IVY Hair Care Silver Shampoo & Hair Care Repair

Ben jij op zoek naar de beste zilver shampoo ooit? Eentje die er écht voor zorgt dat je haar lichter wordt en de gele tonen uit je haar haalt? Stop dan met zoeken, want ik heb ‘m gevonden! Ik heb al meerdere zilver shampoo’s gebruikt en nog nooit werd mijn haar er echt lichter van, maar de IVY Hair Care Silver Shampoo & Hair Care Repair producten werken echt! Lees mijn complete review met voor-en na foto’s.


IVY Hair Care Silver Shampoo & Hair Care Repair

Twee maanden geleden liet ik mijn haar weer blonder en lichter verven, nu dus acht weken verder is die wit/grijze gloed wel zo goed als weg uit mijn haar. Daarom ging ik op zoek naar een goede zilver shampoo, even speuren op het internet en zo kwam ik uit bij IVY Hair Care. De producten van IVY Hair Care worden ook gebruikt bij kapsalons én worden geproduceerd met Nederlandse ingrediënten. Alle producten zijn vrij van parabenen, bevatten een UV-filter en zijn dierproefvrij. Ik probeer het merk voor het eerst en kan je vast vertellen dat ik onder de indruk ben van de resultaten.

IVY HAIR CARE SILVER SHAMPOO

IVY Hair Care Silver Shampoo & Hair Care Repair

De fles ziet er netjes en clean uit en er zit 250 ml inhoud in, voor mijn dikke, lange haar zal ik hier waarschijnlijk niet heel lang mee doen.

INGREDIËNTEN SILVER SHAMPOO

‘Aqua, Cocamidopropyl Betaïne, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Acid Violet 43, PEG-3 Distearate, Hydrolyzed Wheat Proteïn, Polyquaternium-7, Panthenol, Tulipa Hybrida Flower Extract, Linum Usitassimum Seed Oil, PEG-4 Rapeseedamide, Propylene Glyca, Phenoxyethanol, Sorbitan Caprylate, Parfum’.

Er zit een hoog gehalte Acid Violet 43 in, wat de snelle kleursverandering verklaart. Ook zit er tulpen extract en lijnzaad olie in, deze voeden het haar en zorgen voor glans. Maar het bevat ook SLS en parfum, dat laatste begrijp ik niet helemaal want de shampoo is geurloos.

IVY HAIR CARE REPAIR

IVY Hair Care Silver Shampoo & Hair Care Repair

Dit masker in speciaal ontwikkeld voor beschadigd haar, mijn haar is nu behoorlijk opgelicht en kan wel wat extra verzorging gebruiken. Op deze verpakking zit een pompsysteem in plaats van een klikdop. Het masker moet 2 tot 5 minuten inwerken om een optimaal resultaat geven.

INGREDIËNTEN REPAIR MASK

‘Aqua, Quaternium-80, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium, Methosulfate, Behentrimonium Methosulfate, Hydrolyzed Wheat Proteïn, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Propylene Glycol, Melanin, Polyquaternium-10, Lactobacillus/Wasablo Japonica, Root Ferment, Superoxide Dismutase, Leuconastoc Usitatissimum Seed Oil, Polyquaternium-59, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Sorbitan Caprylate, Citric Acid, Parfum’.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van tarwe, lijnzaad en vitamine E en je haar kan niet extra beschadigd raken door de zon omdat er een UV-filter in zit. Wederom is er parfum gebruikt, terwijl het product maar een heel klein beetje naar bloemen ruikt, maar echt heel ver weg!

IN GEBRUIK

IVY Hair Care Silver Shampoo & Hair Care Repair

Het masker is wit van kleur en vrij stevig, de shampoo is paars/zwart van kleur en vloeibaar. Het pigment van de paarse kleur is zo sterk dat het steeds onder mijn nagels blijft zitten en het lijkt alsof ik de hele dag in de modder heb lopen klauwen :’-).

IVY Hair Care Silver Shampoo & Hair Care Repair

Links is van vorige week en rechts is zoals het nu is. Ik heb het hier nog maar twee keer gewassen, maar mijn haar is zo goed als grijs weer bij de puntjes. Maar al na de eerste keer wassen was het al een heel eind opgelicht, de gele gloed verdwijnt ontzettend snel. Ik heb dit nog nooit meegemaakt met een zilver shampoo.

Het masker is ook fijn, maar deze vind ik niet zo bijzonder. Het doet wat het moet doen en zorgt ervoor dat ik mijn haar weer makkelijk kan doorkammen, maar ik merk niet veel verschil met andere maskers van andere merken.

Over de zilver shampoo ben ik dus ontzettend tevreden en ik zou ‘m iedereen aanraden die z’n haar graag licht/grijs wil houden en geen gele gloed in het haar wil houden. Het masker zou ik niet per sé weer opnieuw kopen, dan probeer ik liever een ander product van IVY Hair Care uit.

IVY Hair Care Silver Shampoo €15,80

IVY Hair Care Repair Mask €16,85

Heb jij al eens een product van IVY Hair Care gebruikt?

Bedankt voor het lezen!

18 Reacties

 1. april 8, 2017 / 8:24 am

  Wow ik zie wel veel verschil met de shampoo!

 2. Varenka W
  april 8, 2017 / 8:42 am

  Wat een fijne tip.
  Het is altijd een hele zoektocht om een echt goed werkende zilvershampoo te vinden.
  En hoewel het niet bere goedkoop is, vind ik de prijs ook niet zo hoog dat ik het na laat het te gaan proberen.

  • Anna Gerrie
   Auteur
   april 8, 2017 / 2:34 pm

   De prijs viel mij ook reuze mee voor een shampoo met dit resultaat 🙂

 3. april 8, 2017 / 8:49 am

  Wauw, ik denk als je dit een halfuur tot uur laat inzitten dat je echt grijs ben! wat tof!

 4. april 8, 2017 / 10:11 am

  Wat een duidelijk verschil! Bijzonder dat een shampoo alleen dat effect al geeft! (ik ben bijna benieuwd wat zoiets bij donker haar zal doen)

  • Anna Gerrie
   Auteur
   april 8, 2017 / 2:34 pm

   Jaaa ik ook wel! Ga je het uitproberen Babs ;-p

   • april 8, 2017 / 4:16 pm

    Misschien wel een keertje, ik ben er gek genoeg “voor 🙂
    Laatst had ik de kleur blond gekocht, maar mijn haar werd weer rood, tja, dan maar weer bruin eroverheen. (ik leer het ook nooit, hahaha)

 5. april 8, 2017 / 11:34 am

  Deze ga ik onthouden 🙂 Mijn haar wordt namelijk ook snel weer warmer, wat ik dus niet zo mooi vindt. Ik gebruik nu een zilvershampoo van het merk SP (ook kappersmerk) maar na zo’n 3 weken merk ik daar nog niet veel van,

  • Anna Gerrie
   Auteur
   april 8, 2017 / 2:32 pm

   Nee dat warmere vind ik ook minder mooi! Jammer dat je huidige shampoo dan minder goed werkt.

 6. april 8, 2017 / 11:52 am

  Ik ken dit merk nog niet. Jammer dat het masker niet beter is. De zilver shampoo is wel interessant.

 7. april 8, 2017 / 1:17 pm

  Oeh dit klinkt als echt iets voor mij!! Ik houd tot nu toe het meest van Fudge maar het resultaat is net zo goed zo te zien. Even checken waar ik deze kan kopen!

  • Anna Gerrie
   Auteur
   april 8, 2017 / 2:31 pm

   Ik kocht deze bij de site van Ami kappers:-)

 8. april 8, 2017 / 9:17 pm

  Nondepie dit is een goeie! Ik verf ze nu rood, omdat in alle tinten vaak geel zit.
  Zelfs bij donker haar zit dat… grommmm!

 9. april 8, 2017 / 9:41 pm

  Wauw wat een prachtig resultaat! Mooie producten trouwens! 🙂 Ik ben nog steeds op zoek naar producten die de koper tinten uit mijn haar halen!

 10. april 9, 2017 / 11:12 am

  Heel erg onder de indruk. Dit is een fijn goedje. Ik ben zelf goudblond en rossig, dus bij mij hoeft het niet, maar ik plus hem wel gelijk even door naar mijn vriendinnen. Dank voor de tip!

 11. april 9, 2017 / 12:46 pm

  Ohh ik ben dol op zilvershampoo. Ik zoek een goedkoper alternatief voor mijn Fudge shampoo. Deze is wel goedkoper maar ook gelijk kleiner dus ik denk dat ik het bij mijn Fudge houd. Toch is dit resultaat ontzettend mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.