Hoe mijn haar groen werd

Hoe mijn haar groen werd

Bij de kapper sta ik al bekend als ‘Het meisje met het groene haar’ en de vraag is niet meer.. Zou het groen worden? Nee, de vraag is nu.. Hoe groen zal het deze keer worden? Hoe dit allemaal zo is gekomen leg ik in deze blog uit.


Groen haar

Zoals je kunt lezen heb ik niet bewust gekozen voor groene lokken :’-). Zo’n twee jaar geleden koos ik ervoor om mijn haar met henna te verven en hoewel ik dat nog steeds een hele fijne manier van haar verven vind, is het niet handig als je daarna besluit je haar te verven bij de kapper.

Ik had mij wel ingelezen dat henna lang blijft zitten en ook dat het groen zou worden wanneer je er weer met ‘gewone’ verf overheen zou gaan. Maar aangezien het twee jaar geleden was en het al heel erg vervaagd was wilde ik het toch proberen. Na twee jaar kan het niet meer zo’n extreme reactie geven dacht ik nog.

Bij de kapper

Mijn kapster wist niet dat er een henna basis in zat en omdat ik dacht dat er niets aan de hand zou zijn, schrok zij natuurlijk flink dat het ineens groen werd.

Hoe mijn haar groen werdHoe mijn haar groen werd

Gelukkig was mijn haar al een flink stuk langer geworden en zit het groene nu dus alleen in de punten. Toch gaat het nog jaren duren voordat het er allemaal uit gegroeid is. Daarom zit ik er nu aan te denken om mijn haar weer een stuk korter te laten knippen. Ik twijfel nog wel, want ik wilde juist heel graag mijn haar weer een stuk langer hebben.

Mijn advies voor iedereen die zijn haar wil verven met henna, weet in ieder geval zeker dat je het daarna niet met andere verf wilt verven, je haar wordt gegarandeerd groen.

Wat zou jij doen? Lang en groen haar of toch korter zonder groen?

5 Reacties

 1. maart 24, 2019 / 9:19 am

  Ik heb mijn haren nog nooit geverfd met Henna, maar dit lijkt me wel echt super vervelend ja.

 2. maart 24, 2019 / 10:28 am

  Ooh jeetje!! Dat wist ik niet eens. Gelukkig verf ik m’n haar helemaal niet. Dat uitgroeien duurt inderdaad jaaaren. Ik had ooit blonde plukken, man man man dat duurde een eeuwigheid voor het eruit was. Ook een reden dat ik niet ga verven, moet je bezig blijven en ik ben tevreden met mijn eigen kleur.

  Wat betreft lang houden of kort knippen. Ligt eraan hoe erg je je irriteert aan het groene. Je zal er was net zo lang over doen tot het groen eruit is als je het lang laat als wanneer je kort knipt en je weer de lange lengte hebt. Ik ben zelf altijd team langhaar. Dus ik zou het wss toch lang houden en dat groen rocken 😉 Ik vind het niet eens heel gek staat hoor!

 3. maart 24, 2019 / 10:14 pm

  Oh wat heftig! En dat na 2 jaar, echt bizar. Ik denk dat het het mooiste is als je er een stuk af laat knippen. Dat oogt meteen weer een stuk frisser, en het is superleuk nu het voorjaar is. Al doe je maar 5 cm, dan is het ergste groen er in ieder geval uit. Ik denk dat die lengte jou ook heel mooi staat! Succes, ik ben benieuwd, houd je ons op de hoogte?

 4. maart 26, 2019 / 9:50 pm

  Dat is inderdaad vervelend… Goed dat je je lezers erop wijst. Ik heb ook wel eens henna gebruikt maar mijn haar is natuurlijk heel donker. Korter of uit laten groeien..Moeilijk, het is of je je heel erg ergert aan die kleur, dan zou ik de schaar erin laten zetten.
  Ik heb het pasgeleden ook korter laten knippen en ik weet dat het bij mij heel snel groeit.
  Volgens mij staat een kortere lengte jou heel goed, benieuwd wat je besluit!

 5. maart 28, 2019 / 7:07 pm

  Ik heb nooit henna gebruikt voor mijn haar. Gebruik altijd al gewoon verf 🙂 Ik denk dat ik er een stuk af zou laten knippen, gewoon om het ergste groen er uit te halen. Kan het met de zomer weer lekker groeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.