Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser

Mijn huidige reiniger was bijna op en omdat deze toch niet helemaal aan mijn standaarden voldeed werd het tijd om op zoek te gaan naar een andere. Na wat zoeken kwam ik uit bij de Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser, deze leek mij heel fijn en ik heb ‘m nu al een tijdje in gebruik. Vandaag een volledige review!


Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser

Zoals ik zei was mijn huidige reiniger bijna op en hoewel ik deze echt super fijn vind, kan ik deze niet gebruiken om mijn oog make-up resten te verwijderen. Dus heb ik weer andere reinigers nodig en dit vind ik niet handig. Daarom ging ik nu op zoek naar een reiniger waar dit wel mogelijk mee is.

Echt what is up met die belachelijk lange naam?! Super Aqua Oxygen blah blah, dat onthoudt toch niemand? Maargoed, moving on 🙂 De Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser is dus wel geschikt en mild genoeg om ook mijn oog make-up te verwijderen. Deze reiniger beloofd make-up in één keer te verwijderen, hydrateerd het de huid en heeft het een lage pH waarde om de huid te beschermen. Ik ben benieuwd!

Het product

Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser

Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser

De reiniger wordt geleverd in een doosje, die er qua vormgeving hetzelfde uitziet als het flesje zelf. Op de zijkant staat nog een uitleg hoe je deze reiniger het beste kunt gebruiken, maar dat leg ik straks nog even uit. Aan de andere zijde staan de ingrediënten nog.

Volgens Missha:

 • Minuscule zuurstof belletjes weken bb cream en make-up resten snel los.
 • Reinigt het gezicht diep van onzuiverheden en hardnekkig talg in de poriën.
 • Heeft een licht masserend effect voor de huid voor het verwijderen van dode huidcellen.
 • Lage PH-waarde, vriendelijk voor de gevoelige huid.
 • Extracten van sansevieria, klimop en waterlelie geven voeding en vocht aan de huid.
 • Diverse Zwitserse kruidenextracten uit de Alpen verbeteren de elasticiteit.
 • Een serum van tijm verzacht en revitaliseert de huid.
 • Zacht in gebruik zonder kans op irritatie.

Ingrediënten

Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser

Ammonium Lauryl Sulfate is een vervanger voor SLS, dit is ook een harde reiniger, maar schijnt wel milder te zijn dan SLS. Arnica Montana Flower Extract gaat schilfers tegen en maakt de huid soepeler. Artemisia Absinthium Extract, ook een ingrediënt voor het drankje Absinthe, maar nu voor de huid. Het werkt helend en zorgt dat wondjes en ontstekingen minder rood worden. Verder nog meer plantenextracten, parabenen, andere sulfaten en parfum.

In gebruik

Het flesje zelf ziet er mooi en clean uit. De fles is een stuk groter dan ik had verwacht en hiermee kun je dus wel een lange tijd genieten van dit product. Wat ik wel jammer vind, is dat de verpakking niet (deels) doorzichtig is. Zo kan ik niet zien wanneer ‘ie op is en dan is het dus ineens een verrassing wanneer het tijd is voor een nieuwe.

Hoe te gebruiken

Pomp twee á drie keer en verdeel de gel over je droge huid. Laat dit even inwerken tot de gel veranderd in een schuim. Ga dan met een roterende beweging je gezicht langs, je kunt de Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser ook gebruiken om je make-up te verwijderen, dus ga gerust over je oogleden en lippen heen. De roterende beweging is ook erg goed voor je huid omdat het de bloedcirculatie goed op gang brengt en hiermee afvalstoffen verwijderd. Nadien even afspoelen met water.

Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser

De gel wordt dus een schuim. De Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser heeft een soort oxydatie proces toegevoegd en hierdoor krijg je dus schuim met knetterende bubbels. Het klinkt net alsof je in sneeuw stapt, zo’n knetterend geluid maakt het op je gezicht. Qua make-up reinigen vind ik het niet heel handig, omdat het schuim heel dik is en je, je ogen dus niet goed meer open kunt doen. Het haalt de make-up wel helemaal weg, maar ik vind de manier waarop niet heel praktisch.

Ook al is deze reiniger pH neutraal, mijn huid voelt na de tijd wel trekkerig. Nu kan dat ook zo zijn omdat ik momenteel aan het herstellen ben van een operatie en de hele dag binnen moet zitten, de droge en warme lucht van onze kachel zal mijn huid niet goed doen. Mijn huid reageert daar dus ook niet heel goed op en voelt erg droog aan. Ik zou deze Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser niet nog een keer kopen omdat ik het gebruik gewoon niet handig vind. Helaas! Ook is ‘ie wel aardig aan de prijs en hoewel ik best wil investeren in een goede reiniger, is deze het niet waard.

Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser €19,95

Welke reiniger gebruik jij?

Bedankt voor het lezen!

7 Reacties

 1. januari 14, 2017 / 8:10 am

  Ah wat jammer! Het begon zo goed. Ik vind het zelf ook altijd zo vervelend dat je niet kan zien hoeveel product er nog in zit.

 2. januari 14, 2017 / 2:30 pm

  Ah in het begin was ik enthousiast maar helaas op het einde toch niet meer zo. Voor die prijs had ik toch ietsje meer verwacht en geen trekkerige huid.

 3. januari 15, 2017 / 9:47 am

  Het was zo’n fijne en hoopvolle start! Jammer dat het toch niet alles bood wat je ervan had verwacht. Momenteel gebruik ik een nieuwe reiniger van L’Occitane. Gebruik hem nog maar net dus weet nog niet echt wat ik ervan moet vinden.

 4. januari 15, 2017 / 11:32 am

  Wat jammer dat hij toch een beetje uitdroogt. Daar hou ik ook niet van. Op zich leek het wel een heel veelbelovend product. Goed om te weten!

 5. januari 16, 2017 / 5:38 pm

  Jammer dat ‘ie je toch niet zo goed bevalt! Je zou de Renaissance Cleansing Gel van Oskia kunnen proberen, die is heel mild, bijna volledig natuurlijk en voedend ipv uitdrogend. Het is een gel die verandert in een olie en die je ook heel goed kan gebruiken om oogmake up af te halen. Kost wel wat, maar je doet er lang mee en momenteel is het echt mijn favoriete reiniger!

 6. januari 17, 2017 / 5:39 pm

  Qua gebruik lijkt ie me wel heel fijn want ik vind het fijn om mijn gezicht in combinatie met water te reinigen. Helaas zitten er toch wat ingrediënten in waardoor ik deze reiniger moet laten staan vanwege mijn gevoelige huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.