Tula Free To Grow Draagzak

Toen Lauren net geboren was wilde mijn familie liever samen een groter cadeau geven dan allemaal kleine cadeau’s, we mochten zelf kiezen wat dit zou worden en uiteindelijk kozen we voor een draagzak. Maar er is ontzettend veel keuze hierin, ik vertel vandaag waarom we kozen voor de Tula Free To Grow draagzak.


Tula Free To Grow draagzak

Ik zag deze draagzak voor het eerst via Instagram voorbij komen en ging op zoek naar de specificaties. Het zag er allemaal prima uit, maar de prijs van deze draagzak is niet mis en daarom keek ik ook nog verder naar andere merken.

Na wikken en wegen leek de Tula Free To Grow mij toch de beste keuze. Waarom? Omdat deze al te gebruiken is vanaf maat 56 en je hebt hier geen extra zitje voor nodig. De draagzak is helemaal te verstellen dat de baby er op een ergonomische manier in hangt en je kunt ‘m gebruiken tot 2,5 jaar.

Lauren had de eerste maanden wel regelmatig een ‘regel dag’ en wilde dan de hele dag bij je liggen. Heel fijn natuurlijk, maar je bent dan wel de hele dag aan de bank gekluisterd. Daarom leek de Tula FTG mij de beste keuze aangezien ze er al vanaf maat 56 in kon en ik dan nog wat in huis zou kunnen doen tijdens de regel dagen.

Tula Free To Grow Draagzak

Voor- en nadelen

We hebben de draagzak inmiddels een paar maanden in huis, maar nog niet veel gebruikt. Qua gebruik vind ik het een fantastisch ding, tijdens onze vakantie hebben we ‘m dan juist wel weer veel gebruikt. Want een strand- of boswandeling is niet te doen met een buggy. De draagzak zelf zit prima, is makkelijk te verstellen en Lauren wordt er zo rustig van dat ze altijd in slaap valt. Ook neemt de draagzak veel minder ruimte in.

Maar thuis gebruik ik ‘m niet veel. Als ik de hond uit laat heb ik namelijk wel een buggy nodig omdat hij nog wel eens kan trekken en ik niet onderuit wil gaan terwijl Lauren aan mij hangt. In huis heb ik ‘m ook nooit om, Lauren haar regeldagen waren voorbij op het moment dat ik de draagzak in huis kreeg. Verder is het bloedheet om je baby aan je te hebben hangen, dus in de zon zweet ik mij kapot met de draagzak om.

Voor vakanties vond ik de Tula FTG erg fijn en zal ‘m daar ook zeker voor aanraden. Ook als draagzak op zich is ‘ie erg fijn. Je kunt de ‘m verstellen bij de rug, heupen en het zitje voor je baby is ook makkelijk aan te passen. Daarnaast kun je, je baby bij je buik, maar ook op je rug dragen. Helaas is ons thuisgebruik is dan weer minimaal en daar gebruik ik ‘m bijna nooit. Misschien dat ‘ie later wel wat meer van pas zal komen, het duurt nog wel even voordat Lauren er uit gegroeid is gelukkig.

Heb jij een draagzak (gebruikt)?

Bedankt voor het lezen!

1 Reactie

  1. september 20, 2018 / 6:53 pm

    Ik had 25 jaar geleden ook een draagzak,… natuurlijk niet zo’n prachtig exemplaar als jij hebt. Maar deze was van de Prenatal en wij waren er destijds echt superblij mee. Ik droeg mijn kindje ook tijdens het huishouden, hij was een huilbaby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.