The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HA

Mijn huid is tijdens de zwangerschap en nu ook na de zwangerschap behoorlijk veranderd, hierdoor wilde ik graag producten van The Ordinary gebruiken om te kijken of dit mijn huid zou verbeteren. Ik bestelde de Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HA, een serum en moisturizer, en heb deze de afgelopen vier weken getest.


The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HA

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HAThe Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HAIk had al vaker reviews gezien van The Ordinary en wilde al graag zelf ook eens producten proberen van dit merk. Naast dat de reviews vrijwel altijd positief zijn is dit merk ook nog eens heel betaalbaar! Na wat onderzoek welke producten het beste zouden zijn voor mijn huid, kwam ik uit op de Granactive Retinoid 2% Emulsion en de Natural Moisturizing Factors + HA.

THE ORDINARY NATURAL MOISTURIZING FACTORS + HA

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HA

Natural Moisturizing Factors + HA $ 5,80

Deze moisturizer bevat ingrediënten die de huid goed zullen hydrateren, ook is er hyaluronzuur aan toegevoegd om de huid er stralend uit te laten zien. Naast dat deze moisturizer dierproefvrij is, is het ook vegan, olie vrij en zitten er  geen siliconen in.

INGREDIËNTEN

‘Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Propanediol, Stearyl Alcohol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Arginine, Aspartic Acid, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Glucose, Maltose, Fructose, Trehalose, Sodium PCA, PCA, Sodium Lactate, Urea, Allantoin, Linoleic Acid, Oleic Acid, Phytosteryl Canola Glycerides, Palmitic Acid, Stearic Acid, Lecithin, Triolein, Tocopherol, Carbomer, Isoceteth-20, Polysorbate 60, Sodium Chloride, Citric Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Pentylene Glycol, Triethanolamine, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

ERVARING

Mijn huid is gemengd en door de dag heen wordt mijn t-zone vetter, terwijl mijn kin en wangen juist weer een stuk droger zijn. Daarbij is mijn huid door de hormoonwisseling van de zwangerschap zo veranderd dat mijn kin en wangen schilferig zijn en plekjes bevat. Ik hoopte dit hiermee op te lossen en op een manier is dat ook gebeurd, maar aan de andere kant is het ook weer erger geworden. Onderin dit artikel laat ik voor- en na foto’s zien en kan ik goed uit leggen wat voor effect dit heeft gehad.

THE ORDINARY GRANACTIVE RETINOID 2% EMULSION

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HA

Granactive retinoid 2% emulsion $ 9,80

Om mijn huid te boosten wilde ik ook een serum gaan gebruiken. Na wat onderzoek en een hele hoop goede reviews besloot ik dat dit de The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion moest worden. Dit serum bevat retinol, een ingrediënt dat wondheling bevordert, pigmentvlekken vervaagt en puistjes voorkomt. Hoewel dit nu al een wondermiddel klinkt, moet je huid minimaal zes weken wennen aan het gebruik van retinol en kan het gebruik een branderig gevoel of schilfering van de huid veroorzaken.

INGREDIËNTEN

Aqua (Water), Glycerin, Ethyl Linoleate, Propanediol, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethyl Isosorbide, Cetearyl Isononanoate, Bisabolol, Hydroxypinacolone Retinoate, Retinol, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Inulin Lauryl Carbamate, Glyceryl Stearate, Ceteareth-12, Ceteareth-20, Cetearyl Alcohol, Carrageenan, Xanthan gum, Acacia Senegal Gum, Cetyl Palmitate, Sucrose Laurate, Polysorbate 20, Isoceteth-20, Behentrimonium Chloride, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Disodium EDTA, Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

ERVARING

Het gebruik van retinol was bij mijn huid inderdaad niet zonder bijwerkingen. Ik kreeg schilfering rond mijn mond en kreeg er juist meer plekjes van dan ik voorheen had. Maar nu 5 weken later is mijn huid er beter aan gewend en verdwijnen alle plekjes langzaamaan, ik krijg er zelfs een meer stralende huid voor terug.

Na dag één zag je ontzettend veel verschil, ik had last van wat droge plekken op mijn kin en deze waren direct verdwenen, zelfs mijn vriend viel het op en die zou het nog niet eens zien als ik mijn haar blauw zou verven, dus dat zegt heel wat 🙂 Maar in de dagen daarna werden mijn kin en wangen gevuld met rode plekjes, geen puistjes maar echt rode bultjes. De bultjes waren niet gevoelig, branderig of pijnlijk en hierdoor heb ik ook besloten om even door te zetten met het gebruik.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HAThe Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HA

Dit is het verschil na 4 weken gebruik van beide producten. Je ziet nog veel van de plekjes zitten en die verdwenen dus ook pas een week later.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HA

Gelukkig kun je op deze foto zien dat mijn huid er óók heel erg van opknapt, mijn voorhoofd en wangen zien er stralend en gezond uit. Ik blijf de The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion & Natural Moisturizing Factors + HA nog wel even gebruiken en hopelijk ziet mijn huid er over een paar weken helemaal stralend uit!

Mijn eerste ervaring met The Ordinary is dus gemengd, ik zie zowel positieve als negatieve veranderingen in mijn huid. Natuurlijk speelt de verandering in mijn hormoonhuishouding ook mee en ben ik benieuwd hoe het straks is wanneer ik de pil weer ga gebruiken.

The Ordinary is nog niet in Nederland te bestellen, maar wel heel makkelijk vanuit Engeland. Houd er dan wel rekening mee dat je meer betaald voor de verzendkosten. Ik bestelde beide producten hier.

Wat vind jij van deze producten?

Bedankt voor het lezen!

5 Reacties

 1. maart 5, 2018 / 12:10 pm

  Wat leuk om hiervan een review te lezen! Ik wil het binnenkort ook gaan bestellen en dan begin ik ook met de laagste dosis. Je ziet dat het werkt, ik herken het toen ik pure Vit. A smeerde. (was toen een graadje erger), dus zeker effectief en werkend.
  Ik ben reuze benieuwd wat het resultaat is na meer weken smeren!

 2. maart 5, 2018 / 8:28 pm

  Wat een mooi resultaat. Ik vind het altijd tof om iemand zonder makeup te zien en te ontdekken hoe mooi iemand is, dat compliment wil ik je geven.
  Je bent pas moeder geworden… dus je hormonen zullen ook nog je lijf en zo verwarren, dat werkt ook nog.

 3. maart 6, 2018 / 9:41 am

  Fijn artikel. Ik zou er alleen wel nerveus van worden als mijn huid er eerst zo heftig op zou reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.