van een gratis naar een betaald thema overstappen

Het was een aantal misschien al opgevallen, maar ik ben overgestapt naar een ander thema op mijn blog. Nu ik bijna twee jaar blog vond ik het tijd voor een nieuwe layout en dan wel een betaalde versie. Maar waarom zou je nu overstappen op een betaald thema? Ik leg vandaag uit waarom ik hier voor koos.


van een gratis naar een betaald thema overstappen

Mijn gratis thema

Ik heb dus bijna twee jaar geblogd op een gratis thema, voornamelijk omdat ik eerst wilde weten of het bloggen iets voor mij zou zijn en ik dan niet direct overal voor wilde gaan betalen. In de eerste weken ben ik volgens mij drie keer gewisseld van thema en uiteindelijk heb ik een lange tijd op het thema Olsen Light geblogd. Dit thema was clean en ik kon er nog best veel mee inrichten naar mijn smaak. Toch wilde ik nu iets anders..

Mijn betaalde thema

Met een betaald thema kan je, je blog vaak veel meer inrichten naar eigen smaak. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen waar je logo komt te staan, welke kleuren je wilt gebruiken en hoe je de blogberichten ingedeeld wilt hebben. Terwijl dit bij een gratis thema allemaal voor je is vastgelegd en je hier dus verder geen keuze in hebt. Om erachter te komen of je bloggen echt leuk vindt om mee verder te gaan is een gratis thema heel handig, maar zodra je er serieus mee aan de slag wilt is een betaald thema wel een stuk leuker.

Ik vond het nu dus wel tijd voor een ander thema en wilde mijn site meer mijn eigen stempel gaan geven. Dus ik ging op zoek naar een thema! Nu zijn er ontzettend veel verschillende thema’s te koop en het is nog een hele zoektocht om één te vinden die aan jouw eisen voldoet. Daarom heb ik ook eerst een lange tijd gezocht voordat ik een thema vond dat bij mij past.

Via Etsy kun je veel thema’s vinden en dit is ook allemaal in euro’s verkrijgbaar. Zelf koos ik voor een thema van ThemeForest, maar hier betaal je in dollars, je moet dus wel een PayPal account of creditcard hebben om dit te kunnen kopen. Wat ik zo fijn vind aan ThemeForest is dat je heel specifiek kunt zoeken naar een thema, zo kun je kiezen welke stijl je naar op zoek bent, prijsklasse, of je er ook op moet kunnen verkopen etc.

Ik koos het thema Tuulikki, maar heb het dus wel heel anders ingedeeld dan dat ze op hun voorbeeld pagina hebben.

Voordat ik mijn site overzette op het nieuwe thema heb ik eerst een back-up gemaakt, mocht alles fout gaan dan had ik al mijn informatie in ieder geval nog. Ook zette ik de plugin ‘Under Construction‘ in en kon iedereen dus zien dat ik met de site bezig was. Het thema kon ik makkelijk installeren via de plugin pagina, maar de makers van het thema hadden ook handige video’s op YouTube gezet zodat het nergens mis kan gaan.

Natuurlijk wilde het niet allemaal in één keer lukken, want twee plugins hadden besloten niet te willen installeren. Na tig pogingen kwam ik er zelf niet meer uit en heb ik mijn hosting bedrijf gemailt, het bleek dat er bij hun een firewall aan stond die dit blokkeerde en daarom lukte het niet. Nadat deze werd aangepast deden de plugins het wel en kon ik echt aan de slag, jippie! Als je al een tijdje blogt weet je wel waar je welke instellingen kunt aanpassen en dit ging dus ook heel gemakkelijk. Het enige ‘probleem’ is dat dit thema met een andere manier van foto’s als header werkt en ik nu dus bij al mijn blogposts van de afgelopen twee jaar handmatig moet gaan aanpassen :’-(.

Uiteindelijk was het dus heel makkelijk om over te stappen en was alles binnen één dagje ook wel klaar. Ik moet zelf nog een aantal puntjes op de i zetten en dan is het helemaal zoals ik wil. Ik ben in ieder geval erg blij met mijn betaalde thema!

Wat vinden jullie van het nieuwe thema?

Bedankt voor het lezen!

7 Reacties

 1. oktober 28, 2017 / 8:26 am

  Heel mooi! Ik dacht dat ik jou al volgde op FB, ik zag nu plots de FB like pagina en knop. Of hij was mij niet eerst opgevallen, dus goed dat ie nu wel opvalt…of dat ik mij opnieuw moest aanmelden.
  Ik ben ook blij dat ik een betaald thema nu heb, werkt veel makkelijker allemaal!

 2. Vwillemse
  oktober 28, 2017 / 10:19 am

  Heel begrijpelijk dat je het eerst uit wilt proberen voor je er vol voor gaat.
  Leuk dat je het op deze manier uit legt aan je lezers.
  Dit is echt zoiets waar je eigenlijk nooit bij stil staat, tenmiste, ik niet in ieder geval.
  Het is heel mooi zo hoor!

 3. oktober 29, 2017 / 7:56 am

  Ik ben ook al vrij snel overgestapt naar een betaald thema. Je kunt er inderdaad veel meer leuke dingen mee vind ik. Dat aanpassen van de foto’s handmatig is en blijft een dingetje maar volgens mij is dat altijd als je overstapt van thema helaas. Mijn thema zou ik ook wel weer eens willen updaten. Kost alleen zoveel tijd haha.

 4. oktober 29, 2017 / 9:54 am

  Ik ben laatst overgestapt van een wordpressblog naar mijn eigen siteblog. Ik ben pas net begonnen met bloggen, maar ik moest ook meteen al m’n berichten aanpassen. Dat lijkt me ‘eng’ als je al langer blogt. Als je dan een nieuw thema neemt, dat je dan al je honderden berichten moet aanpassen.

 5. oktober 29, 2017 / 5:42 pm

  Ik heb een thema waar ik een pro versie van heb. Ik had de site zelf kunnen programmeren, maar waarom als een thema al past bij je smaak.
  Mooi clean, daar hou ik ook van!

 6. oktober 29, 2017 / 7:05 pm

  Het viel me inderdaad net al op, heel mooi en fris thema 🙂

 7. oktober 30, 2017 / 3:37 pm

  Ja!! Classy! Al vond ik de vorige ook heel clean hoor! Deze oogt wel wat professioneler 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.