Kruidvat Warme Ontharingswas

Harsen

Harsen vind ik toch wel de meest fijne manier van ontharen en toen ik bij Kruidvat zag dat ze deze warme was verkochten nam ik ‘m direct mee. Ik heb verschillende merken warme was geprobeerd, maar dit is toch wel een van de beste tot nu toe!

Warme Ontharingswas

Omdat mijn huid erg slecht tegen scheren kan, hars ik het meestal. Als je eenmaal een handige techniek hebt gevonden ben je zo klaar met harsen en ben je zo’n drie á vier weken haarvrij. Ik vind het echt ideaal!

Normaal gesproken gebruikte ik een set van Clean+Easy, deze moest ik toen aanschaffen voor mijn opleiding schoonheidsspecialiste, maar heb het altijd een vervelend apparaat gevonden. De hars blijft continue aan de patronen plakken en dit plakt vervolgens weer aan je handen. Niet handig in ieder geval.

Verpakking

Harsenharsen

Het voordeel van de was van Kruidvat is dat het in een pot zit, geen geknoei met hars dat langs een patroon drupt en vervolgens aan je handen plakt. Bij de pot zit een handige spatel waarmee je zelf de hars kunt doseren, ik vind het ideaal!

In gebruik

In de pot zit suikerhars, het ruikt lekker zoet in ieder geval. De geur deed mij denken aan de popcorn scrub van Lush. Wat ook heel fijn is, is dat de hars geschikt is voor een gevoelige huid. Zoals ik al aangaf kan mijn huid erg slecht tegen scheren en dat ik daarom ook hars. Met deze hars zou ik dus in principe geen last moeten krijgen.

Harsen

Op de pot zit een plastic folie, dit haal je er eerst af. Daarna zet je de pot in de magnetron, op de verpakking staat wel welke temperatuur en aantal secondes je moet gebruiken. Daarna test je met de spatel of de hars op de juiste temperatuur is, als de cirkel op de spatel blauw kleurt is het nog te warm. Als de kleur niet verandert is het goed en kun je beginnen met harsen.

Met de spatel breng je de hars aan tegen de haarrichting in, zo krijg je de meestal haren mee en kun je de wortel van de haren ook mooi mee trekken. Ik heb zelf hele dikke en stugge haren waardoor het lastig is om alle haren in één keer mee te trekken. Toch gaan er vrij veel haren mee. Ik heb zelf geleerd niet vaker dan twee keer eenzelfde stuk huid te harsen en dat ga ik dus ook niet vaker doen. De haren die evetueel achter blijven kan ik dan nog met de pincet mee pakken.

Harsen

Uiteindelijk is dit het resultaat. Ik heb geen foto gemaakt van mij behaarde gorilla benen, want dat wil je echt niet zien :’-) Omdat ik veel ingegroeide haren heb zijn die nog wel te zien. De haren die verder nog achter zijn gebleven kon ik er snel uit trekken, dit betekent dat ze als wel mee zijn getrokken tijdens het harsen maar net niet helemaal mee gegaan zijn. De wortel is dus al wel uit de huid gegaan. De volgende keer ga ik wel eerst douchen of in ieder geval met warme doeken mijn benen verwarmen zodat de huid en haren soepeler worden. Ik denk dat het harsen hier makkelijker door zal gaan.

Ik vind het een hele fijne manier van ontharen en heel makkelijk klaar te maken in de magnetron. Als je de pot goed afsluit na gebruik dan kun je het daarna gewoon weer opnieuw verwarmen. Het enige nadeel is dat er te weinig hars strips bij zitten, met twaalf van die strips kan ik amper één been doen. Gelukkig heb ik zelf altijd meer strips op voorraad, maar ik kan begrijpen dat niet iedereen dat heeft.

En voor €4,69 is deze warme was het proberen zeker waard!

Hars jij ook liever dan scheren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.