Kruidvat Originals Tea Tree Wasgel

Gezichtsverzorging.. Ik ben er dol op! Bij Kruidvat hebben ze laatst een nieuwe lijn gepresenteerd, de Originals lijn. Een lijn met een echt ‘oude apothekers’ feel to it, mooie bruine glazen flessen en ook nog eens heel betaalbaar. Ik probeerde de Tea Tree wasgel, deze is speciaal voor de onzuivere huid en is zeepvrij. Vandaag de review.


KRUIDVAT ORIGINALS TEA TREE WASGEL

Naast de tea tree wasgel, is er ook een reiniger met komkommermelk. Daarnaast zijn er ook maskers, oliën, crèmes en serums verkrijgbaar in de Originals lijn. Ik hield het dit keer alleen even bij de tea tree wasgel omdat mijn huidige reiniger was op. Deze wasgel is zeepvrij en reinigt de huid van talg en onzuiverheden. Tea tree is toegevoegd vanwege zijn antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Testen maar!

TEA TREE WASGEL

Kruidvat Originals Tea Tree Wasgel

De verpakking vind ik zo mooi! Ik houd van dat ouderwetse, echt dat oude apothekers gevoel krijg ik erbij. De fles is van glas gemaakt en wanneer ‘ie op is, ga ik het label eraf weken zodat ik de fles kan blijven gebruiken in de badkamer. Op de achterzijde staat nog wat informatie over de werking van tea tree en ook de ingrediënten zijn hier te vinden.

INGREDIËNTEN

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Lauroamphodiacetate, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Chamomilla Recutita Extract, Sodium Chloride, Glyceryl Oleate, Coco-Glucoside, Diazolidinyl Urea, Citric Acid, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Disodium Edta, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Methylchloroisothiazolinone, Methylsothiazolinone, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate.’

Er zit SLS in, dit werkt uitdrogend en zal hoogstwaarschijnlijk mijn huid wel trekkerig aan laten voelen. Op de tweede regel staat de tea tree en kamille extract, dit werkt beide ontstekingsremmend. De verschillende soorten glycerine hydrateren de huid. Ook zie ik citroenzuur.

IN GEBRUIK

Kruidvat Originals Tea Tree WasgelKruidvat Originals Tea Tree Wasgel

De gel is doorzichtig en ruikt sterk naar tea tree, deze geur is echt niet te missen en je houdt ervan of juist helemaal niet.

Kruidvat Originals Tea Tree Wasgel

Om even uit te beelde hoe het make-up verwijderd, heb ik hier 4 stappen op een rijtje gezet. Links-bovenin heb ik concealer aangebracht, daarnaast de gel aangebracht, links-onder heb ik het uitgesmeerd en rechts-onder nog even afgespoeld met water.

Ik merk dat de gel makkelijk aan make-up hecht en zo’n 90% van de make-up verwijderd, niet alle make-up gaat er mee af. Wel straalt mijn hand op foto 4 wel meer dan foto 1 en dat is dus ook gelijk een pluspunt aan deze wasgel.

Wanneer ik mijn gezicht er mee reinig merk ik ook dat niet alle make-up er af gaat, het is dus wel aan te raden om eerst het grootste deel van je make-up te reinigen met bijvoorbeeld een micellair water en daarna nog na te spoelen met deze wasgel. Het valt echt op dat mijn huid straalt na gebruik. Helaas is mijn huid wel wat trekkerig, maar aangezien ik altijd een dag- en nachtcrème gebruik, is dit niet zo’n probleem voor mij. Ik vind de Kruidvat Originals Tea Tree Wasgel vooral fijn in combinatie met de The Body Shop Tea Tree Toner, zo kan de tea tree olie effectief z’n werk doen. Wat een fijne wasgel én super betaalbaar!

Kruidvat Originals Tea Tree Wasgel €1,99

Heb jij deze wasgel al eens gebruikt?

Bedankt voor het lezen!

9 Reacties

 1. maart 9, 2017 / 8:05 am

  Klinkt als een prettig product! Ik vind de verpakking ook erg tof.

 2. maart 9, 2017 / 8:17 am

  Wauw dat verschil tussen foto 1 en 4! Echt heel duidelijk, je huid krijgt er een enorme oppepper van. Dat flesje vind ik ook zo mooi, ga er gelijk naar kijken! Malou x

 3. maart 9, 2017 / 11:23 am

  Nee, de gel ken ik niet. Ik heb uit die lijn de tea tree toner. (wel ff wennen aan die geur)
  Hij reinigt goed zie ik. Komkommermelk, dat vind ik leuk! Die gebruikte ik vroeger altijd!

 4. maart 9, 2017 / 2:45 pm

  Product ziet er inderdaad lekker nostalgisch uit. Ik ben niet echt onder de indruk van de ingrediënten (vanwege SLS zou ik het zelf niet voor mijn gezicht gebruiken), maar gezien de prijs moet ik daar misschien niet over zeuren ;-).

 5. maart 9, 2017 / 7:32 pm

  Ik vind die hele lijn van kruidvat heerlijk! Deze lijkt me erg fijn!

 6. maart 14, 2017 / 4:24 pm

  Klinkt goed! Verpakking ziet er ook erg leuk uit!

 7. september 21, 2017 / 2:54 pm

  Vraag je heb je van tea tree ook een masker van de lijn in de bruine potjes wand die zoek ik. Mevr H.D.

  • Anna Gerrie
   Auteur
   september 21, 2017 / 7:42 pm

   Hi! Volgens mij verkopen ze daar geen maskers van. Ik kan het niet terug vinden op de site in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.