Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Urban decay x game of thrones

Toen ik zag dat Urban Decay een collectie zou uitbrengen in de stijl van Game Of Thrones, wist ik dat ik het oogschaduwpalette wilde hebben. Toch vond ik de prijs wel erg hoog voor een palette, gelukkig kwam er een goede korting voorbij en besloot ik ‘m toch te kopen.

Urban Decay x Game Of Thrones

Ik kijk al jaren naar Game Of Thrones en vond het echt een geweldige serie, niet zo gek dus dat ik dit palette ook helemaal te gek vind. De Iron Throne die eruit klapt is compleet nutteloos, maar is wel een leuke toevoeging. Ik laat je in deze blog er alles over zien!

De verpakking

Urban Decay x Game Of Thrones OogschaduwpaletteUrban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Toen ik ‘m kocht dacht ik dat het palette een ‘gewoon’ formaat zou hebben, maar toen ik het ontving kwam ik er achter dat het bijna ter grootte is van een boek. Hij past niet eens in mijn oogschaduw bakje :’-). Maar dan heb je ook wat natuurlijk. De verpakking is geweldig en er is veel moeite gedaan qua details.

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Er zit een grote spiegel in het deksel. Handig als je geen spiegel in de buurt hebt, maar ik zou dit palette niet snel mee op reis nemen aangezien het daar echt te groot voor is. Op het klepje waar de Iron Throne onder zit, staat een quote geschreven.

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

En ook onder de Iron Throne zelf nog een andere quote.

De tinten

Alle tinten zijn opgedeeld in de ‘huizen’ van Game Of Thrones en alle tinten passen ook bij dat ‘huis’.

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Het eerste deel bestaat uit koele tinten. Niet helemaal mijn smaak, maar past er wel bij.

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Het tweede deel is van Winterfell, dit zijn meer mijn tinten. Warme herfstige tinten. Love it! Winterfell is en creme oogschaduw vol glitters.

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Ook King’s Landing oogschaduws zijn mijn smaak, warme tinten gebruik ik graag in looks. Ook hierbij een mooie mix tussen matte en shimmer tinten.

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Het deel van Targaryen zijn weer hele andere tinten, meer pastel. Ook weer veel shimmer tinten. Leuk voor een look met andere tinten dan normaal.

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Veel oogschaduws en de vakken zijn ook groot, je kunt dus een lange tijd vooruit met deze tinten. Niet alles is mijn smaak, maar zijn wel bruikbaar in combinatie met de tinten die ik wel graag gebruik.

Lookbook

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Ik gebruikte alle tinten van Winterfell. De matte tinten hebben een goede pigmentatie, de paarse en groene tint waren moeilijk zichtbaar te krijgen. Ook de tint Winterfell zelf was moeilijk aan te brengen en geeft veel fall-out. De look is wat mij betreft verder wel geslaagd, maar ik moest er veel moeite voor doen.

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Ik gebruikte de tint Weirwood Leaves als basis en bracht Bend The Knee daar over aan. Bend The Knee is een duochrome tint, op het oog ziet het er mooi uit maar ik kreeg het niet op de foto. Ook deze tinten geven fall-out, ik klop de kwast altijd goed af voordat ik aanbrengen maar alsnog last van fall-out.

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

Voor deze look heb ik van bijna alles delen wel een tint gebruikt

Urban Decay x Game Of Thrones Oogschaduwpalette

En als laatste een look uit het Targaryen deel, de pastel tinten geven helaas niet veel pigment af. Vooral Stormborn had ik veel van verwacht, maar valt echt weg in de look.

Hmm, nou ik had toch wel íets meer verwacht van dit Urban Decay x Game Of Thrones oogschaduwpalette. De vormgeving is geweldig en dat was in de eerste instantie ook waarom ik ‘m kocht, maar ik had van Urban Decay wel verwacht dat de pigmentatie goed zou zijn en de tinten niet zoveel fall-out zouden hebben. Ik blijf het palette wel gebruiken, want er zitten ook tinten in die wel goed zijn, maar ik ben toch een beetje teleurgesteld.

Ik kocht het palette bij Lookfantastic.nl waar de prijs ruim tien euro onder de officiële verkoopprijs ligt, maar ik zie dat dit palette daar niet meer te koop is. Ook kreeg ik er een mini Urban Decay setting spray bij, wat mijn favoriet is dus daar ben ik erg blij mee.

Wat vind jij van dit palette?

3 Reacties

  1. Mieke | mieksmind
    mei 23, 2019 / 9:12 pm

    Het ziet er zo al AWESOME uit en eigenlijk zonde om te gebruiken haha.Echt een collectors item denk ik

  2. mei 25, 2019 / 11:30 pm

    Wauw wat een tof palette en fantastische kleuren, je hebt er ook mooie looks mee gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.