Skincare Routine: Zo Houd Ik Mijn Huid Vrij Van Onzuiverheden

Vroegâh had ik best wel een onzuivere huid, het maakte niet uit wat ik at of deed, ik bleef er last van houden. Nu weet ik veel beter hoe ik mijn huid kan verzorgen en had ik graag gewild dat ik mijn huidige skincare routine wist. Ik deel ‘m en hopelijk hebben jullie er wat aan.


Skincare Routine: Zo Houd Ik Mijn Huid Vrij Van Onzuiverheden

Met de volgende zin ga ik mij heel bejaard voelen, maar toen ik 12/13 jaar was hadden we nog geen internet of blogs om je even goed in te lezen over huidverzorging. Ja op de reclame was Clearasil te zien, een wondermiddel moest het zijn maar helaas ging mijn huid daar helemaal van naar zijn grutjes. Verder mochten we lekker zelf uitzoeken hoe je, je huid weer puistjes vrij kon krijgen.

Tot ik op een dag naar de huisarts moest en hij zei: ‘Je hebt wel veel puistjes zeg, wil je daar niet van af?’ Uh, ja natuurlijk wel! Dus kreeg ik de pil mee en dit werkte goed. Ik helemaal blij, maar uiteindelijk zijn er ook andere manieren om je huid weer rustiger te krijgen. Met de volgende huidverzorging is mijn huid weer helemaal glad getrokken 🙂

De producten

Skincare Routine: Zo Houd Ik Mijn Huid Vrij Van OnzuiverhedenSkincare Routine: Zo Houd Ik Mijn Huid Vrij Van Onzuiverheden

Allereerst moet je goed kijken naar je huidtype, ik heb zelf een gemengde en gevoelige huid. Mijn huid is normaal, maar de T-zone weer vetter. Ook reageer ik vrij sterk op huidverzorging met veel chemicaliën, dus kies ik voor natuurlijke producten. Of ik ieder geval zo natuurlijk mogelijk want een klein beetje parfum kan mijn huid nog wel aan.

Om mijn make-up er af te halen smeer ik een drupje Lush 9 To 5 op mijn gezicht en masseer dit goed in. Ook als ik geen make-up heb gedragen doe ik dit, want uitlaatgassen e.d die je door de dag heen verzameld op je huid kun je er beter ook weer af halen om verstopte poriën tegen te gaan.

Skincare Routine: Zo Houd Ik Mijn Huid Vrij Van Onzuiverheden

Als dat klaar is pak ik Lush Angels On Bare Skin of Lush Let The Good Times Roll er bij en masseer ik dit weer in op mijn huid. Ik was zowel voor als na de tijd mijn huid met warm water op een washandje, het warme water zorgt ervoor dat mijn poriën open gaan staan en dat het, het product beter opneemt in je huid.

Mocht ik wat meer onzuiverheden hebben dan pak ik er even een masker bij. Kies dan voor een reinigend masker als een kleimasker. Deze werken dieper en zuiveren je poriën. Het kan wel zo zijn dat het de eerste dagen erger wordt en daarna pas beter wordt. Je huid moet namelijk wel even werken om de afvalstoffen weer af te voeren. Zelf gebruik ik graag groene klei of dit masker van Jacob Hooy.

Skincare Routine: Zo Houd Ik Mijn Huid Vrij Van Onzuiverheden

Na de reiniging is het tijd om je poriën weer te sluiten, dit doe ik zelf met The Body Shop Tea Tree Toner, de geur van deze toner is even iets om je overheen te zetten maar het werkt wel perfect.

Skincare Routine: Zo Houd Ik Mijn Huid Vrij Van Onzuiverheden

Om af te sluiten gebruik ik de Hydra Face Cream van Zarqa, voor een hydraterende creme vind ik ‘m nog wel erg vet en zal deze dus niet nog een keer kopen. Toch is Zarqa wel een super merk wanneer je huid gevoelig is, want hier zitten geen ‘rare’ chemicaliën in.

Natuurlijk kan je nog zoveel aan de buitenkant smeren, als je niet gezond eet en drinkt is het dweilen met de kraan open. Dan werk je elkaar tegen en helpt dit alsnog niet. Veel water drinken en eten/drinken met vitamine C zullen je huid stevig houden en afvalstoffen doorspoelen.

Welk product houdt jouw huid zuiver?

Bedankt voor het lezen!

5 Reacties

 1. januari 25, 2018 / 9:56 am

  Wat een fijne producten gebruik je! Zelf gebruik ik de Tea Tree night maak van TBS en overdag een matterende crème van dr. Van der Hoog. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel veel fijne producten voor de vette en onzuivere huid! 🙂

 2. januari 25, 2018 / 10:29 am

  Klinken als fijne producten, ben vooral benieuwd naar Angels on Bare Skin. Daar heb ik al veel positiefs over gehoord! Ik gebruik een balsem van Clinique om mijn make-up te verwijderen, dat werkt perfect. En daarna gebruik ik vaak nog een milde scrub en toner.

 3. januari 25, 2018 / 2:22 pm

  Toevallig heb ik net geschreven over de tea tree skin clearing facewash van The Body Shop haha! Dat is op dit moment mijn redder tegen onzuiverheden. Angels on bare skin lijkt me een super fijn product!

 4. januari 25, 2018 / 5:59 pm

  Je hebt ook wel echt heeeerlijke spulletjes! Dan is het geen straf om je huid netjes te houden 😛 ik vind producten van Glamglow ook wel heel fijn!

 5. januari 25, 2018 / 6:07 pm

  Wat een fijne producten gebruik je. Momenteel probeer ik weer iets met zuiveringssoda. Hopelijk werkt dat tegen mijn vette huid en onzuiverheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.