The Body Shop Rainforest Shine Shampoo & Conditioner

Sinds ik geen producten meer gebruik die op dieren getest zijn ben ik nog op zoek naar een goede shampoo en conditioner. Nu ik de The Body Shop Rainforest Shine Shampoo & Conditioner een tijdje gebruik, lijkt er een einde gekomen te zijn aan die zoektocht. Deze sulfaatvrije producten zijn zó fijn!


The Body Shop Rainforest Shine Shampoo & Conditioner

The Body Shop Rainforest Shine Shampoo & Conditioner

Waar ik vroeger nooit in The Body Shop kwam, ben ik er nu niet meer weg te slaan. Bijna alle producten die ik gebruik van dit merk zijn inmiddels favorieten. Dus is het niet gek dat ik hier ook eens de shampoo en conditioner van wilde proberen. Ook wilde ik wel eens sulfaat vrije haarproducten proberen, dus dit was een mooie kans.

WAAROM SULFAAT VRIJ?

Sulfaten worden gebruikt in haarproducten om hun reinigende werking, klinkt goed zou je zeggen maar deze sulfaten zijn erg hardnekkig en kunnen irriterend en uitdrogend werken. Nu is mijn haar regelmatig geblondeerd en hierdoor zijn mijn haren droog geworden. Sinds ik mijn haar verf met henna is het al een stuk beter geworden, maar een sulfaatvrije shampoo en conditioner zou ook nog wel goed kunnen helpen.

Er zitten nog wel milde reinigende ingrediënten in sulfaatvrije producten. Deze maken je haar dus wel schoon maar wel een stuk minder grondig. Hierdoor kan het dus ook zijn dat de shampoo veel minder schuimt. Heb je al heel vet haar van nature? Dan kan het zijn dat sulfaatvrije producten je haar niet goed genoeg zullen reinigen en je na het douchen nog steeds vet haar hebt. Het is dus even uitproberen of het goed voor jou zal werken of niet.

INGREDIËNTEN

‘Aqua, Sucrose, Disodium Cocoyl Glutamate, Lauryl Betaine, Laureth-5 Carboxylic Acid, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Glycerin, Parfum, Polyglyceryl-4 Caprate, Sodium Benzoate, Sucrose Laurate, Isopropyl Alcohol, Polyquaternium-6, Salicylic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Geraniol, Camelina Sativa Seed Oil, Citric Acid, Olea Europaea Fruit Oil, Pentaclethra Macroloba Seed Oil, Sodium Hydroxide, Tocopherol’

IN GEBRUIK

The Body Shop Rainforest Shine Shampoo & ConditionerThe Body Shop Rainforest Shine Shampoo & ConditionerDe geur is niet sterk aanwezig, maar wel lekker fris. Ik heb maar weinig shampoo nodig om mijn haar te bedekken en ik heb erg dik haar. Wanneer ik het in mijn haar smeer lijkt het eerst alsof ik een kwak lijm in mijn haar smeer, pas nadat het met water mengt begint het te schuimen. Natuurlijk lees ik de gebruiksaanwijzing pas nádat ik het al gebruikt heb en daar staat dat je de shampoo beter kunt mengen met water in je handen en daarna pas aanbrengt in je haar :’-)

Van de conditioner heb ik ook weinig nodig maar verdeelt wel minder makkelijk, dit zal waarschijnlijk komen door het gebrek aan siliconen. Hier heb ik mijn haar gewassen met beide producten. Ik heb het alleen geborsteld en daarna aan de lucht laten drogen. Mijn haar glanst mooi en ook in de puntjes ziet het er verzorgd uit. Ook merk ik dat mijn haar beter in model zit. Bij shampoo’s met harde reinigers is mijn haar de eerste dag altijd droog en zit het voor geen meter, dat dit nu niet meer zo is vind ik erg fijn natuurlijk! Ik ben dus erg tevreden over deze Rainforest Shine Shampoo & Conditioner.

Gebruik jij producten zonder sulfaten?

Bedankt voor het lezen!

3 Reacties

 1. VWillemse
  januari 19, 2018 / 10:16 am

  Dit is een fijne tip.
  Ik heb veel sulfaat vrije shampoo’s geprobeerd maar die reinigen toch alsnog te grondig.
  Met krullen is dat niet bepaald handig.
  Ik gebruik nu het merk Matrix van de kapperswinkel, die is op zich heel fijn, maar ik zoek nog iets om af te wisselen.

 2. januari 19, 2018 / 1:46 pm

  Ow, heerlijk herkenbaar… Gewoon mee beginnen en dan bedenken dat de gebruiksaanwijzing lezen misschien wel slim is. I know!
  Eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit, maar als ik kan kiezen tussen shampoo’s zonder, dan kies ik wel liever zonder. Zeker als het effect net zo goed is.
  The Body Shop heeft mijn hart ook veroverd, ik ben momenteel dol op een masker van hen. die is gewoon anders dan anders, heerlijk fris!

 3. januari 19, 2018 / 5:02 pm

  Haha, herkenbaar die gebruiksaanwijzing, ik lees die ook echt nooit! Zelf heb ik deze shampoo ook ooit gehad en ik vond ‘m heel fijn. Inmiddels gebruik ik heel veel Rituals, maar misschien ga ik daarna deze toch weer aanschaffen! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.