in slaap wanneer we terugrijden naar huis nadat we boodschappen hebben gedaan, dat slaapt ze er dan extra bij. Maar dit werkt perfect voor Lauren, mocht ze ergens weer verandering willen dan merk ik dat gauw genoeg aan haar.

Hoe is het schema bij jou baby? Of houd je juist geen ritme aan?

Bedankt voor het lezen!

1 Reactie

  1. november 28, 2018 / 9:10 pm

    Wauw, dat Lauren broccoli eet! Wat goed! Als ik wel eens van die grappige filmpjes bekijk vinden kinderen vaak groente heel vies… Zeker broccoli. En ik denk toch dat het wel helpt als je ze maar vroeg genoeg laat wennen aan diverse smaken en zo uit het handje eten is natuurlijk ook aantrekkelijker dan in een stamppotje. Wat ziet ze er goed uit, lief hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.