Puckababy Piep The Original: Hoe Bevalt Dit Wonderslaapzakje?

Toen ik nog zwanger was vroeg ik mij al snel af hoe onze baby het ’s nachts zou gaan doen. Zou ze de hele nacht wakker zijn of slaapt ze gelijk lekker door? Ik had mij er nog niet echt in verdiept tot nu toe en kocht de Puckababy Piep om uit te proberen. Zou dit wonderslaapzakje echt wonderen verrichten?


Puckababy Piep The Original: Hoe Bevalt Dit Wonderslaapzakje?

Slapen in een slaapzak schijnt een stuk veiliger te zijn voor baby’s wanneer ze proberen om te rollen, nu Lauren twee maanden oud is doet ze inderdaad erg haar best om op haar zij te rollen en dus ging ik op zoek naar een slaapzak. Maar zoals met alles wat je voor een baby wilt kopen, er is zó veel keuze en ik was dus een paar uur zoet op zoek naar een goede slaapzak voor ons.

Lauren slaapt eigenlijk al sinds het begin al redelijk goed, maar zodra ze in slaap doezelt slaat ze zichzelf weer wakker met haar handen en kan ik weer opnieuw beginnen om haar in slaap te krijgen. Ik wilde dus wel graag een slaapzak waar haar armen niet alle kanten op konden gaan.

PUCKABABY PIEP

Puckababy Piep The Original: Hoe Bevalt Dit Wonderslaapzakje?

Al snel kwam ik uit bij de Puckababy Piep, een slaapzak waar ze wordt ingebakert maar nog wel een beetje bewegingsruimte in heeft. Perfect om Lauren haar armen in bedwang mee te houden dacht ik 🙂

Puckababy Piep The Original: Hoe Bevalt Dit Wonderslaapzakje?Puckababy Piep The Original: Hoe Bevalt Dit Wonderslaapzakje?

Puckababy Piep The Original €39,95

Deze Puckababy Piep is geschikt voor baby’s van 0 tot 3 maanden en ik koos er één met een hondenprintje. Zoals je kunt zien op de verpakking zit je baby helemaal ingepakt. Ik noemde het al de baby dwangbuis, maar dan met een lieflijk printje :’-) Er zit ook een band met klitteband in de slaapzak om over de buik te doen, dit geeft een geborgen gevoel.

HOE SLAAPT LAUREN ER IN?

Het was wel even wennen voor Lauren geloof ik en het ging ook niet direct van harte. Ons avond ritueel is eerst een schone luier, dan een voeding en daarna het ledikant in. Ik stopte haar dus pas als laatst in de slaapzak, maar omdat de Puckababy Piep nog wel even gepriegel is werd Lauren weer wakker en werd ze helemaal wild in de slaapzak. Geen succes dus dacht ik.

Toen heb ik het ritueel omgedraaid en haar al in de slaapzak gelegd voor de laatste voeding. Dan is ze al rustig wanneer ze het ledikant weer in gaat. Er dit werkt dus prima! Ik doe de speen in haar mond en ze is binnen vijf minuten in dromenland. Ze heeft nu niet meer de mogelijkheid om haarzelf wakker te slaan en blijft dus lekker slapen. Lauren slaapt niet langer door, ze is nog steeds wakker op hetzelfde tijdstip als altijd, maar dat ik niet tien keer opnieuw uit bed hoef om haar in slaap te krijgen scheelt al een hele hoop!

* Na een week in de Puckababy was ze er aan gewend en slaapt ze sindsdien iedere nacht door!

Ik vind het geen goedkope aankoop, maar gelukkig is ‘ie regelmatig in de aanbieding. Er zijn verschillende printjes te koop en de kwaliteit is erg goed. Ik was er dus niet direct positief over, maar na wat aanpassingen werkt het dus wel. Ik ben blij dat ik voor de Puckababy Piep heb gekozen.

Hoe zijn jouw ervaringen met deze slaapzak?

Bedankt voor het lezen!

2 Reacties

  1. april 1, 2018 / 7:49 am

    Wat leuk om nu ook mama-posts van je te lezen. Voor mijn gevoel was het gisteren dat je nog zwanger was…

  2. april 1, 2018 / 1:19 pm

    Fijn dat het toch wel voor je werkt! Ik heb (Op aanraden van het ziekenhuis) voor Mimi een pacco gekocht. Daar liggen ze ook met hun armpjes vast en kunnen ze alleen hun benen nog bewegen. Dit “dwangbuisje” geeft haar zoveel rust en het helpt echt met goed slapen. Lang niet zo mooi als de puckababy maar werkt voor haar helukkig erg goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.