Hoe ik mijn product foto’s maak

Hoe ik mijn product foto's maak

Foto’s maken van de producten die ik ga reviewen is toch wel één van mijn favoriete blog ‘taken’. Ik heb fotografie altijd al leuk gevonden en met het bloggen mag ik dat ook nog eens veel doen. Het is altijd een uitdaging om te bedenken hoe ik de producten op de foto wil zetten en soms pakt het toch niet uit zoals ik het wil en begin ik weer helemaal opnieuw. Vandaag laat ik zien hoe ik mijn product foto’s maak.


HOE IK MIJN PRODUCT FOTO’S MAAK

Ik vind het zelf altijd belangrijk dat ik foto’s op mijn blog zet waar ik trots op ben en waarbij je kan zien dat ik er moeite voor heb gedaan om er wat leuks van te maken. En omdat ik het zo leuk vind om te doen, vind ik het ook niet erg om er wat langer mee bezig te zijn. Soms heb ik zo bedacht hoe ik een product neer wil zetten en soms verander ik de flatlay tich keer tot ik tevreden ben.

DE BASIS

Een camera met enigszins een goede kwaliteit is toch wel een must. De mobieltjes van tegenwoordig hebben een prima camera en als je net begint is een niet al te dure camera ook goed te doen. Als je net als ik je camera ook voor vakanties en dergelijke gebruikt, dan is het toch al een goede aankoop.

Ook heb ik veel extra spullen om bij de producten te leggen. Denk aan verschillende kleuren papier, linten, tijdschriften en bloemen. Ik wissel graag af en als je maar vaak genoeg de Action inloopt dan heb je zo een kast vol :’-).

Qua ondergrond gebruik ik een groot wit vel papier en de rest vul ik aan met van alles en nog wat. Ik probeer altijd naar het product zelf te kijken en wat daar goed bij past. Welke kleuren passen er goed bij? Zou een bloem het mooier maken? Als het product bijvoorbeeld bekend staat omdat er veel avocado olie in zit, leg er dan wat avocado’s bij! Eet je ze daarna lekker op 🙂

BELICHTING

Licht is zo belangrijk voor mooie foto’s. Ik gebruik zelf alleen natuurlijk licht, maar je kunt ook kiezen voor lampen, softboxen of heel simpel een ‘muur’ van aluminium folie neer te zetten, dit weerkaatst het licht dat schaduw veroorzaakt.

VOORBEELDEN

Hoe ik mijn product foto's maak
Dit palette heeft abstracte vormen en daarom gebruikte ik twee verschillende kleuren papier. Door de lijnen lijkt het net alsof het terug komt vanuit het palette.
Hoe ik mijn product foto's maak
Een marmeren ondergrond is altijd goed. Omdat het hier om een Real Techniques spons ging, pakte ik er RT kwasten bij en je hebt zo een compleet plaatje.
Hoe ik mijn product foto's maak
Deze wenkbrauwgel past perfect op het schaaltje en met een beetje kleur en een lint, ziet het er gelijk leuk uit. Soms zijn de kleine details die het plaatje een geheel maken.
Hoe ik mijn product foto's maak
We Love The Planet is een natuurlijk merk en bij natuurlijke producten gebruik ik het liefst iets met hout. Omdat er in deze deodorant sinaasappel zit, heb ik er een schijfje sinaasappel bij gelegd.
Hoe ik mijn product foto's maak
Hier heb ik het product op een bloem gelegd. Easy Peasy!

Je hoeft echt niet honderden spullen te hebben om een leuke foto te maken, maar een paar basis items zou ik wel aanschaffen. Ik wissel alles veel af, het fruit en de bloemen heb ik standaard wel in huis en een paar vellen papier nemen niet veel ruimte in.

Ook vind ik het altijd leuk om op het seizoen in te spelen, in de zomer en lente kun je vrolijke kleuren gebruiken, in de herfst doen rood, paars en groen het goed, maar in de winter kun je juist veel met wit, blauw en nepsneeuw aan de gang. Er is zoveel mogelijk! Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips en hebben jullie een beter inzicht gekregen in hoe ik mijn product foto’s maak.

Vind jij foto’s maken ook zo leuk?

Bedankt voor het lezen!

Dit vind je misschien ook wel leuk..

14 reacties

  1. Ik geniet ook elke x weer van je foto’s
    Je verteld het alsof het zo super simpel is, maar je moet er maar opkomen
    Als ik een foto maak denk ik altijd “okay, wat nu?” Hahaha….

  2. Jij maakt inderdaad prachtige foto’s! Ik vond er nooit wat aan maar kan het tegenwoordig steeds meer waarderen. Ik gebruik vaak dezelfde achtergrond omdat ik dat lekker ‘rustig’ vind maar de laatste tijd ben ik ook wat meer aan het varieren.

  3. Hihihi… grappig! Ik kom uit de reclame wereld en was ooit Traffic Manager bij een bedrijf. Ik maakte samen met een fotograaf product foto’s en had toen echt megaveel spullen om erbij te leggen, zetten! Mijn mooiste foto is die tijdens het jachtseizoen, ik had een jager gebeld en die had zijn spullen meegenomen en net geschoten wild. Tja,… het hoorde bij de producten.
    Dit was echt mijn favoriete baan…

  4. Interessant! Ik maak meestal foto’s met een marmeren ondergrond. Ik vind die foto met bloemen erg mooi! Zo iets wil ik ook graag nog een keer maken voor een productfoto! Leuk om zo weer wat bij te leren. Ook fijn dat je eronder zet waarom je het zo gemaakt hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *