Mijn SONY Cyber-Shot DSC-H400 Camera

Toen ik net begon met bloggen had ik een camera van mijn ouders in gebruik, na een tijdje wilde zij deze natuurlijk ook wel weer eens terug en daarom ging ik op zoek naar een eigen camera. Dit werd de SONY Cyber-Shot DSC-H400, een niet al te dure camera maar toch met goede kwaliteit. Benieuwd naar de kiekjes die ik schoot met deze camera? Lees dan gauw verder.


SONY Cyber-Shot DSC-H400

Ik weet dat de meeste bloggers kiezen voor een spiegelreflex-camera, maar dat werd mij toch echt te duur en mijn blog is niet zó groot dat ik er zo’n dure camera voor aan wil schaffen. Daarom koos ik voor een ‘gewone’ compact-camera. Voor alle specificaties en technische punten stuur ik je door naar dit artikel, daar ga ik jullie nu niet mee vervelen.

Wat ik belangrijk vind in een camera is het aantal megapixels en de zoom functie. Het aantal megapixels zit op 20.1 en vind ik prima voor mooie foto’s. Daarnaast heeft deze camera een 63x optische zoom functie, dit is echt veel en als het mooi had gewerkt had ik dat ook top gevonden, helaas is dit wat minder maar daar leg ik verder in het artikel meer over uit.

MIJN SONY CYBER-SHOT DSC-H400

SONY Cyber-Shot DSC-H400

De camera is vrij compact en makkelijk in de hand te houden, verder ziet ‘ie er niet heel speciaal uit.SONY Cyber-Shot DSC-H400

De lens zit ‘vast’, je kunt er dus geen andere lens op zetten om een anders beeld te creëren. Dan de zoom functie, ik zoom altijd in bij mijn foto’s om de achtergrond te verkleinen en geen onnodige stopcontacten of deuren op de foto te zetten. Wat ik merk is dat de camera geen scherp beeld kan krijgen wanneer je te veel inzoomt. Ook wanneer ik inzoom moet ik wel op een afstand gaan zitten, dan kan ‘ie pas goed scherp stellen, van dichtbij kan dit dus niet. Voor het bloggen niet zo’n probleem, maar misschien wel als je geen ruime kamer hebt.

FUNCTIES

SONY Cyber-Shot DSC-H400

De functies zijn vrij beperkt, maar wel voldoende om mooie foto’s mee te maken. Het beeldscherm zit ook vast, maar ik vlog toch niet dus dat is voor mij geen probleem. Qua beeldscherm heb je twee opties, de eerste is om foto’s te maken via het ‘kijkgaatje’ of je maakt de foto via het beeldscherm. Ik vind de laatste optie niet handig omdat het beeld op het scherm niet overeen komt met de foto die je maakt.

In de handleiding word je niet veel wijzer van alle functies dus dat is wel even uitvogelen, ik heb inmiddels mijn favoriete functies gevonden. Zo kan je de foto’s wat lichter maken en kun je kiezen of je scherp wilt stellen op een bepaald punt of juist op het hele beeld. Maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen hoe je de lichtinval wilt hebben, bij sommige foto’s is het mooier wanneer je het licht op de achtergrond hoger zet, bij andere foto’s heb ik het licht liever verdeeld over de hele foto.

Bij de ronde knop bovenop kun je nog kiezen uit verschilende standen. Zo heb je bijvoorbeeld: landschappen, party mode of natuurlijk de automatische stand. Ik heb ‘m wel op de automatische stand, maar stel het nog wel zelf bij.

FOTO’S

Real Techniques Miracle Complexion Spongecatrice pure radiance glowrizer primer

Hier staat ‘ie zo ingesteld dat de achtergrond onscherp wordt, terwijl de producten juist heel scherp zijn.

jacob hooy avocado masker

Ik vind de SONY Cyber-Shot DSC-H400 mooie en scherpe foto’s maken. Ik hoef de foto’s minimaal bij te werken voordat ik ze voor een blogpost gebruik.

catrice allround concealer palette

Maar ook flatlays zien er prima uit!

WAT VIND IK VAN DE SONY CYBER-SHOT DSC-H400?

Ik ben zeer tevreden over deze camera, het doet goed wat ik verwacht van een camera. De kwaliteit vind ik prima en voor mij en mijn blog is dit een goede camera. Het inzoomen vind ik niet altijd even handig, maar ik kom er altijd wel uit.

Ik kocht de Sony Cyber Shot bij bol.com voor €268,00

Welke camera gebruik jij voor je foto’s?

Bedankt voor het lezen!

6 Reacties

 1. april 10, 2017 / 8:24 am

  Mooie camera hoor! Je foto’s zijn altijd erg mooi.

 2. april 10, 2017 / 10:45 am

  Yeah, altijd fijn een Nieuwe camera! Ik heb er ook 1 aangeschaft een paar maanden geleden. De Nikon Coolpix

 3. april 10, 2017 / 12:17 pm

  Lijkt me een fijne camera en goed alternatief voor een spiegelreflex camera. Zelf heb ik een spiegelreflex camera van Canon en ben er erg tevreden over. Daarvoor had ik een Coolpix compact camera van Nikon, ook een fijn apparaat, maar ik wilde toch wat meer uit de camera halen en liep tegen beperkingen aan (en fotografie is inmiddels een hobby geworden: dat maakte het ook makkelijker om de knoop door te hakken) waardoor ik uiteindelijk toch voor een spiegelreflex camera ben gegaan.

 4. april 11, 2017 / 6:30 pm

  Wat een mooie camera heb je gescoord! De foto’s zijn in ieder geval ook heel mooi 🙂 veel plezier ermee!

 5. april 11, 2017 / 7:26 pm

  Wauw… heel mooi! Ik heb ook geen geld voor spiegelreflex en kan dit ook niet dragen in mijn nek/handen, te zwaar (ondanks bodybuilding heb ik geen gevoel in mijn handen).
  Ik heb nu nog steeds plezier van mijn Canon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.