Netflix Series die ik de afgelopen tijd keek

Ik keek de afgelopen tijd meerdere Netflix series, er zijn namelijk weer een hoop nieuwe seizoenen uit gekomen. Maar ook één van de best bekeken nieuwe Netlix series kwam voorbij. Welke het er allemaal waren lees je in de blog!


Netflix series die ik de afgelopen tijd keek

Tijdens mijn zwangerschapsverlof had ik de proefmaand van Netflix erbij gepakt om de tijd wat te doden tot ik zou bevallen. De series die ik toen keek kun je hier terug lezen. Toen vond ik Netflix niet boeiend genoeg om het om te zetten naar een betaald abonnement. Toch hebben we daar nu wel voor gekozen en kijken we regelmatig een nieuwe serie.

Designated Survivor

Deze serie is al wat ouder en het tweede seizoen staat ook al online. Designated Survivor is de meest Amerikaanse serie die je ooit zult zien. Van het afdoen van de bril en dan ‘My God‘ roepen tot de Amerikaanse vlag die je overal ziet. Maar naast dat is het wel een leuke actie-serie en is het moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren. De serie gaat over een man dat de designated survivor is en dus van de één op de andere dag president wordt omdat de huidige president vermoord is. Er zit een heel complot omheen en moet er uitgezocht worden wie de dader is.

The Sinner

Seizoen 1 van The Sinner heb ik binnen een week uitgekeken en seizoen 2 in drie dagen, dat geeft wel aan hoe geweldig ik deze serie vind. In seizoen 1 gaat het om Cora, zij vermoord uit het niets een man op het strand. Daarna zoekt de FBI helemaal uit waarom dit is gebeurd, detective Harry Ambrose lost deze zaak op.

In seizoen 2 is detective Harry Ambrose weer betrokken bij een bijzondere zaak. Een gezin gaat een dagje weg, maar nadat ze autopech krijgen moeten ze overnachten in een motel. De volgende dag brengt het zoontje hen thee en hierna gaan zijn ‘ouders’ dood. Waarom hij dit doet is niet bekend en detective Ambrose gaat op zoek naar de reden. Ook in seizoen 2 heb je geen idee wat er gaat gebeuren en het blijft spannend tot de laatste aflevering.

The Haunting Of Hill House

Deze serie wilde ik ontzettend graag zien, ik ben namelijk dol op horror films en series. Omdat mijn vriend niet van horror houdt, keek ik deze serie in mijn eentje.

The Haunting Of Hill House gaat over een familie dat in Hill House woont en daar steeds vreemde dingen meemaken. De hele serie door zie je scenes uit het verleden en in het heden, langzamerhand zie je dus steeds meer en begrijp je hoe het allemaal samenkomt. De kinderen uit de familie zien vaak geesten en de moeder praat er veel met één, maar zij denkt dat dit dromen zijn. Op een avond zet de vader alle kinderen in de auto en rijd naar een motel, hij keert terug om zijn vrouw te halen maar hij vind haar dood terug.

In het heden gaat één van de kinderen terug naar het huis en ook zij sterft daar. De hele familie komt bij elkaar voor de begrafenis en samen komen ze er achter wat er allemaal gebeurd is in het huis. Ook The Haunting Of Hill House is rete spannend en pas in de laatste aflevering snap je helemaal wat er gebeurd is.

 

The Crown

Last but not least.. The Crown. Het hele leven van Queen Elizabeth in een serie. Ik vind series met een kern van waarheid altijd zo bijzonder om te zien, er is toch iemand die dat allemaal meegemaakt heeft. Je ziet hoe Elizabeth verwacht nooit op de troon te komen en onverwachts toch moet regeren. Hoe de kerk en haar regering de touwtjes in handen heeft en haar adviseren vond ik echt vreselijk. Dat haar zus niet met de liefde van haar leven mocht trouwen omdat hij gescheiden was. Gelukkig zijn de tijden inmiddels veranderd. In seizoen 2 gaan ze de hele cast vervangen, wat ik echt heel jammer vind. Dat is echt iets waardoor ik een film/serie niet meer wil zien.

Zo, dit waren de series die ik de afgelopen maanden zag. Heb jij deze series ook gezien?

Welke serie zou je nog aanraden om te zien?

Bedankt voor het lezen!

5 Reacties

 1. december 3, 2018 / 1:34 pm

  Dit zijn inderdaad goede series! Ik ben momenteel ook The Sinner aan het kijken en vond The Haunting of Hill house ook steengoed. We keken laatst La forêt op Netflix, de serie is in het Frans en dat was heel even wennen, maar ook echt heel goed. Ik zat direct in het verhaal. Kan ik je ook aanraden.

 2. december 3, 2018 / 7:21 pm

  The Haunting of hill house lijkt me wel heel vet om te kijken. Weet eigenlijk niet eens of ik nog Netflix heb, haha!

 3. Sonja Van de Sande
  december 4, 2018 / 9:13 pm

  Helaas geen Netflix hier.

 4. december 5, 2018 / 7:58 pm

  The Haunting of Hill House vond ik onwijs spannend (en ook heel eng), The Bletchley code is ook een aanrader, die hebben wij pasgeleden gezien.

 5. december 6, 2018 / 7:36 pm

  Ik heb seizoen 1 van the Crown ook gekeken, vond het een prachtige serie. Aan seizoen 2 ben ik nooit begonnen. The Sinner klinkt goed, die ga ik onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.