Makkelijke chocoladetaart met bastogne bodem

Makkelijke chocoladetaart met bastogne bodem

Chocolade liefhebbers opgelet!

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om de keuken in te duiken en een taart te maken, nu geeft onze oven geen graden aan dus ik ben meestal aangewezen op een taart die alleen in de koelkast hoeft op te stijven. Ook bij deze taart is dat het geval, maar dat maakt het alleen maar makkelijker 🙂


Het fijne aan deze chocoladetaart is dat het recept ontzettend simpel is en inclusief voorbereiding heb je de taart in 30 minuten klaar. Natuurlijk moet ‘ie dan nog wel opstijven in de koelkast, maar daar hoef jij niets meer voor te doen!

Makkelijke chocoladetaart met bastogne bodem

INGREDIËNTEN

⇢ 1 pak (260 gram) Bastogne koek of andere biscuitbodem als je dan lekkerder vindt

⇢ 155 gram roomboter

⇢ Cacao poeder

⇢ 250 gram pure chocolade

⇢ 300 ml halfvolle melk

⇢ 1 zakje vanille suiker

⇢ zout

RECEPT (bodem)

⇢ Gebruik een springvorm van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier.

⇢ Verkruimel de bastogne koeken. Ik breek ze zelf in kleine stukjes en doe het daarna in de mixer tot er geen brokken meer in zitten. Mocht je dat niet hebben dan kun je het ook klein stampen met een vijzel of de koeken in een theedoek wikkelen en met een deegroller verkruimelen.

⇢ Smelt 125 gram roomboter op zacht vuur. Blijf roeren en zorg dat je de boter niet aan laat branden.

⇢ Mix de Bastogne kruimels en het boter. Verspreid de Bastogne mix over de bodem en druk het aan met een lepel. Zet deze daarna minimaal 10 minuten in de koelkast.

RECEPT (chocolade mix)

⇢ Hak de pure chocolade in blokjes. Gebruik wel echt pure chocolade, melk- of witte chocolade is te vet en wordt niet meer stijf nadat het verhit is geweest.

⇢ Smelt de overgebleven 30 gram roomboter in een pannetje en zorg er weer voor dat je dit niet laat aanbranden.

⇢ Voeg de chocolade blokjes, vanille suiker, een snuf zout, de melk en 3 eetlepels cacao hier aan toe en laat het smelten op laag vuur. Blijf er steeds in roeren anders brandt de choolade aan en dat wil je niet.

⇢ Als alles gesmolten is kun je het vuur uit zetten (de chocolade stolt niet weer in de pan, het blijft dus vrij waterig) en het mengsel op de Bastogne bodem storten. Let er op dat je een goed sluitende springvorm hebt, anders kan de chocolade misschien tussen de kieren door sijpelen.

⇢ Zet de taart weer in de koelkast en laat ‘m minimaal 3 uren opstijven. Ik maak de taart vaak ’s avonds vast klaar en laat ‘m de hele nacht in de koelkast staan, dan weet je zeker dat ‘ie tot op de bodem opgestijfd is.

⇢ Als je zeker bent dat de taart zo klaar is kun je nog wat cacao in een zeef gieten en dit over de taart heen sprenkelen.

Makkelijke chocoladetaart met bastogne bodem

That’s it, je makkelijke chocoladetaart met bastogne bodem is klaar. Eet smakelijk!

Bedankt voor het lezen!

januari 31, 2018

RELATED POSTS

3 Comments

  1. Beantwoorden

    VWillemse

    februari 2, 2018

    Oh wow ik ben meteen aan de slag gegaan met de overload aan chocolade letters die hier nog lagen.
    Er zaten er wel ’n paar met amandel/zeezout tussen en
    ik had geen Bastogne koeken dus heb een bodem van bisquitjes gemaakt.
    Een klein beetje aan moeten passen, maar dit word dan vanavond het toetje ;-P

  2. Beantwoorden

    Simone

    februari 2, 2018

    Deze taart lijkt me zoooo lekker! Ga hem opslaan. Thanks for sharing!

  3. Beantwoorden

    Eveline Fleur

    februari 2, 2018

    Wauww die ziet er verrukkelijk uit! <3 Ik ga hem zeker in gedachten houden. Thanks for sharing! En Bastogne koekjes zijn zoooo lekker haha.

LEAVE A COMMENT