Missha Near Skin pH Balancing Cleansing Foam

Het reinigen van je huid is erg belangrijk om ‘m gezond te houden. Veel reinigers bevatten sterke en harde reinigers en tasten pH waardes in je huid aan, dit kan een droge en trekkerige huid veroorzaken. De Missha Near Skin pH Balancing Cleansing Foam beloofd dit niet te doen. 


Near Skin pH Balancing Cleansing Foam

Om het verschil tussen basische en zuren af te kunnen lezen, zijn pH waardes in het leven geroepen. pH staat voor potentia hydrogenii en betekent zuurgraad. De pH schaal gaat van 0 tot 14, waarbij <7 zuur is, 7 neutraal en >7 is basisch. Je huid heeft een waarde van 5,5 en is dus licht zuur.

De zuurgraad beschermt je huid tegen bacteriën. Wanneer je een zeep of andere reiniger gebruikt, waar ‘harde’ ingrediënten in zitten zoals SLS, dan wordt deze zuurgraad weggehaalt en is er een groter risico op infecties.

Het product

near skin ph balancing cleansing foamMaar daar is een pH neutraal product.. Missha Near Skin pH Balancing Cleansing Foam. Deze reiniger zou zo samengesteld zijn, dat je zuurmantel niet wordt aangetast. Het is een grote tube en heeft een simpele, rustige verpakking.

near skin ph balancing cleansing foam

De tube heeft een handige klikdop en je kunt zelf doseren.

near skin ph balancing cleansing foamAchterop wat info en ingrediënten:

 • Potassium Laureth Phosphate is de reiniger.
 • Lauramide DEA is een zuur en zorgt ervoor dat de substantie dikker wordt.
 • Potassium Lauryl Phosphate schijnt veel te lijken op SLS en is hiermee een grondige reiniger.
 • Hydrolyzed Collagen hydrateert de huid.
 • Silk Amino Acids zorgen voor een goed gehydrateerde huid.
 • Luffa Cylindrica Fruit Extract exfolieert de huid.
 • Quillaja Saponaria Wood Extract zorgt ervoor dat je huid straalt en gehydrateerd blijft.
 • Sapindus Mukorossi Fruit Extract is een reiniger en wordt ook gebruikt als insecticide om bijvoorbeeld luizen uit te roeien. Maar wordt ook gebruikt om puistjes te verwijderen.
 • Yucca Vera Extract is toegevoegd om het lekker te laten ruiken.

In gebruik

Missha Near skin balancing cleansing foamHet product zelf ziet er melkachtig uit, wanneer je er water bij doet begint het dus te schuimen. Op de huid voelt het heel fijn en mild. De eerste keer kreeg ik het natuurlijk voor elkaar om het in mijn ogen te krijgen en dit brand ontiegelijk.. Niet weer doen dus.

Maar mijn huid is wel mooi schoon na gebruik en mijn onzuiverheden zijn een stuk sneller weg dan dat ze normaal gesproken zijn. Toch is mijn huid wel een klein beetje trekkerig na de tijd, dit zal wel komen door het Potassium Lauryl Phosphate, wat veel op SLS lijkt en dus uitdrogend werkt op de huid.

Ik vind het een fijn product, maar ik zou het niet zo snel een pH neutrale reiniger noemen omdat er toch wel een harde reiniger in zit. Wel zorgt het ervoor dat mijn onzuiverheden sneller weg zijn en dat vind ik super fijn.

Missha Near Skin Balancing Cleansing Foam kost €8,95 en is te koop bij BB Cream Shop.

Welke reiniger gebruik jij?

Bedankt voor het lezen!

6 Reacties

 1. september 18, 2016 / 12:59 pm

  Dat het fijn is is het belangrijkst toch? Heb me eigenlijk nooit zo in ph verdiept. Wel ooit op school gehad volgens mij.

 2. september 18, 2016 / 9:47 pm

  Ik gebruik op dit moment de Vitamine e facial wash van The Body Shop. Vind ik zalig! Missha ken ik niet qua merk. Ik hou wel van iets vollere substanties.

 3. september 18, 2016 / 10:06 pm

  Oh wat een fijn artikel! Handig dat je niet alleen de ingrediënten noemt, maar ook nog alles goed uitlegt enzo. Dat zie ik niet vaak maar het is wel fijn dat jij dat wel doet 🙂

  Ik vind je blog trouwens heel leuk!En hij heeft echt zo’n mooie minimalistische lay-out 🙂

  Liefs!

 4. september 19, 2016 / 11:44 pm

  Wat een leuk review heb je gegeven. Ik gebruik Yves Rocher sensitive vegetal. Ik kan bijna nergens anders tegen.Dit klinkt ook goed.

 5. september 24, 2016 / 10:45 am

  Ik gebruik de ageless reiniger van Image skincare met glycolzuur. Ik ken dit merk niet, fijn om te horen dat hij jou zo goed bevalt!

 6. Charlotte
  mei 26, 2018 / 11:37 pm

  Als je meer in de pH waarden geinteresseert bent kun je op Aliexpress en andere websites ook van die pH strips kopen. Leuk om de cleanser die je hebt dan een beetje te vergelijken ?
  http://www.shopichigo.com is in Nederland gevestigd en heeft nog meer Koreaanse producten, daar hebben ze ook de vernieuwde versie van deze cleanser!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.