The Body Shop – Tea Tree Skin Clearing Toner

Nu mijn huid de laatste tijd vervelend doet en de onzuiverheden ineens van alle kanten lijken te komen, ging ik op zoek naar een product die deze klachten zou kunnen voorkomen. Na een zoektocht kwam ik uit bij de The Body Shop Tea Tree Toner en ging er mee aan de slag! 


The Body Shop Tea Tree Skin Clearing Mattifying Toner

De Tea Tree Toner wordt omschreven als een verfrissende tonic die zowel gebruikt kan worden om de laatste restjes make-up te verwijderen als het verminderen van onzuiverheden.

Tea tree wordt gewonnen van de Melaleuca Alternifolia-boom, na het plukken van de bladeren worden de bladeren gestoomd en zo onstaat er olie. Deze olie werkt reinigend en bacteriedodend en is daarom perfect om onzuiverheden tegen te gaan.

Het product

the body shop tea tree toner

The Body Shop werkt alleen met biologische en duurzame bedrijven en deze tea tree bladeren zijn dan ook op die manier verkregen.

De tea tree toner gebruik je na het reinigen van je gezicht en kun je eventueel met een watje aanbrengen, ik giet liever een beetje in mijn handen en breng het dan aan op mijn gezicht, zo verspil je ook geen product én hoef je geen watjes te gebruiken. Ook moet je voor gebruik de fles even goed schudden, op de bodem zitten restjes van het matterende poeder en deze komen met het schudden weer los.

Ingrediënten

‘Aqua (water), Alcohol Denat., Corn Starch Modified (maïsmeelpoeder), Caprylyl Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin (glycerine), Melaleuca Alternifolia Oil (tea tree-olie), Salix Alba Extract (schietwilgextract), Allantoin (allantoïne), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (tamanu-olie), Limonene, Hamamelis Virginiana Extract (toverhazelaarextract), Sodium Hydroxide, t-Butyl Alcohol, Citral, Leptospermum Petersonii Oil (citroen-tea tree-olie), Denatonium Benzoate, Tocopherol (vitamine E), kleurstoffen: Caramel, CI 19140, CI 42090’

Ik zie prima ingrediënten! Alcohol Denat staat wel bovenaan, maar wanneer je last hebt van onzuiverheden is dit juist een fijn ingrediënt omdat het de ontsteking goed ontsmet. Ook de tea tree olie staat op de tweede regel en zit er dus voldoende in om een verschil te kunnen maken. Allantoïne is een middel dat bekend staat om zijn helende werking. Ik snap alleen de kleurstoffen niet helemaal en vind ik ook onnodig.

In gebruik

the body shop tea tree toner

Er zit een klikdop op, wat ik altijd erg handig en hygienisch vind. Toch is het gat aan de grote kant en krijg ik het er niet netjes uit, waardoor de helft van de toner altijd weer langs de zijkant van de fles loopt. Jammer is dat!

De tea tree toner zelf is heel vloeibaar en lijkt gewoon op water uit de kraan, de geur van tea tree is heel apart en je moet er van houden denk ik. Wanneer ik het aanbreng op mijn huid trekt het razendsnel in en kan ik mijn dag- of nachtcreme snel aanbrengen. Verder doet het z’n werking op mijn huid heel goed, mijn onzuiverheden zij in no-time weg of verminderd en het lijkt ook alsof het nieuwe onzuiverheden tegen gaat.

Wat vind ik er van?

Als je probeert om je huid weer glad en zuiver te krijgen, dan is dit zeker een product voor jou. Het werk echt! Natuurlijk moet je er ook om denken om je huid goed schoon te maken ’s ochtends en ’s avonds én helpt het ook om je eetroutine misschien wat te wijzigen hier en daar. Maar deze Tea Tree Toner van The Body Shop zal jou ook zeker een handje helpen in dit proces.

The Body Shop Tea Tree Skin Clearing Mattifying Toner kost €10,00 en is verkrijgbaar bij  The Body Shop.

Gebruik jij een product tegen onzuiverheden?

Bedankt voor het lezen!

7 Reacties

 1. november 11, 2016 / 7:44 am

  Ik heb dit vroeger wel gebruikt, maar toen was de verpakking nog niet zo mooi als nu. Blijft een fijn product.

  • november 11, 2016 / 12:46 pm

   De producten zien er nu een stuk mooier uit inderdaad!

 2. november 11, 2016 / 1:33 pm

  Ik heb een vrij goede huid maar ik gebruik nu ook wel verschillende producten om dit ook zo te houden enja, ouderdom haha! Ik ga NOOIT meer slapen met makeup aan, dus dit lijkt me zeker de moeite om eens te proberen!

 3. november 11, 2016 / 2:03 pm

  Ik heb dit nog nooit gebruikt, maar het lijkt/klinkt heel fijn! Toch vind ik tea tree altijd een beetje gevaarlijk, omdat het vaak echt uitdroogt. X

 4. november 11, 2016 / 3:45 pm

  ik heb nu een lotion van het Kruidvat merk met tea tree, ik vind hem best fijn, alleen de geur wat minder. De tea tree olie gebruik ik als ik een wondje heb, het lijkt alsof het sneller heelt en je krabt er minder aan. (laatst zat Marie lekker te spelen en per ongeluk kraste ze op mijn hand)

 5. november 15, 2016 / 8:33 pm

  Ik heb wel paar producten uit deze lijn, misschien dat ik deze toner ook ga aanschaffen als ik jou review zo lees!

 6. november 15, 2016 / 10:16 pm

  Wat een mooi product. Ik ken de tea tree oil wel, maar dit nog niet. Ik kan me voorstellen dat hij goed werkt;) En inderdaad anders eten helpt ook echt. Dat merk ik ook meteen aan mijn huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.