Persoonlijk | Mijn Huisdieren

allemaalVandaag deel ik een persoonlijk artikel over mijn huisdieren, nu heb ik een aantal thuis en ook een aantal die ik weer in de natuur heb vrij gezet..

Mijn huisdieren

Al toen ik nog een klein meisje was, was ik al dol op dieren. Huisdieren, landbouw dieren of wilde dieren, dat maakte mij niet uit! Jaren later heb ik er zelfs mijn studie van gemaakt en heb ik het diploma dierverzorging/management gehaald.

Daarna heb ik jaren in een dierenwinkel gewerkt en heb ik ook diermanagement op het HBO gestudeerd. Helaas is er weinig werk ik die richting en ben ik verder gegaan met de studie schoonheidsspecialiste –iets heel anders!-. Nu houd ik dieren alleen nog voor de hobby.

James

James pupRidegback James

Allereerst onze Rhodesian Ridgeback, James. In het Nederlands wordt deze soort vaak Pronkrug genoemd. Op de eerste foto hadden wij hem net een dag, de onderste foto is hij bijna één jaar oud.

Wij wonen buitenuit, midden in de weilanden, daarom kozen wij voor een groter ras en dat werd uiteindelijk James.

Ginger & Perry

Ginger &perryDan mijn cavia’s, Ginger en Perry. Cavia’s zijn zo ontzettend leuke dieren, ze piepen altijd om eten , maar zijn zo lief. Ook hebben ze een eigen karakter. Zo is Ginger heel sociaal en pakt eten uit je hand. Perry is schuwer, maar wel nieuwsgierig.

Duiffie

duiffiesJaren geleden vond mijn moeder deze twee tortelduifjes in een tuin, ze waren uit de boom gewaaid tijdens een storm. Of ik ze groot wilde brengen? Natuurlijk! Toen ze groot genoeg waren heb ik ze uitgezet in het wild en daar leven ze nu nog steeds. Ook komen ze bijna dagelijks nog langs in de tuin. Ik noemde ze trouwens gewoon Duiffies ;-).

Coco & Chanel

coco en chanel

Als laatste… Coco & Chanel! De eenden die ik kreeg van mijn vader. Zo leuk, als ik de foto’s weer terug zie, zou ik graag weer een paar van die kleine eendjes willen hebben haha. Eenden zien je ook echt als moedereend, ze lopen altijd achter je aan! Ook deze vogels heb ik vrij gezet toen ze groot genoeg waren. Coco komt ieder jaar terug met jongen, alsof ze, ze even wil showen. Chanel (met de witte kraag) komt eens in de zoveel jaar langs.

Zo, dit waren al mijn dieren. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om ook eens een persoonlijk stukje te lezen 🙂

Heb jij ook huisdieren?

Bedankt voor het lezen!

7 Reacties

 1. mei 30, 2016 / 9:43 pm

  Wat een leuke huisdieren heb je. Cavia’s zijn inderdaad zo leuk! Ik heb vroeger ook twee cavia’s en een hond gehad. Wat mooi dat de duif en de eenden vaker terug komen.

 2. mei 31, 2016 / 12:55 pm

  Wat een leuke huisdieren! Ik heb vroeger ook een cavia gehad en vissen, nu geen, maar ben ook niet echt een hele grote dierenvriend.

 3. mei 31, 2016 / 2:42 pm

  hehe ik heb altijd hamsters gehad, een goudvis die flippert heette want die sprong vaak uit zijn kom en guppies die elkaar opaten!

 4. juni 1, 2016 / 10:18 am

  Wat leuk!! Leuke namen ook, Coco en Chanel, fantastisch!!

 5. juni 9, 2016 / 6:18 pm

  Wat een gezellige dierenboel. Ik ben ook dol op dieren (wie niet denk ik soms)… die duiffies, wat goed dat je ze gered hebt. Ik heb ook wel eens een vogel proberen te redden maar nooit gelukt. Ik denk dat ze teveel stress hadden…zo zielig.
  En eendjes zijn altijd leuk. Laatst zag ik nog een moedereend met haar kroost de weg oversteken, al die jonkies er zo netjes achteraan.
  Toevallig gisteren nog eenden gefotografeerd 🙂
  Komen zondag in mijn nieuwe KeeK op de week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.