Hoe ik mijn foto’s bewerk met Photoshop

Toen ik net begon met bloggen dacht ik altijd, hóe krijgen die mensen hun foto’s zo mooi?! Na een hoop gepuzzel ben ik erachter welke instellingen ik graag gebruik om mijn foto’s te bewerken. In twee stappen krijg ik mijn foto’s van dof en grijzig naar wit en kleurrijk. Ik laat je vandaag zien hoe ik mijn foto’s bewerk. 


Hoe ik mijn foto’s bewerk met Photoshop

Ik wil altijd dat mijn foto’s er netjes, clean en niet te bewerkt uitzien. Met Adobe Photoshop Elements 6.0 bewerk ik mijn foto’s, deze versie van photoshop is verouderd en vond ik toevallig op mijn oude laptop terug. Dat programma zat toen standaard op mijn laptop. Ik laat jullie vandaag zien hoe ik mijn foto’s bewerk!

Stap 1 – De originele foto

hoe ik mijn foto's bewerk

Ik zoek eerst de foto die ik wil bewerken. Dit is dus de originele foto en er is nog niets aan veranderd.

Stap 2 – Een witte achtergrond

hoe ik mijn foto's bewerk

Voor deze stap ben ik The Beauty Boulevard.nl dankbaar, zij deelde deze tip op haar blog en zo kwam ik erachter hoe je de achtergrond witter maakt. Je klikt op CTRL + L en dan verschijnt er dus een balk waar je, je kleuren kunt kiezen.

hoe ik mijn foto's bewerk

Klik op het witte pipetje en dan op een wit stuk in je foto. Vervolgens ziet je foto er zo uit. Wanneer je dubbelklikt op het pipetje, kun je alle kleuren kiezen die je wilt. Ik moet er bij deze foto wel om denken dat de witte dop op een andere ondergrond ligt, anders valt ‘ie weg in de foto.

Stap 3 – Kleuren intenser maken

hoe ik mijn foto's bewerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je gaat naar laag -> nieuwe aanpassingslaag -> fotofilter.

hoe ik mijn foto's bewerk

Er verschijnt weer een nieuw scherm en hier kun je kiezen welk filter je er overheen wilt zetten. Ik kies altijd zwak licht. Hierdoor worden de kleuren een stuk intenser.

hoe ik mijn foto's bewerk

Dan krijg je een beeld van hoe het er uit ziet. Bij mij staat het automatisch op warm filter, dit vind ik ook de mooiste. Je kunt hier dus nog kiezen uit andere kleuren en deze geven de foto net een andere tint. Dan alleen nog op OK drukken.

hoe ik mijn foto's bewerk

Dit is hoe ik mijn foto’s bewerk! Alleen de foto’s nog even bijsnijden en klaar is kees. Het verschil is zo groot met een kleine moeite. Ik verander weinig, maar de foto is veel mooier.

Bewerk jij je foto’s?

Bedankt voor het lezen!

12 Reacties

 1. december 9, 2016 / 7:52 am

  Wat een handige tips! Ik bewerk mijn foto’s haast niet na. Ik maak ze meestal in Pic-Monkey alleen ietsje lichter (dus ik past de belichting iets aan, highlights, schaduwen en contrast). Dat zijn vier schuifjes en dan ben ik klaar hihi. Deze tip is ook wel erg handig. Mocht ik een foto hebben waar dat niet bij lukt ga ik dat zeker eens proberen.

 2. december 9, 2016 / 9:13 am

  Ik doe veel met Snapseed aangezien ik nog geen fijn programma heb op mijn laptop. Het verschil is groot, ziet er stukken beter uit 🙂 Ik hou wel van witte achtergronden.

 3. december 9, 2016 / 11:46 am

  Wat een supergoede tip! Ik heb ook Photoshop elements, dus ik ga het zeker uitproberen. Dank je wel voor het delen.

 4. december 9, 2016 / 12:41 pm

  Ik heb geen photoshop maar doe ook meestal niet zoveel aan mijn foto’s. Soms maak ik ze wel wat lichter maar meer eigenlijk niet.

 5. december 9, 2016 / 1:36 pm

  Handig dat je dit terugvond 🙂 zelf gebruik ik een oude versie van Photoshop en werkt prima. Picmonkey is trouwens ook heel goed.

 6. december 9, 2016 / 7:41 pm

  Wow, wat een verschil! Ik ken dit programma niet, maar zal er ook eens voor kijken. Zelf gebruik ik The Gimp om mijn foto’s in te bewerken en soms ook picMonkey. Vooral voor collages is picMonkey een aanrader.

 7. december 9, 2016 / 7:50 pm

  Wauw, maakt de foto’s echt veel mooier.

 8. december 10, 2016 / 11:23 am

  Handig artikeltje! Ik gebruik net als Nina momenteel Snapseed, maar dit werkt wat onhandig omdat het alleen mogelijk is op je telefoon. Een fijn bewerkingsprogramma voor op de laptop is dus zeer welkom. Ik sla dit artikel eventjes op 🙂 Liefs

 9. december 10, 2016 / 1:38 pm

  Wow! Heel mooi gedaan zeg! Ik gebruik zelf photoshop maar ik denk dat het wel op hetzelfde neerkomt. 🙂

 10. december 10, 2016 / 2:25 pm

  Ik bewerk ook mijn foto’s. Wat lichter maken en verscherpen. Ik gebruik meestal PicMonkey. Soms ook Photor, alleen gebeurd het vaak dat mijn foto’s plots maar voor de helft te zien zijn en dan moet ik weer overnieuw beginnen. Is iets met mijn laptop denk ik…

 11. december 13, 2016 / 9:47 pm

  Super handig artikel. Uiteraard bewerkt ik ook veel foto’s hihi. Ik gebruik meestal vsco. Ik heb eigenlijk alleen apps op mijn telefoon, maar nog niks op mijn laptop. Deze ga ik ook eens proberen;)

 12. december 15, 2016 / 12:03 pm

  Leuk om te zien hoe jij stap voor stap je foto’s bewerkt. Ik gebruik voor het bewerken van mijn foto’s Photoshop. Je foto’s zien er ook prachtig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.