Missha Perfect Cover BB Cream

Ik heb al een aantal Westerse BB cream geprobeerd, maar nog nooit één uit Korea. Benieuwd naar het verschil? Is de Missha Perfect Cover BB Cream beter? Lees dan gauw verder..


Missha Perfect Cover BB Cream

De eerste BB cream werd geproduceerd in Duitsland door dermatologen die een creme wilde maken om de huid te helen én een goede dekking gaf voor de huid van haar patiënten.

In Korea hebben ze dit product verder ontwikkeld en daar is de BB cream van nu uit ontstaan. BB cream wordt ook wel blemish balm genoemd omdat het zowel een verzorgende als een dekkende creme is. De Westerse versies zijn niet meer gericht op de verzorging en worden daarom beauty balm genoemd.

Missha perfect cover bb cream

De BB cream van Missha is afkomstig uit Korea en heeft een drievoudige werking. Zo is het een dagcreme, foundation en een zonnebrandcreme in één. Missha Perfect Cover BB Cream zorgt voor een perfecte dekking, voorkomt huidveroudering, voorkomt rimpels en een whitening formule verdoezelt pigmentvlekjes. Ik ben zelf een beetje sceptisch over het voorkomen van huidveroudering en het verminderen van rimpels, maar we zullen zien! De verpakking is strak en heeft details van zilver en bruin. Ik vind het erg mooi!

Missha perfect cover bb creamAchterop de ingrediënten, ik zet een paar op een rijtje:

 • Er zitten een aantal emulgatoren in, o.a Arbutine, dit is een natuurlijke emulgator uit de bosbessenplant.
 • Minerale olie en macadamia olie.
 • Talk.
 • Bijenwas voor hydratatie.
 • Glycerine onttrekt vocht uit de lucht.
 • Kaviaar extract gaat huidveroudering tegen.
 • Algen extract werkt hydraterend.
 • Rosa Canina gaat huidveroudering tegen.
 • Jojoba olie werkt hydraterend.
 • Fagus Sylvatica Bud gaat ook huidveroudering tegen.
 • Rozemarijn.
 • Parfum.
 • Siliconen.
 • Parabenen.

Er zitten veel anti-aging en hydraterende ingrediënten in. Maar ook siliconen, parabenen en parfum, mocht je die stoffen niet fijn vinden, dan kan je deze bb cream beter skippen.

Pigmentatie

missha perfect cover bb cream

Met het tuutje kan je zelf doseren.

missha perfect cover bb cream

De bb cream is ontzettend vloeibaar, iets wat ik niet had verwacht. Alle bb creams die ik heb gebruikt hadden toch wel een dikkere substantie.

In gebruik

Missha perfect cover bb cream

Mijn huid is de laatste tijd erg dwars en dat resulteert in een onzuivere huid en daarbij kreeg ik ook nog een muggenbult op mijn wang :(. Maar het verschil mag er wezen! Je ziet nog wel dat er bultjes zitten, maar ze zijn minder duidelijk dan eerst.

Missha perfect cover bb cream

Op beide foto’s draag ik Missha Perfect Cover BB Cream, de formule is heel luchtig, ruikt een beetje bloemig en geeft een natuurlijke glow. Erg mooi!

Deze bb cream vind ik erg fijn, ik merk ook echt verschil met de Westerse bb creams. Zo is de ingrediënten lijst al heel anders en is de substantie veel vloeibaarder, maar geeft het nog wel een mooie dekking. Het bloemige geurtje is aangenaam en mijn huid krijgt een mooie glow. Toppie dus 🙂

Missha Perfect Cover BB Cream 20 ml kocht ik voor €11,85 bij BBCreamShop. Er is ook een full size (50 ml) van te koop voor €17,95.

Gebruik jij wel eens Koreaanse producten?

Bedankt voor het lezen!

8 Reacties

 1. september 12, 2016 / 9:34 am

  Zo’n BB cream lijkt me veel fijner dan de vervelende BB creams die hier in de winkel liggen. Heb met weinig BB’s een goede ervaring maar deze klinkt al een stuk beter!

 2. september 12, 2016 / 10:08 am

  Hij ziet echt heel mooi uit op je huid! <3

 3. september 12, 2016 / 10:02 pm

  Wat een mooi natuurlijk resultaat. Afgezien van Utsukusy gebruik ik weinig oosterse producten. Haal toch vaak gewoon in de winkels, en daar is dat eigenlijk niet of nauwelijks te koop volgens mij.

 4. september 13, 2016 / 10:20 am

  Wat een goed artikel! Ik ben zelf niet z’n fan van bb creams

 5. september 13, 2016 / 5:29 pm

  Je huid krijgt inderdaad echt een prachtige glow! Klinkt goed!

 6. september 13, 2016 / 10:20 pm

  ik vind het verschil wel heel mooi! Ik heb echt gewoon serieus een muggenbult op dezelfde plek haha

 7. september 14, 2016 / 5:26 pm

  Wat fijn dat je deze getest hebt!Ik heb toen veel samples gekregen van de BBcream shop en ik wist gewoon niet meer welke ik het fijnst vond. Sommige waren te wittig, maar de structuur van alle creams vond ik echt geweldig!
  Heel mooi, gaat op mijn lijstje 🙂

 8. september 17, 2016 / 9:51 am

  Deze staat al zo lang op mijn lijstje! Ziet er echt een mooi en ‘healthy/glowy’ uit op de foto’s! Fijne review (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.