Urban Decay eyeshadow primer potion

Wat er nog ontbrak in mijn make-up stash was een oogschaduw primer, na wat onderzoek leek de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion mij wel een goede keuze! Ik heb ‘m getest en laat je vandaag weten wat ik er van vind.


Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Volgens Urban Decay is de Eyeshadow Primer Potion een onverwoestbare oogschaduw primer en heb je maar een klein beetje nodig om je oogschaduw de rest van de dag goed te laten zitten. Nu blijft mij make-up altijd wel aardig goed zitten, maar ben ik benieuwd of deze primer het extra goed laat zitten. Dit is mijn eerste oogschaduw primer, dus ik kan geen vergelijkingen maken met andere merken.

HET PRODUCT

urban decay eyeshadow potion primerurban decay eyeshadow potion primer

De primer zit, hoe kan het ook anders, in een doosje. De verpakking is in dezelfde stijl als de tube, een mooie en herkenbare paarse kleur. Er zit 10 ml product en aangezien je heel weinig nodig hebt per keer, kan je hier ontzettend lang mee doen. De oogschaduw primer is op basis van siliconen.

DE PRIMER

urban decay eyeshadow potion primer

De vormgeving van Urban Decay is altijd zo mooi en deze primer is daar geen uitzondering van. Het zit in een tube en dit is erg handig qua het opmaken van de primer, je kunt de laatste beetjes er namelijk gewoon uit duwen. De dop is mooi bewerkt. Ik heb de original versie gekocht, deze is wat neutraler en voor mijn gevoel beter te combineren met mijn andere make-up. Er zijn nog drie andere versies, deze hebben een shimmer erin en kun je tegelijk gebruiken als oogschaduw of highlighter. urban decay eyeshadow potion primer

Ik zag dat er voorheen een tuutje op zat, maar dat hebben ze aangepast naast een applicator. Ik denk om wat zuiniger te werken, met een tuutje duw je er al gauw wat teveel uit en dat kun je niet terug stoppen. Met een applicator heb je hier niet zo snel last van, handig! urban decay eyeshadow potion primer

Het ziet er een beetje uit als een bb cream, wanneer je het uitsmeert wordt het vloeibaarder en bij mij blijft ‘ie ietswat lichter dan mijn eigen huid, dit geeft een mooi oplichtend effect. urban decay eyeshadow potion primer

Nog een voordeel van een oogschaduw primer is dat het oogschaduw veel intenser maakt, hierdoor verbruik je ook minder oogschaduw omdat je veel sneller kleur hebt aangebracht. Er is wel echt een aanzienlijk verschil te zien, links zonder primer en rechts met de Urban Decay Eyeshadow Potion Primer.

IN GEBRUIK

urban decay eyeshadow potion primer

Links is met de Urban Decay Eyeshadow Potion Primer en rechts is zonder primer. Bij het aanbrengen voelt het eerst wat vettig, maar dit trekt snel weg en dan kun je beginnen met het aanbrengen van je make-up. Het eerste wat mij opvalt is dat de oogschaduw veel sneller intens is van kleur, hierdoor verbruik ik veel minder oogschaduw. Ook hecht de oogschaduw en eyeliner sneller, bij de rechterkant is mijn eyeliner nog niet goed gehecht en heeft dus wat afgegeven. Bij een poeder oogschaduw blijft het de hele dag goed zitten, maar dit was zonder primer bij mij ook het geval. Waar ik wel een verschil merk is bij een cream oogschaduw, deze gaat na een aantal uren altijd in de crease ophopen en daar heb ik nu helemaal geen last meer van. Top!

Ik merk dus wel degelijk een verschil en vind het echt handig werken. Deze Urban Decay Eyeshadow Primer Potion is wel iets duurder, maar omdat je hier zo ontzettend lang mee doet kan het wat mij betreft prima uit. Nu weet ik natuurlijk niet hoe andere primers te werk gaan en misschien is er ook wel een vergelijkbare budget topper. Ik zou deze in ieder geval zo weer opnieuw aanschaffen.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion €21,50

Welke oogschaduw primer gebruik jij?

Bedankt voor het lezen!

14 Reacties

 1. januari 18, 2017 / 7:52 am

  Ik heb deze primer ook een hele tijd gebruikt en vond hem super fijn. Nu gebruik ik mijn primer van Too Faced vrijwel altijd, dat blijft mijn all time favourite.

  • Anna Gerrie
   Auteur
   januari 19, 2017 / 5:45 pm

   Over Too Faced lees ik ook altijd goede reviews ja! Als deze op is, wil ik die ook wel eens proberen 🙂

 2. januari 18, 2017 / 8:20 am

  Ik heb hier al zoveel goeds over gehoord! Fijn dat die zo goed bevalt.

 3. januari 18, 2017 / 8:55 am

  Fijne review, deze wil ik ook echt graag eens proberen. Ik gebruik er nu één van Dior maar helaas bevalt hij me niet.

 4. januari 18, 2017 / 9:07 am

  Jaa eye primers zijn echt toppertjes! Ze maken de kleuren van je oogschaduw zoveel intenser! Deze verpakking ziet er alleen al tof uit zeg, jeetje! Ik vind hem wel wat aan de dure kant, dus ik gebruik liever wat meer budgetproof eye primers 🙂 Liefs

 5. januari 18, 2017 / 9:53 am

  Ik gebruik hem ook en ik vind hem erg fijn!

 6. januari 18, 2017 / 12:56 pm

  Ik gebruikte eerst van MAC een oogschaduw basis en nu die van John van G en ik moet zeggen die van John van G zit ook echt top tot savonds laat (zelfs met glitter)

 7. januari 18, 2017 / 2:26 pm

  Ik heb oogschaduwprimers liggen en moet toegeven dat ik ze bijna niet meer gebruik, wat echt zonde is. Het resultaat met is veel mooier

 8. januari 19, 2017 / 11:45 am

  Ik heb er 1 van Mylène maar heb ‘m nog nooit uitgeprobeerd :O

 9. januari 19, 2017 / 12:11 pm

  Wat fijn dat deze primer je goed bevalt! Ik gebruik er geen maar ben het wel aan het overwegen om deze eens te testen, hoor er veel goeds over! Lfs 🙂

 10. januari 22, 2017 / 8:59 pm

  Wat fijn dat deze goed werkt. Ik merk zoveel verschil tussen primers! Deze had ik nog niet geprobeerd, maar ik was er al heel benieuwd naar. Super fijn om even je review te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.