Interieurtrend: Foto Op Hout

Vandaag weer eens wat anders dan een beauty review, alhoewel ik dit ook wel echt een beauty voor in huis vind ;-). Natuurlijke tinten en materialen zijn dé trends in huis momenteel, denk aan beton, hout en planten. Ik laat je vandaag zien dat je hout ook heel mooi kan combineren met een persoonlijke touch. Lees je mee naar mijn foto op hout?


INTERIEURTREND: FOTO OP HOUT

Van fotoophout.nl mocht ik een foto op hout uitzoeken. Ik wilde al een lange tijd een foto op hout af laten drukken, toch kwam het er steeds niet van. Maar nu is het dan zo ver, hij is er! Ik laat je zien hoe jij dit ook heel makkelijk kunt bestellen.

FOTO OP HOUT

Wanneer je naar de site gaat, kun je gelijk zien wat zij allemaal aanbieden. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, maar je kunt je foto bijvoorbeeld ook op een blok hout laten drukken.

foto op hout

Als je direct aan de slag wilt, begin je met personaliseren. Je kiest zelf een foto en krijgt dan ook direct een preview te zien, zo weet je een beetje hoe het in huis gaat staan. Handig!

foto op hout

Ik koos voor een foto van mijn hond James, deze foto nam ik een paar maanden geleden toen het eindelijk een beetje sneeuwde. Omdat de rest van de omgeving wit is, ‘springt’ James er echt uit. En hoewel ik deze foto met mijn mobiel heb genomen, is de kwaliteit echt heel mooi, de foto is ontzetted scherp op het hout gedrukt.

HOUTSOORTEN

Je kunt voor meerdere houtsoorten kiezen:

 • Vurenhout
 • Ayoushout
 • Steigerhout
 • Multiplex

Vurenhout, steigerhout en multiplex kun je binnen neerzetten, maar ayoushout is ook geschikt om buiten op te hangen. Leuk om de tuin wat op te fleuren!

Naast de houtsoorten, kun je ook het formaat kiezen. 20 x 20 tot 200 x 100 zijn de standaard maten, maar je kunt ook zelf een formaat kiezen. Ook heb je de optie of je de planken horizontaal of verticaal wilt.

WHITEWASH BEHANDELING

Heb je dit allemaal gekozen? Dan ga je door naar de volgende stap waar je kunt kiezen of je er een ophangsysteem bij wilt en of je de whitewash behandeling wilt. Met de whitewash behandeling wordt er een laag verf over de foto gebruikt, dit zorgt ervoor dat de kleuren op de foto sterker worden en de houtnerven zijn minder zichtbaar. Een mooie toevoeging dus 🙂 Deze houtbehandeling kost 12% extra, maar is zeker een aanrader om te doen.

foto op hout

Ik koos zelf voor een foto van 60 x 40 op vurenhout, met horizontale planken en de whitewash behandeling. Wit is een moeilijke kleur om op hout te drukken, maar met deze behandeling ziet het er super mooi uit.

FotoOpHout.nl is een dochterbedrijf van FotoCadeau.nl, hier kun je naast foto’s op hout ook foto’s op bijvoorbeeld mokken, schorten of een sleutelhanger laten zetten. Een leuk cadeau om te krijgen of geven!

De prijzen van een foto op hout variëren tussen €10,95 tot €652,95, afhankelijk van de houtsoort en het formaat. Je kunt het dus zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

Zou jij een foto op hout leuk vinden in huis?

Bedankt voor het lezen!

*Ik heb dit product ontvangen ter review

8 Reacties

 1. maart 25, 2017 / 10:01 am

  Wat een mooie foto heb je laten afdrukken, ziet er heel mooi uit.

 2. maart 25, 2017 / 6:49 pm

  Ow heel leuk! Een beauty van een afbeelding/foto met een mooi resultaat.

 3. maart 25, 2017 / 6:50 pm

  Ach wat een mooie foto! Een foto op hout zou ik ook wel kunnen waarderen.

 4. maart 26, 2017 / 9:16 am

  Wat een plaatje! Mooi geworden! Ik heb deze mail ook gehad, maar heb helaas niks fatsoenlijks op foto. 🙂

 5. maart 26, 2017 / 10:18 am

  Het ziet er mooi uit zeg! Ik wist nooit zo goed wag ik va b een foto op hout moest verwachten, maar het ziet er gaaf uit. Dat whitewash is ook een tof effect! Leuk. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.