Mijn ervaring met het zetten van een helix & tragus piercing

Mijn eerste piercing liet ik zetten toen ik 19 was, een navelpiercing. Nu ik zwanger ben heb ik die er uit gehaald en die laat ik er ook uit. Maar ik heb ook nog een tragus en helix piercing in mijn oren en die vind ik nog wel erg mooi, dus die blijven nog wel even zitten. Hoe ik het zetten van deze piercings heb ervaren laat ik je nu weten.

Mijn ervaring met het zetten van een helix & tragus piercing

Mijn ervaring met het zetten van een helix & tragus piercing

TRAGUS PIERCING ZETTEN

De tragus piercing liet ik als eerste zetten. Omdat deze piercing door kraakbeen heen moet mogen deze niet geschoten worden, het moet per sé gepierced worden anders is er een grote kans dat je een ‘bloemkool‘ oor krijgt.

Eerst wordt je oor goed ontsmet en daarna zetten ze er een tang op, dan komt het moment dat de piercing gezet wordt. Daarna komt er een langer staafje in en daar draaien ze je uitgekozen balletje op, het staafje is langer omdat de wond nog zwelt en er dus ruimte voor moet zijn. Omdat ik allergisch ben voor nikkel kan er bij mij niet gepierced worden met chirurgisch staal en daarom is er een staafje van titanium in gezet.

Het piercen zelf voel je wel even en het staafje door je kraakbeen zetten klinkt heel raar in je oor. De eerste dagen kun je niet op je oor slapen en daarna is de pijn verdwenen. Ik kreeg een spray met zoutoplossing mee naar huis om de wond mee schoon te houden. Na een paar maanden is de wond goed geheeld en kun je er een korter staafje in zetten en een ander balletje op zetten.

Ik heb zelf de originele piercing zo lang gedragen dat ik het balletje met geen mogelijkheid meer los kreeg. Dus ben ik naar de piercing shop gegaan en gelukkig kregen zij ‘m nog wel los. Ga er niet onnodig lang zelf aan lopen prutsen, want dan is de kans groot dat het gaat ontsteken. Mijn ervaring met het zetten van een helix & tragus piercingMijn ervaring met het zetten van een helix & tragus piercing

HELIX PIERCING ZETTEN

De helix piercing wordt op dezelfde manier gezet als de tragus piercing. Alleen liet ik deze in een piercing shop zetten in Amsterdam en vroeg ik of ze met titanium wilde piercen, ze zij dat dit geen probleem was en dus liet ik ‘m zetten. Nu een jaar later was de piercing nog steeds niet goed geheeld en heb ik een anti allergie staafje er in gezet, nu heelt de wond prima. Er is daar dus gewoon met chirurgisch staal gepierced. Beetje jammer! Vraag dus altijd extra goed na hoe ze piercen wanneer je allergisch bent voor nikkel.

Mijn ervaring met het zetten van een helix & tragus piercing

Ik ben erg blij met beide piercings en wil er nog wel meer 🙂

Heb jij ook piercings?

Bedankt voor het lezen!

7 Reacties

 1. VWillemse
  januari 9, 2018 / 9:59 am

  Wat een mooie foto’s zeg.
  Ik vind het echt heel mooi staan, maar zelf zou ik het niet (meer) durven.
  Met mijn 45 jaar vind ik het ook een beetje laat om er sws nog aan te beginnen ook.
  Vroeger had ik wel piercings alleen zijn die er inmiddels weer uit omdat het niet meer bij mij en het tijdsbeeld past.
  De turgus en helix piercing is naar mijn idee tijdloos, en stijlvol genoeg om te blijven dragen.
  Wat slordig trouwens dat ze in die ene shop niet geluisterd hebben en geen titanium hebben gebruikt waardoor het niet genas.
  Jammer is zoiets.

 2. januari 9, 2018 / 10:59 am

  Ik heb al mijn gaatjes zelf gezet! Ja ik ben zo’n gek! Dikke naald, branden en gewoon prikken.
  Ik draag het liefst piercings ipv oorbellen, omdat die niet prikken.

 3. januari 9, 2018 / 11:20 am

  Ah wauw, hele mooie piercings! Ik wil al een tijdje een helix, maar zie heel erg op tegen het helingsproces.. Weet niet of dat het me waard is, haha.

 4. januari 10, 2018 / 6:34 pm

  Zo een helix zou ik niet aandurven… Iemand had gewoon voor mij een gaatje geprikt en ik had het beter bij een juwelier moeten laten doen. de gaatjes zitten volgens dan ook best scheef.
  Ik vind 2 gaatjes zo onder elkaar echt heel mooi, maar bij mij zou dat niet zo een slim plan meer zijn.
  Mooie foto’s!

 5. januari 10, 2018 / 8:14 pm

  Staat heel mooi! Ik heb 3 piercings gehad en heb ze geen van allen meer. Mis ze ook niet trouwens, ben toch meer een tattoo meisje 🙂

 6. januari 19, 2018 / 4:50 pm

  Mooi knopje! Ik draag daar een ringetje. Zelf had ik 6 piercings. Ik heb mijn navelpiercing heel lang door gedragen tijdens mijn zwangerschap. Eigenlijk totdat ik ze uit moest doen voor de keizersnede. Na de 2e keizersnede vergat ik mijn piercings op tijd terug te doen. En ondanks dat ik de navel piercing al meer dan 20 jaar had, groeide die toch dicht! Op zich niet erg, ik word over een paar maanden 40. Dan kan je wel zonder navel piercing. De andere was een intieme. Die kreeg ik dus niet meer terug, ook dicht gegroeid. Daar baalde ik wel van.

 7. januari 29, 2018 / 12:23 pm

  Heel tof die piercings, alhoewel ik ’t zelf nog wel eng zou vinden! Ik overweeg nu een tweede oorgaatje haha. Prachtige foto’s ook trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.