Max & More mineral powder foundation

Max & More mineral powder foundation

Ook al draag ik niet iedere dag foundation, ik vind het wel leuk om nieuwe foundations uit te proberen. Tijdens een rondje in de Action kwam ik deze Max & More mineral powder foundation tegen en besloot ik ‘m te proberen. De foundation is namelijk niet vloeibaar maar een poeder, iets wat ik nog niet eerder heb geprobeerd. Lees je mee naar mijn bevindingen?


Max & More mineral powder foundation

Minerale make-up wordt vaak aangeprezen voor gevoelige huidjes of als je juist een meer natuurlijke keuze wilt maken qua make-up. Mineralen laten de huid namelijk juist ademen in plaats van verstoppen, zoals vaak gebeurd met tradiotionele make-up.

Nu mag een merk zijn make-up al minerale make-up noemen op het moment dat er mineralen zijn toegevoegd, maar dit kan dus betekenen dat er verder ook niet natuurlijke ingrediënten in zitten. Helaas valt deze foundation ook in die categorie en laat ik zo zien waarom dit is.

DE VERPAKKING

Max & More mineral powder foundation

Max & More mineral powder foundation €1,49

De foundation zit in een nette verpakking en je ziet direct dat er ook een kwastje bij zit. Op de achterzijde staan de ingrediënten en binnenin zit nog een briefje met de instructies. Er zijn twee kleuren verkrijgbaar, 01 en 02. Ik laat 02 zien.

INGREDIËNTEN

Talc, Dimethicone, Mica, Methicone, Silica, Boron Nitride, 2-Phenoxyethanol

Omdat het niet zoveel ingrediënten zijn ga ik de lijst even af.

Talc is een mineraal en is absorberend en matterend. Dimethicone is een zware siliconensoort. Mica is een verzamelnaam voor glimmende mineralen, ze zorgen er dus voor dat de huid gaat glanzen. Methicone is is ook gebasseerd op siliconen en legt een laagje over de huid waar andere make-up producten zich aan kunnen hechten. Silica sluit de huid af en zorgt ervoor dat je huid zacht aanvoelt. Boron Nitride is een syntetisch ingrediënt dat olie absorbeert. 2-Phenoxyethanol is een alcoholsoort dat ervoor zorgt dat een product houdbaar blijft, maar staat bekend om het veroorzaken van irritaties.

Dit is dus waarom dit geen natuurlijke, minerale make-up is, de helft van de ingrediënten zijn syntetisch en sluiten de huid juist af.

IN GEBRUIK

Max & More mineral powder foundationMax & More mineral powder foundation

Er zit een sticker over de ‘gaten’ heen wanneer je de verpakking koopt, het poeder blijft dus op z’n plek tot je ‘m gaat gebruiken. Volgens de instructies zorgt dit poeder voor een natuurlijk dekking, de minerale pigmenten smelten samen met de huid en camoufleren zo lijntjes en oneffenheden. Breng een kleine laag aan voor een natuurlijke dekking of juist meerdere lagen voor en dekkend resultaat.

Max & More mineral powder foundation

Het poeder voelt heel zacht aan en is dekkender dan ik had verwacht.Max & More mineral powder foundation

Hier draag ik geen make-up.

Max & More mineral powder foundation

Hier heb ik een aantal lagen Max & More mineral powder foundation aangebracht. Ik heb het eerst geprobeerd met het bijgeleverde kwastje, maar deze voelt totaal niet fijn op mijn huid en laat het poeder juist vervliegen. Daarom heb ik het aangebracht met mijn vingers, dit werkt een stuk vlotter en geeft een beter resultaat. Hoewel het geen super goede dekking geeft, ziet het er wel natuurlijk en subtiel uit.

Al met al geen rare foundation, als jij houdt van een subtiele dekking dan is dit zeker een fijne foundation. Ook hoef je deze foundation niet af te poederen, matteert het goed  én het is super cheap. Toch vind ik de ingrediënten niet heel fijn met al die siliconen en hou ik zelf wat meer van een stevige dekking.

Heb jij de Max & More mineral powder foundation al eens geprobeerd?

Bedankt voor het lezen!

RELATED POSTS

10 Comments

 1. Beantwoorden

  Susan

  mei 16, 2017

  Mooi subtiel effect! Fijne review 🙂

 2. Beantwoorden

  jeapiebel

  mei 16, 2017

  Geen super dekking maar zolang dat het maar natuurlijke ogen zin, vind ik toch best belangrijk.

 3. Beantwoorden

  jeapiebel

  mei 16, 2017

  Geen super dekking maar zolang dat het maar natuurlijke ogen zin, vind ik toch best belangrijk

 4. Beantwoorden

  Lonneke

  mei 16, 2017

  Nee persoonlijk word ik er niet heel enthousiast van, ik hou wel van een hele goede dekking 😉

 5. Beantwoorden

  Iris

  mei 16, 2017

  Kan me herinneren dat ik ‘m totaal niet fijn vond, haha. Jammer, want het zou top zijn om zo’n budgetvondst te hebben bij de Action!

 6. Beantwoorden

  Rebecca

  mei 16, 2017

  Juist doordat de dekking niet super is, vind ik het een mooi effect. Ik houd helemaal niet van mega dekkingen.

 7. Beantwoorden

  Sonja (yustsome)

  mei 16, 2017

  Oeh,.. wat een vondst! Ik kijk altijd in het beautyschap, deze nog niet gezien! Iets om naar uit te kijken dus!

 8. Beantwoorden

  jonna@burgertrutjes

  mei 16, 2017

  Nog nooit make-up bij de Action gekocht eigenlijk…. Ik ben groot fan van de foundation van Sleek. Ook wel budgetproof 🙂

 9. Beantwoorden

  Rachel

  mei 16, 2017

  Wat een toffe vondst zeg heel fijn dat je dit met ons hebt gedeeld!

 10. Beantwoorden

  Babs

  mei 16, 2017

  Ik zou deze gebruiken om af te poederen, ik heb liever wat meer dekking. Gek genoeg kriebelt minerale (poeder) make-up soms op mijn huid. (heb ik weer)

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.