Stoppen met de speen na 6 maanden

De speen.. In het begin vond ik het een fijn ding, maar na 6 maanden was ik er klaar mee en besloten we er mee te stoppen. Hoe dit allemaal zo liep lees je in deze blog.


Stoppen met de speen na 6 maanden

Toen Lauren nog maar een paar weken oud was pakten we de speen erbij om haar zoet te houden. We hadden tijdens de zwangerschap al besloten dat we de speen niet voor de nacht wilden gebruiken, maar aangezien mijn vriend om 02:00 uit bed gaat en hij wel een paar uren slaap nodig heeft ging dat verhaal de mist in. Lauren gebruikte de speen toen alleen voor haar zuigbehoefte en zodra ‘ie uit viel had ze ‘m de rest van de nacht niet meer nodig. Dat ging een aantal maanden prima zo.

Tot een maand of zes ging dat zo door, daarna was Lauren er helaas aan gewend te slapen met de speen en kon toen niet meer zonder. Ook werd ze meerdere keren per nacht wakker omdat ze dus geen speen in haar mond had, hierdoor kon ik steeds vaker uit bed om ‘m weer in haar mond te stoppen. Zowel mijn nachtrust als dat van Lauren werd hierdoor flink minder. Ik was na een aantal dagen zo moe dat ik het echt niet meer trok en zei tegen mijn vriend dat we gingen stoppen met de speen.

Stoppen met de speen na 6 maanden

Stoppen met de speen

We lieten Lauren in één keer stoppen, dus zowel overdag als ’s nachts geen speen meer. In de hoop dat dit makkelijk zou verlopen. En verrek, ze heeft misschien twee keer hard gehuild toen ze moest gaan slapen voor de nacht, maar verder gaf ze geen kik.

Normaal gesproken kreeg ze de speen bij haar hazenslaapje om 10:00, bij haar lange middagdutje, haar hazenslaapje om 18:00 en tijdens de nacht. Haar middagdutje en de nacht zijn eigenlijk zonder problemen verlopen, het zijn de hazenslaapjes waar ze meer moeite mee heeft. Die slaapt ze altijd in de woonkamer of als we ergens op visite zijn, maar als er teveel rumoer is dan lukt het haar niet in slaap te komen. Ze jengelt dus wat langer door op dat moment. Gelukkig slaapt ze dan wel wat langer tijdens haar middagdutje, ze mist de extra slaap dus niet.

Over het algemeen ben ik dus erg blij gestopt te zijn met de speen, het geeft Lauren en mij veel meer nachtrust. We slapen nu lekker de hele nacht door :-).

Op welke leeftijd zijn jullie gestopt met de speen?

Bedankt voor het lezen!

1 Reactie

  1. oktober 6, 2018 / 8:12 pm

    Wat fijn dat het allemaal zo makkelijk ging! Ik zou daar ook bang voor zijn haha. Hier wilde de dame geen speen, terwijl ik er meerdere had gekocht. Was dus achteraf wel makkelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.