Kerst make-up look met MUR Foils

Het duurt nog een paar weken, maar voor je het weet is het zo ver en is het alweer kerst! En om er op je kerst-best uit te zien ga ik de komende weken kerst looks met jullie delen.


Kerst make-up look met MUR Foils

Om alles zo makkelijk mogelijk uit te leggen ga ik alles stap voor stap bij langs. Voor deze look heb je verschillende kwasten nodig, ik gebruik zelf meestal deze set van Real Techniques. Je kunt natuurlijk ook andere kwasten gebruiken, als er maar een smudge kwast, platte kwast en blend kwast bij zit.

Kerst make-up look met MUR Foils

Voor deze look heb ik de Makeup Revolution Foils gebruikt, dit is een creamy oogschaduw en in gebruik met de primer krijgt dit een heel mooi intens effect. De rest van de oogschaduw komt uit het Modern Renaissance palette.

Stap 1

Ik begin met foundation en heb dit afgepoederd.

Stap 2

Kerst make-up look met MUR Foils

Ik begin met het aanbrengen van de highlighter, dit doe ik op mijn wenbrauwbot en op mijn traanbuis.

Stap 3

Kerst make-up look met MUR Foils

Dan pak ik een matte oranje tint om de basis ‘outer-v’ mee aan te brengen, deze blend ik helemaal uit.

Stap 4

Kerst make-up look met MUR Foils

Hier breng ik een donkerbruine matte tint over aan, laat wel een randje van de oranje basis over. Dit blend ik ook helemaal uit en breng dan alleen bij de rand nog dezelfde tint aan om de tint daar intenser te maken.

Stap 5

Kerst make-up look met MUR Foils

Daarna breng ik op het gedeelte waar ik straks de MUR Foil overheen wil brengen concealer aan en wacht tot dit droog is. Zodra het droog is breng ik eerst de primer aan die bij de foil hoort.

Stap 6

Kerst make-up look met MUR Foils

De foil breng ik daarna voorzichtig aan op mijn bewegende ooglid.

Stap 7

Kerst make-up look met MUR FoilsKerst make-up look met MUR Foils

Als laatste breng ik concealer aan onder mijn oog om eventuele fall-out weg te werken en de hoek wat strakker te maken. Dan nog wat mascara en is je look klaar!

De foil oogschaduw is wel erg vet en kruipt snel in de lijntjes, als je de make-up lang mooi wilt houden dan zou ik er nog een goede setting spray over aanbrengen.

Ook nog even wat bewegend beeld om de look goed te laten zien.

Zou jij deze look met kerst willen dragen?

Bedankt voor het lezen!

5 Reacties

 1. november 23, 2018 / 2:07 pm

  Absoluut! Wat heb je het goed uitgelegd en prachtig gedaan. Ik zie nu ook wat ik waarschijnlijk vaak fout doe, eerst afpoederen, goede tip! En de shimmer aan de binnenkant van mijn oog doe ik vaak als laatste, ik ga het nu doen zoals jij uitlegt.
  Ik ben nu best benieuwd wat het verschil tussen een foil is en een creamy eyeshadow, want daarvan heb ik wel een paar liggen en die zien er ook zo uit.
  In ieder geval, fijn zo een stap voor stap uitleg, ik leer steeds weer iets nieuws op die manier!

 2. november 23, 2018 / 3:27 pm

  Wat fijn zo’n stap voor stap uitleg! Ik ben geen videokijker, dus dan is dit erg prettig. Ik vind het een mooie kleur wat je hebt gebruikt, handige tip om er naderhand setting spray overheen te doen! Dit zou ik dus zelf nooit bedenken :’)

 3. november 25, 2018 / 10:36 am

  Dit ziet er wel leuk uit en handig zo’n gifje zodat je het laat zien hoe het er echt uitziet zonder een hele video 🙂

 4. Natascha - Beautyopinie
  november 29, 2018 / 9:57 am

  Deze look is leuk voor mijn gold and black party volgende maand 🙂 Handig dat je er stap voor stap foto’s bij hebt gemaakt, die ga ik gebruiken als inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.