Lush Toothy Tabs Boom!

Lush Toothy Tabs Boom!

Op zoek naar een alternatief voor tandpasta? Kijk dan eens bij Lush naar de toothy tabs. Ik koos voor Boom! in de hoop dat mijn tanden misschien iets witter zouden worden. Benieuwd naar het effect? Lees dan deze review.

Lush Toothy Tabs Boom!

Volgens Lush: ‘Het leven zit vol verrassingen, net als deze Toothy Tab. Houtskool en Gunpowder thee-poeder zorgen voor een explosief frisse adem en fijne schone tanden. Zeezout, anijszaad en zwarte peper geven Boom! die bijzondere smaak. Knabbel een toothy tab fijn, maak je tandenborstel nat onder de kraan en poetsen maar!

Het is even wennen wanneer je net met deze tandpasta start, maar na een tijdje wen je hier wel aan en is het heel prima in gebruik. Toen ik nog bij mijn ouders woonde gebruikten we ook vaak tandpasta in poedervorm en in principe komt dat wel op hetzelfde neer als deze toothy tabs. Je neemt één tabletje en kauwt ‘m stuk, dan wat water op je tandenborstel en je kunt poetsen.

Verpakking

Lush Toothy Tabs Boom!Lush Toothy Tabs Boom!

Lush Toothy Tabs Boom! €9,95

Er zit 50 gram in een flesje en hier kun je lang mee doen. Ik poets mijn tanden twee keer per dag waarvan ik één keer een toothy tab gebruik. Ik gebruik dit nu zo’n vier weken en ben nu halverwege de tabletjes.

Ingrediënten

Dicalciumfosfaat watervrij, Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Houtskool, Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Lauroylsarcosine, Sorbitol, Kaoline (Kaolin), Fijn Zeezout (Maris sal), Smaakstof, Perzische Limoenolie (Citrus aurantifolia), Etherische Anijszaadolie (Illicium Verum), Zwarte Peperolie (Piper nigrum), Benzoëhars (Styrax tonkinensis), Gunpowder Thee-poeder (Camellia sinensis), Biologische Gemalen Chilipeper (Capsicum frutescens), Natrium Saccharine, *Citral, *Limonene

De tabletjes zijn zwart doordat er houtskool is toegevoegd, dit zou gele aanslag op de tanden verwijderen, ik merk hier zelf vrijwel niets van helaas. Tuurlijk had ik niet het effect verwacht van wat je bij tanden bleken krijgt, maar iets witter toch wel en dat gebeurde niet.

De gunpowder thee-poeder laat het naar cola smaken en dat is wel écht zo, je proeft de cola gewoon. Heel apart wanneer je de eerste keer je tanden hiermee gaat poetsen!

Verder zie ik ook zout en dit proef je in het ene tabletje beter dan bij de andere.

In gebruik

Lush Toothy Tabs Boom!

Lush Toothy Tabs Boom!

Het gebruik is nu wel duidelijk denk ik :’-) Maar het werkt heel prima en is een fijn alternatief wanneer je geen producten meer wil gebruiken die op dieren getest zijn. Ook bevat het geen menthol, dus als je niet van die smaak houdt dan kun je altijd voor deze toothy tabs Boom! kiezen.

Ik denk dat ik de tabletjes voorlopig nog wel blijf gebruiken, ook zijn ze super handig om mee te nemen op reis. En je kunt de verpakking ook weer inleveren wanneer ‘ie op is (en je er 5 hebt) en een gratis gezichtsmasker ontvangen.

Kende jij deze versie van tandpasta al?

2 Reacties

  1. juni 7, 2019 / 11:08 pm

    Leuke review! Ik kende dit product niet:)

  2. juni 8, 2019 / 6:27 pm

    Ik heb ook deze variant tandpastatabletten. De smaak vind ik erg lekker. Ik heb ook eens de smaak ‘dirty’ geprobeerd, maar die vond ik oprecht vies smaken. Het enige nadeel is dat de tabletten mijn gevoelige tandvlees niet beschermen. Vandaar dat ik de tabletten afwisselt met reguliere tandpasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.